Hae
Palasia Arjestani

Mitä mieltä viherjauheista?

Processed with VSCO with hb1 presetKaapit pullollaan erilaisia purkkeja ja purnukoita. Suurin osa niistä on miehen hankkimia lisäravinteita, mutta löytyy meidän kaapista myös  munkin ihkaomia purkkeja. Ostan nykyään aika harvoin mitään superfoodeja tai lisäravinteita ja nekin harvat jotka ostan, hankin aina samasta paikasta ja samanmerkkisinä. En jaksa enää testailla miljoonia eri merkkejä vaan käytän niitä vanhoja hyväksi havaittuja tuotteita.

Mun osalta superfoodkausi on jo ehkä pikkasen mennyt ohi. Olen huomannut etten tarvitse miljoonaa erilaista jauhetta päivittäiseen käyttöön. Ainoat mitkä mulla on ihan oikeasti vakituisessa käytössä ovat erilaiset viherjauheet ja näiden lisäksi superfoodeihin luokiteltavat chia-siemenet sekä maca-jauhe harvakseltaan (suomen metsistä löytyvien superfoodien lisäksi!). Mulla oli hetken aikaa taukoa kaikista viherjauhoista, mutta viime viikolla mun alkoi ihan rehellisesti tehdä mieli viherjuomaa! Koskaan aiemmin tällaista fiilistä ei ole ollut. En sitten tiedä oliko tämä joku kehon oma signaali, että nyt puuttuu elimistöstä jotain tärkeää (semidarralla tuskin oli osuutta asiaan 😀 ) Viherjauheissahan on paljon vitamiineja, antioksidantteja sekä mineraaleja ja niiden sanotaan mm. puhdistavan kroppaa. Mulla on tapana sekoittaa chlorellaa tai spirulinaa ihan vaan veteen ja sekaan saatan heittää pikkasen suolaa tai puristaa sitruunaa. Tämän sekoituksen olen viimeisen viikon ajan taas kulauttanut ensimmäisenä aamulla. Ihme tunne kun oikein tekee mieli viherjuomaa joka aamu!? Ei ollenkaan mun tapaista… Viherjauheista hyvä artikkeli Tikiksellä, kannattaa lukea!

Mulla on itselläni käytössä tällä hetkellä hyvin pitkälti yhteistyökumppanini Nu3:n tuotteita sekä lisäksi pari duunikaverilta hankittua viherjauhetta. Hänelle kun ei vihreet maistuneet 😀 Käytättekö te viherjauheita ja oletteko kokeneet niistä jotain hyötyä? Vai onko ihan huuhaata?

10 kommenttia

 1. gunagolu kirjoitti:

  Mullakin on vähän mennyt tuo superfood kausi ohi. Toki käytän yhä siksi luokiteltavia tuotteita, mutta en siksi, että ne olisivat superfoodeja vaan pidän niistä muuten, kuten chian siemenet. Multa löytyy monenlaista purnukkaa viherjauheita ja muita joita olen ostanut innostuksen ollessa vielä valloillaan. Yritän hivuttaa niitä pikkuhiljaa milloin minkäkin joukkoon, eihän niitä kannata poiskaan heittää kun niistä on maksettu. En ole huomannut mitään eroa yleisessä vireystasossa käytin viherjauheita tai en. Syön toisaalta muutenkin melko terveellisesti joten kaiketi saan tarpeeksi vitamiineja ja muita ihan perusruuasta. Silloin noin vuosi sitten innostuksen ollessa kovimmillaan ei ehkä hoksannut, että ihan meidän omat kotimaiset jutut, esim. mustikat, juurekset, nokkonen jne. on tosi hyviä juttuja ja edullisia (kun itse noukkii marjat ja kuivaa nokkosta) verrattuna etelän tuontitavaroihin.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä yritän myös pikku hiljaa kuluttaa hankitut jauheet pois, koska raha. Olen kallistunut myös samaan kuin säkin eli kotimaiset superfoodit on niitä parhaimpia ja halvimpia! Chia-siemenistä tulikin mieleen, että yksi resepti olis testattavana…

 2. Mari kirjoitti:

  Mä olen pyrkinyt vahvasti olemaan erossa kaikenmaailman superfoodeista. 😀 Vasta nyt n. kuukausi sitten ostin chiat ja macan. Chiaa menee n. kerran viikossa ja macaa ajattelin käyttää vain kun on pahimmat tenttirykelmät.
  Edes palautusjuomaa en käytä, koska tuntuu erittäin tyhmältä ajatus, että alkaisi elää ”jauheilla”

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle taas palautusjuoma on kaikista tärkein, koska haluan saada kroppaani mahdollisimman nopeasti hyvin imeytyviä protskuja ja hiilareita –> palautuminen lähtee käyntiin heti. Kaikesta muusta voisin luopua vaikka heti, mutta palkkarista en 🙂

 3. Clarissa kirjoitti:

  Itellä ei oo ollu mitää superfood-buumia, lähinnä ei oo ollu rahaa. Itse ostin viikko sitten viherjauheeni, ei ikinä oo ollu aikasemmin. Selvitin faktoja ja ne sai mut aika vakuuttuneeksi. Uskon kyllä että viherjauhe on täynnä antioksidantteja ja vaikka mitä. Koska itellä kokemus on vasta päälle viikon niin en ihan osaa sanoa onko hyötyä vai ei.
  Tässä linkkiä mun viherjauhe postaukseen jos kiinnostaa. 🙂 http://inmyfitworld.blogspot.fi/2015/11/viherjauheen-voimalla-kohti-kaamosta.html

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä en täydentää kätevästi ainakin päivän ”vihannesannosta” jos ei muuta! Pitääpä käydä lukemassa sun postaus, kiitos 😉

 4. Annie85 kirjoitti:

  Itse käytän vehnänorasjauhetta, lähinnä varmistaakseni riittävän sinkin saannin näin vegaanina. Maku tosin on niin karmea, että pussi tahtoo välillä unohtua kaapin perälle.. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Haha,en yhtään ihmettele! Meillä kans joskus vehnänorasta ollut ja jäi lähinnä miehen käytettäväksi 😀

 5. anne koukku kirjoitti:

  chiansiemenet,kaikki mahdolliset rouheet ym on kokeiltu,mitään vaikutusta ainakaan kovaan vatsaan ei ole.
  vatsaa kivistää ja aivan kamala turvotus joka paikassa,taitaa olla vaan bisnesjuttua koko hömppä! rahaa niihin on palanut,tänään ostan Laxoberonia,se on ainoa mikä auttaa
  ravintoni on monipuolista,ihan rav.terapeutin suositusten mukaan syön

  • Jonna kirjoitti:

   Oletko käynyt ongelman kanssa lääkärissä tai esim. ravitsemusterapeutilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.