Hae
Palasia Arjestani

DIY pyykkietikka ja jalkakylpypommit

pyykkietikka ja jalkakylpypommit

Tänä vuonna tein joululahjaksi enemmän lahjoja itse kuin viime vuonna. Nämä kaikki lahjat ovat sellaisia, joita voi antaa paketissa ihan milloin vain! Ensi vuonna aion tehdä entistä enemmän lahjoja itse ja panostaa muutenkin aineettomiin lahjoihin. Tykkään itsekin niistä enemmän kuin turhasta tilpehööristä. Kirjat ja pelit ei tosin mene koskaan hukkaan, niitä meillä kulutetaan paljon! Mikähän siinäkin on, että tietyt kirjat on mukavempaa lukea ihan konkreettisesti kansien välistä kuin e-kirjoina? Kuuntelen paljon e-kirjojakin, mutta haluan myös lukea oikeita kirjoja. Varsinkin erilaisia resepti- ja käsityökirjoja rakastan!

Jouluna annoin lahjaksi itse tehtynä virkattuja pannunalusia, ristikkovihkon, jalkakylpypommeja sekä pyykkietikkaa. Kaikki helppoja ja nopeita tehdä! Ajattelin tuosta pannunalusesta tehdä ihan video-ohjeen, jotta se on helpompi hahmottaa. Kahteen muuhun diy-lahjaan sen sijaan saatte ohjeet nyt! Näitä voi muuten tehdä itsellekin 😉 Meillä löytyy runsaasti omaan käyttöön molempia ja pyykkietikka on kyllä ihanaa, suosittelen!

pyykkietikka ja jalkakylpypommit

Itse tehdyt pannunaluset.

Ohjeet sekä pyykkietikkaan että jalkakylpypommeihin löysin Ruususuu ja Huvikumpu -blogista, jossa on todella ihania ja hyviä ohjeita niin leivontaan kuin erilaisiin diy-juttuihin. Kannattaa tsekata!

Jalkakylpypommit

pyykkietikka ja jalkakylpypommit

Kylpypommit on meillä tällä hetkellä todella suosittuja. Testattiin myös näitä jalkakylpypommeja tytön ammeessa ja toimivat sielläkin todella hyvin! Itse tykkään tosin ottaa ihan perinteisen ämpärin, johon lasken lämmintä vettä ja molskautan sekaan yhden jalkakylpypommin. Joku hyvä kirja ja tee muki seuraksi ja antaa jalkojen liota ja nauttia arjen rasitusten jälkeen. Tämän hoidon jälkeen on muuten pehmoiset jalat! Jalkakylpypommit ovat helppoja tehdä ja niiden muotoa voi vaihdella käyttämällä erilaisia silikonimuotteja. Voit jakaa taikinan myös kahteen osaan halutessasi ja käyttää molempiin massoihin eri teenlehtiä sekä aromiöljyjä!

Tarvitset:

 • 3 dl ruokasoodaa (iso purkki marketista)
 • 1 dl sitruunahappoa (apteekista tai marketista)
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl vettä
 • 2 tl aromiöljyä (meillä piparminttu)
 • 2-4 tl teelehtiä (meillä minttu)
 • silikonimuotteja (tai vastaavia)

Sekoita keskenään sooda ja sitruunahappo. Lisää joukkoon sekoittaen 3rkl oliiviöljyä ja 1 tl vettä. Sekoita kunnolla ja lisää sen jälkeen joukkoon vielä teelehdet sekä aromiöljy. Sekoita hyvin. Lusikoi massa silikonimuotteihin ja painele tiiviisti. Anna kuivua huoneenlämmössä noin 3 tuntia. Irrota jalkakylpypommit muoteissaan ja säilytä esim. lasipurkissa tai paketoi kauniisti ja anna lahjaksi.

pyykkietikka ja jalkakylpypommit

pyykkietikka ja jalkakylpypommit

Pyykkietikka (0,5l)

pyykkietikka ja jalkakylpypommit

Me ollaan pikkuhiljaa siirrytty kodin erilaisissa pesuaineissa ekologisempiin vaihtoehtoihin. Huuhteluainetta ei olla käytetty pitkiin aikoihin juuri sen vuoksi, että sen sanotaan sakkautuvan jotenkin pesukoneeseen. Olin vähän skeptinen pyykkietikan suhteen ja luulin, että pyykit jäisivät lemuamaan karsealle etikalle. Jälleen kerran olin väärässä! Pyykeistä tulee ihanan tuoksuisia 🙂 Suosittelen kokeilemaan rohkeasti! Itse tehdylle pyykkietikalle ei tule hintaa juuri mitään. 1,5 litran väkiviinaetikka maksaa n. 3 euroa ja siihen toki eteerisestä öljystä jokunen euro lisää, mutta noilla aineksilla huuhteleekin jo aika monta koneellista pyykkiä! Lasisia pulloja voi löytää edullisesti esim. Tokmannilta. Kannattaa tsekata myös oman taloyhtiön lasinkierrätys sekä kysellä ystäviltä ja sukulaisilta ylimääräisiä pulloja!

Tarvitset:

 • noin 0,5 litran vetoisia lasipulloja (omani ostin Clasulta, mutta esim. Tokmannilta saa halvemmalla)
 • 4 dl väkiviinaetikkaa (1,5 litran pullo Prismasta)
 • 1 dl vettä
 • 20 tippaa eteeristä öljyä (meillä laventeli)

Ohje on niinkin helppo kuin sekoita kaikki ainekset suoraan pulloon. Pyykkietikkaa käytetään 0,5 dl/koneellinen ja pulloa kannattaa ravistella kunnolla aina ennen käyttöä.

Ruususuu ja Huvikumpu -blogin ohjeistus käyttöön: Pyykkietikan on todettu poistavan pesuainejäämät pyykistä ja pyykkikoneesta. Ensimmäinen koneellinen kannattaa pestä tyhjänä tai koneessa vain rättejä/mattoja. Pyykkietikka kirkastaa värejä, poistaa tahroja, vähentää sähköisyyttä. Pyykkietikka poistaa pyykeistä hajuja mm. savu, home ja rasva. Pyykkien kuivaessa etikan tuoksu haihtuu pyykeistä. Pyykkietikka on ekologinen ja edullisempi vaihtoehto huuhteluaineelle. Se on täysin antiseptinen.

pyykkietikka ja jalkakylpypommit

Onko pyykkietikka ja jalkakylpypommit teille jo tuttuja? Mitäs sitä seuraavaksi tekisi!? Ehkä voisin kokeilla tehdä itse dödöä!

Edellinen postaus: Viikon 52 ruokapäiväkirja – Jouluruokaa vihdoin!

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

9 kommenttia

 1. Pee kirjoitti:

  Moi! Luin sun blogia aiemmalla sivustolla. Käytän Bloglovin sovellusta, jotta tiedän kuka milloin postaa uutta ja siitä näkee helposti mielenkiintoiset jutut. Enkä muistaisi käydä blogien sivuilla katselemassa kuka milloinkin on uutta laittanut. Yhtäkkiä tajusin, etten oo nähny sun postauksia pitkään aikaan ja kävin blogisi sivuilla. Ja tajusin ettei tämä uusi blogi sivusto ollut joten ohjautunut Bloglovin sovellukseni feediin. Eli enää en siksi nähnyt kirjoituksia eikä blogissa tullut hetkeen käytyä. Nyt klikkasin blogin uudestaan sinne Bloglovin sovellukseen seurattavaksi. Esim Monnan, Fityoutuun ja Umpun blogin päivittyivät uudelle sivustolle automaattisesti eikä niitä tarvinnut Bloglovinin kautta klikata uudelleen seurattavaksi. Tämä on voinut tehdä sen, että seuraajat on vähentyneet? Mitä aiemmin olit kirjoitellut.

  Pyykkietikalle peukku! 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Höh! Siirsin kyllä blogin vanhat tilaajat tämän uuden osoitteen tilaajiksikin, mutta jostain syystä se ei ole toiminut niin kuin pitäisi…Ja kohtahan mun blogi muuttaa taas!:D

 2. Hilkka kirjoitti:

  Pyykkietikka menee nyt kyllä testiin! Olen miettinyt sen käyttöä jo tovin aikaa ja täytyy myöntää, että hieman skeptinen olen myös ollut asian suhteen. Mutta nyt on pakko testata! Olisi myös kiva lukea pesuaineiden ekologisemmista vaihtoehdoista, mitä olet ottanut käyttöön. ? Nimittäin täällä olisi kiinnostusta myös siirtyä ekologisempiin vaihtoehtoihin. ?

  • Jonna kirjoitti:

   Voin tehdä pesuaineista ym jossain vaiheessa oman postauksensa! Aion niitäkin kokeilla tehdä itse 🙂 Pyykkietikka tuli meille jäädäkseen. Mainio keksintö ja kiva kun saa helposti itse vaihdettua joka pullossa eri tuoksua.

 3. Ellu kirjoitti:

  Hei! Käytetäänkö siis pyykkietikan lisäksi pesuainetta? Kun sanoit että se on vaihtoehto huuhteluaineelle..

  • Jonna kirjoitti:

   Joo! Pesuaine ihan normaalisti ja pyykkietikka korvaamaan huuhtelaine 🙂

 4. Adelia kirjoitti:

  EN voi tehdä tätä mutta kun kokeilin sitä kaverin luona niin ihastui näihin jalkakylpy pommeihin?

 5. Adelia kirjoitti:

  Nämä ovat parhaita ja Miks tässä käytetään pesuainetta??

  • Jonna kirjoitti:

   Hmm…mitä pesuainetta? Eihän näissä käytetä mitään pesuainetta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *