Hae
Palasia Arjestani

Viljaton omenahyve

Processed with VSCO with a6 preset

Mennään välillä vähän kevyempiin aiheisiin eli ihanaan jälkkärireseptiin, jonka loihdin muutama päivä sitten. Haluan silloin tällöin herkutella jälkiruualla myös arkena ja tällaisina hetkinä tykkään tehdä jälkkäreitä, jotka eivät sisällä valkoista sokeria. Usein ne ovat myös maidottomat ja viljattomia, vähintään gluteenittomia.

Anoppi tekee usein kesällä mökillä kauraomenapaistosta, sitä kunnon versiota! Siinä ei säästellä voissa eikä sokerista ja onhan se ihan naurettavan hyvää. Kylkeen vielä vaniljajätskiä tai vaniljakastiketta niin kyllä maistuu! Tämä minun version on huomattavasti kevyempi ja terveellisempi versio, jossa yhdistyy kivasti omenoiden kirpeys, murupäällisen rapeus ja  hunajan makeus. Todella hyvä arkijälkkäri! Tykättiin tytön kanssa ihan hulluna. Miehen kommentti oli se perus ihan ok….:D

Processed with VSCO with a6 preset

Viljaton omenahyve 

TÄYTE

  • 3 omenaa kuorittuna, siemenet poistettuna ja pieneksi pilkottuna
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 1 tl kanelia

MURUSEOS

  • noin desi mantelijauhoja
  • 2 rkl hienoksi pilkottuja saksanpähkinöitä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl sulatettua kookosöljyä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki täytteen ainekset kipossa. Jaa omenatäyte neljään pieneen uunivuokaan. Paista omenatäytettä uunissa noin 35 minuuttia. Nosta hetkeksi jäähtymään.

Laita kaikki muruseoksen ainekset pieneen kippoon ja sekoita hyvin. Ripottele muruseosta omenatäytteen päälle uunivuokiin ja nosta uuniin paistumaan vielä 20 minuutiksi. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa kookoskermavaahdon tai banskujäden kera! Omani söin kera uuden Yosa-jogurtin 🙂

Processed with VSCO with a6 preset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *