Hae
Palasia Arjestani

Lauantaipäivä mun matkassa!

mun matkassa

*postaus sisältää mainoslinkin

Nyt olisi vuorossa pitkästä aikaa my day-meininkiä eli lauantaipäivä mun matkassa näin blogimuodossa. Tubemaailmassa tällaiset jutut ovat todella suosittuja, mutta blogimaailmassa näitä ei kovin usein näe. Itse tykkään tosi paljon tällaisia postauksia lukea ja kurkistaa muidenkin elämään. IG TV:seen (@jonna_musakka) taisin jokin aikaa sitten myös toteuttaa tällaisen videomuodossa! No mutta asiaan. Eilinen päivä oli hyvinkin tavanomainen lauantai: ruokaa, kotona touhuamista ja vähän jotain muutakin. Mennäänpä sitten itse asiaan!

9.45 Herään todella rikkinäisen yön jälkeen. Nenä on ollut tukossa jo monta päivää ja herään öisin useamman kerran niistämään. Lisäkis tytön kaveri oli meillä yökylässä ja mimmit kukkuivat aamuyöhön saakka ja sain vähän väliä käydä hiljentämässä niitä. Niinpä silmät ristissä aamupalan laittoon. Paistan leipien päälle juuston kaveriksi munia, nappaan jääkaapista protskuvanukkaan ja kaadan mukiin teetä. Tiedän, että protskuvanukkaan sijasta voisin ottaa esim. hedelmää tai marjoja, mutta joskus mielihalut vaan vievät voiton. Päätän testata anopilta joululahjaksi saatua uutta teetä. Se oli muuten hyvää! Aamupalaa syödessä katson jakson You:ta Netflixistä.

mun matkassa

mun matkassa

mun matkassa

11.05 Kudon vähän aikaa tytön pupusukkiin korvia ja laitan samalla viestiä anopille ja kälylle. Minulla on lippuja Sea lifeen ja meillä on tarkoituksena lähteä sinne tänään. Sovitaan, että he tulevat noutamaan meidän vaille yksi. Minun pitäisi viikata pyykkejä pyykit, joita on odottamassa kaksi korillista. Päädyn kuitenkin järjestelemään keittiötä, joka tuntuu aina räjähtävän kuin itsestään yön aikana. Laitan tytöille aamupalaa ja annan kissalle astmalääkkeen.

12.15 Laitan itseni lähtövalmiiksi ja patistan tyttöjä pukemaan päälle ja etsimään yökyläilijän kamat valmiiksi.

13.10 kyyti saapuu ja hypätään tytön kanssa mukaan. Ajellaan porukalla Sea lifeen. Naputan matkan aikana kuvia blogiin.

13.30 Aloitetaan kierros. Käytiin tytön kanssa Sea lifessä kesällä samalla, kun käytiin myös Linnanmäellä hurvittelemassa. Rakastan kaloja, akvaarioita ja erilaisia matelijoita yli kaiken! Haluaisin meille akvaarion, mutta tällä hetkellä ei mahdu mihinkään edes pientä versiota. Mies on monta kertaa sanonut ettei meille tule akvaariota koskaan, mutta näissä asioissa en kauheasti lupia kysele 😀

mun matkassa

mun matkassa

Aina kun näen tämän kyltin, tulee mieleen lapsena katsotut piraija-elokuvat! Muistaako teistä kukaan niitä? Pitäisi kaivaa ne jostakin ja katsoa uudelleen.

mun matkassa

mun matkassa

mun matkassa

mun matkassa

 

mun matkassa

mun matkassa

Päästiin reissun aikana näkemään, kun sähköankerias Pate ruokittiin ja koskemaan myös oikeaa merisiiliä! Jännää, kun luulin, että merisiili olisi sellainen pehmeä, mutta eipäs olekaan, vaan kova. Sea lifessä on tunneli, jossa kuljetaan ison haialtaan alla ja se on aina jotenkin todella pysäyttävä ja vaikuttava. Haissa ja kaloissa vaan on sitä jotakin. Voisin istua tuntikausia ja katsella kalojen uimista. Olisi hauskaa joskus päästä näkemään myös haiden ruokkiminen! Olen lapsesta asti haaveillut jostakin elimiin liittyvään ammattiin, mutta astman takia minua tuskin otettaisiin kovin moneen paikkaan töihin. Sea life voisi olla sellainen paikka, jossa voisin työskennellä ja varmasti rakastaisin sitä! Kierros päättyi totta kai myymälään, josta anoppi kustansi tikkarit kaikille. Tyttöhän olisi haalinut sieltä mukaan yhtä sun toista, mutta mitään en suostunut ostamaan, kun ei tarvita.

15.25 Takaisin kotona! Nälkä oli karmiva, joten väsäsin miehen edellisenä päivänä ostamista tortillalätyistä ja kana-couscoussalaatin jämistä tortillat mulle ja tytölle. Syödessä katsoin taas hetken You:ta. Paha tapa, tiedetään, mutta muulloin en ehdi mitään sarjoja katselemaan.

mun matkassa

16.05 Kasataan tytön kanssa Tallinnasta ostettua legojuttua. Rakastan legojen kokoamista mielettömän paljon! Siinä toinen homma, jota voisin tehdä tuntikausia! Aion ostaa itselleni helmikuussa 36-vuotissynttärilahjaksi jonkin ison legorakennelman ja koota sitä antaumuksella yksin 😀 Vetäisen rakennelmaa kootessa tökillisen Mega forcea, joka on mun paheista suurin, mutta pitäähän ihmisillä jotain paheita olla, eikös?

mun matkassa

 

mun matkassa

16.40 Virkkaan vähän matkaa anopin toivomaa sipulipussia ja jatkan myös pupusukkia. Haaveilen jo seuraavasta projektista. Taidan opetella tekemään lapasia nyt kun sukat alkaa olla hallinnassa! Tosin kuviollisia sukkia pitää myös alkaa tekemään ja virkkaamaan koreja ym hyödyllistä. Kaulaliinakin on vielä kesken. Harmi kun ei ole kuin kaksi kättä, työt ja vuorokaudessa vain 24 tuntia. Ommellakin olisi joskus kiva!

mun matkassa

mun matkassa

mun matkassa

17.30 saunaan. Meillä on aina lauantaisin saunavuoro, kun omassa kodissa ei ole saunaa. Jos ja kun tästä kodista muutetaan pois, uudessa tulee olemaan sauna. Ja oma piha! En ole itse mikään saunaihminen, mutta kyllä siellä kerran viikossa istuu. Paitsi mökin saunasta tykkään! Kunnon puusaunassa on paremmat löylyt kuin sähkösaunassa ja jos vielä parempaa haluaa, niin vastaus on savusauna.

18.35 Laitan märät pyyhkeet kuvumaan ja jatkan vähän käsitöitä. Mietitään mitä syötäisiin ja päädytään mäkkäriin, koska meillä on vielä lounareita käyttämättä (menevät vuoden lopussa vanhaksi).

mun matkassa

19.00 Lähdetään hakemaan ruokaa ja vaihdetaan suunnitelmaa lennosta. Lähelle on avattu uusi Burger king ja päädytään sinne. Otetaan kaikille omat ateriat, yksi jäde, nugetteja ja pari extrahampparia lisäksi. Meille ei mikään pieni määrä yleensä riitä…Jälkiruuaksi vetäisen yhden Kinder buenon.

mun matkassa

mun matkassa

20.05 Tyttö puhuu kaverinsa kanssa videopuhelua ja päätetään miehen kanssa katsoa yksi jakso Olet mitä syöt -sarjasta. Se on harvoja sarjoja, jota seurataan yhdessä. Päätän ottaa lasin laivalta ostettua valkkaria, mutta se onkin pahempaa kuin muistin! Hyh. Mietitään ohjelmaa katsoessa miehen kanssa muutoksia mun ruokavalioon. Tiedän mitä pitäisi tehdä, mutta en vain jotenkin saa aikaiseksi….

mun matkassa

21.20 Menen hampaiden pesulle ja kömmin kirjan kanssa sänkyyn. Mulla on tapana lukea illalla jotain hömppäkirjaa, mutta kävellessä kuuntelen äänikirjana jotain jännäriä! Marian Keyes on yksi mun suuri suosikki kevyemmästä kirjallisuudesta.

mun matkassa

mun matkassa

22.05 Tyttö haluaa iltasadun ja päätetään nukkua siskonpedissä hänen huoneensa lattialla. Siellä on patjat edelleen edellisen yövierailun jäljiltä.

22.30 Zzzzzz….

Tämmöinen oli lauantai mun matkassa! Mites sun lauantaipäivä sujui?

*liput Sea lifeen saatu Offerillasta! Tsekkaa kaikki Offerillan tarjoukset täältä

Tässä teille katseltavaksi myös mun uusin video, jonka julkaisin pari päivää sitten! Vai oliko se eilen? Anyway, videolla itse tehtyjä joululahjoja ja meidän joulujuttuja. Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Edellinen postaus: Viikon 50 ruokapäiväkirja – Joulubrunssi ja leivän mussutusta

Lue myös: Viikon 50 ruokapäiväkirja – muutoksia ruokavalioon (viime vuoden ruokapäiväkirja!)

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

 

2 kommenttia

  1. Ansku kirjoitti:

    Onko yhdellä kisuista tötterö päässä?

    Mä olen kans aina halunnut työskennellä eläinten kanssa (tällä hetkellä työskentelen ihmisten kanssa).. haaveilen aina edelleen norppa- tai delfiinitutkijan työstä ☺️ Ja lottovoitosta, että pääsisi päivätyöstä eroon ja voisi käyttää aikaa ja rahaa eläinten ja luonnon auttamiseen niin kotimaassa kuin ulkomailla! Ehkä joku päivä…

    • Jonna kirjoitti:

      Joo, on tötterö kun sillä välillä tulehtuu anaalirauhaset jommalta kummalta puolelta. Seuraavan kerra kun tulehtuu, niin leikkautetaan ne pois kokonaan kiusaamasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *