Hae
Palasia Arjestani

Vuorokausi varattu parisuhteelle

Täällä eletään niitä paljon puhuttuja ruuhkavuosia. Molemmat vanhemmat käyvät töissä ja lapsi päväkodissa, on harrastuksia ja menoja. Koti pitäisi jaksaa pitää kunnossa, valmistaa ruokaa ja parisuhdettakin huoltaa. Tyttö on tasan kerran ollut reiluun kolmeen ikävuoteen mennessä muualla yökylässä ja tänään tulee toinen kerta. Yhteistä aikaa miehen kanssa on lähinnä illalla kun molemmat on kotiutuneet vuorollaan treeneistä ja tehnyt ruuan. Kello on yleensä silloin jo niin paljon ettei aina jaksa edes puhua.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Villatakki ja vihreä paita: H&M // huivi: kirppis // housut ja kengät: Seppälä

Meillä yhteistä taivalta on jo kymmenen vuotta ja tässä ajassa toisen on oppinut tuntemaan kohtuullisen hyvin. Mitään suuria kriisejä ei ole ollut ja helposti tässä varmasti tuudittautuisi turvallisuuden tunteeseen ellei ympärillä velloisi koko ajan avioeroja, eroja ja muita parisuhdekriisejä. Olen oppinut, että parisuhdetta täytyy huoltaa säännöllisesti ja tutustua siihen omaan kumppaniin uudelleen. Jos vain paahtaa eteenpäin omassa pienessä maailmassaan, saattaa hetken päästä huomata, että toisen ajatusmaailma onkin muuttunut täysin erilaiseksi. Yhteistä aikaa täytyy olla säännöllisesti ja nimenomaan kahdestaan. On etuoikeus, että meillä on miehen perhe niin lähellä meitä ja he haluavat auttaa aina kuin mahdollista. Vielä kun tyttö vähän tuosta kasvaa niin ehkäpä kesäisin hän pääsee vähäksi aikaa myös minun siskoni tykö Kuopion suunnalle 😉

Processed with VSCOcam with c1 preset

No mutta takaisin aiheeseen. Meidän Perhe-lehden nettisivusto listasi 10 asiaa, joita onnelliset parit tekevät päivittäin. Pienen pieniä arjen juttuja, mutta kuitenkin helposti kiireen alle unohtuvia. Muistatteko te nämä päivittäin?

1. Anna huomiota

Lapset on saatu vihdoin nukkumaan – mitä vanhemmat tekevät? Kaivavat kännykät esiin, mumisevat toisilleen jotain epäselvää ja hauskuttavat kavereitaan sosiaalisessa mediassa. Toivottavasti ei näin, ainakaan koko iltaa.

Kännykän sijaan käännä katseesi kumppaniisi. Osoita näin, että hän on sinulle tärkeä. Kysy kuulumisia, kuuntele vastaukset. Ole läsnä hetkessä, vaikka teillä olisi yhteistä aikaa vain viisi minuuttia.

2. Kosketa rakastavasti

Seksi on tärkeää: kyllä. Siihen on intoa ja voimia: vaihtelevasti.

Toisen koskettaminen rakastavasti (ilman seksiä) on myös tärkeää, ja tähän väsyneimmänkin äidin ja isän energia voi riittää.

Halaus, kädestä pitäminen, jalkojen hierominen, posken silittäminen. Fyysinen kosketus vahvistaa suhdetta vahvalla, alkukantaisella tavalla.

3. Käyttäydy hyvin

Miksi usein kohtelemme elämämme läheisintä ja tärkeintä ihmistä yliolkaisimmin? Luulo: Kyllä se minut tuntee ja tietää, millainen oikeasti olen.

Ehkä tietää, muttei muista. Onnelliset pariskunnat kohtelevat toisiaan hyvin vielä papin aamenen jälkeenkin ja tekevät toisilleen pieniä palveluksia arjen keskellä. Keittävät iltateet, tuovat kaupasta puolisolle mieluisan herkkuyllätyksen tai vievät hänen puolestaan roskapussin.

Ei käy kukkarolle, mutta nostaa rakkauslahjan antajan pisteitä kumppanin silmissä.

4. Ole kiitollinen

”En olisi ikinä uskonut, että voin saada noin ihanan ihmisen omakseni ”, moni meistä huokailee häähumussa. Johonkin se ylitsevuotava kiitollisuus kuitenkin arjessa katoaa tai ainakin laimenee.

Älä kuitenkaan anna periksi, vaan kerro kumppanille päivittäin, kuinka onnellinen hänestä olet.

Sano: ”Kiitos, että olet elämässäni.”

5. Kysy kuulumisia

Kiireiset pariskunnat lähettelevät päivittäin tekstiviestejä ”Tuo kaupasta 2 maitoa” tai soittavat toisilleen ”Haetko muksut päiväkodista, mä en millään ehdi”.

Onnelliset pariskunnat tekstailevat tai soittelevat toisilleen ihan muuten vain, kysyäkseen kuulumisia. He ajattelevat toisiaan persoonina, eivät pelkästään kotitalouskoneina tai autokuskeina.

6. Flirttaile

Pikku flirtti pelastaa päivän, olitte sitten olleet naimisissa kuusi kuukautta tai kolmekymmentä vuotta.

Flirtillä kerrot puolisolle, että pidät häntä edelleen monien vuosien ja koettelemusten jälkeenkin houkuttelevana.

Huomioi puolison uusi kampaustyyli, kivat vaatteet tai vinkkaa hänelle silmää sohvan pohjalta – hyvin epätodennäköistä on, että puolisosi ainakaan pahoittaa näistä mieltään.

7. Tehkää asioita yhdessä

Yhteishenkeä kohottaa kummasti se, että puolisot tekevät asioita tiiminä, eivät yksin. ”Me siivoamme” kuulostaa aivan toiselta kuin ”minä siivoan”.

Aloittakaa yhdessä joku harrastus: käykää kävelylenkeillä tai opiskelkaa vaikkapa swahilin kieltä työväenopistossa. Tärkeintä ei ole se, mitä teette, vaan se, että teette sen yhdessä.

8. Muista nauru

Puhukaa salakieltä. Pitäkää keskiyön kekkerit lasten mentyä nukkumaan (jo vaikka iltakymmeneltä) ja syökää niin paljon jäätelöä kuin jaksatte.

Rankka työ, rankat huvit, näin se on. Myös parisuhteessa kannattaa joskus vaihtaa vapaalle – ei puskea jatkuvasti hampaat irvessä eteenpäin.

9. Anna anteeksi

Pieni mielipaha muuttuu helposti suureksi, jos sille antaa tilaa kasvaa. Arjessa tulee päivittäin vastaan tilanteita, joissa kumppanin sanomiset tai tekemiset eivät miellytä.

Onnelliset pariskunnat eivät takerru pikkuasioihin. He valitsevat tarkasti taistelut, jotka haluavat voittaa, ja antavat pikku ärsyyntymisten tulla ja mennä. He eivät muistele menneitä vaan katsovat eteenpäin.

10. Unelmoi

Auta puolisoasi toteuttamaan unelmiaan, koska hänen onnensa säteilee sinullekin. Rohkaise ja ole tukena, niin myötä- kuin vastamäessä.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Mun mielestä varsin järkeviä juttuja ja helppoja toteuttaa. Meillä yksi eniten yhdistävistä tekijöistä on varmasti huumori (erittäin sarkastinen sellainen) ja saatetaan heittää keskenämme aika rankkaakin läppää, joka ulkopuolisen korvissa saattaa kuulostaa silkalta vittuilulta. Meitä yhdistää myös kiinnostus treenaamiseen ja puhutaan siitä yleisellä tasolla melko paljon. Mies kertoo päivittäin mitä on tehnyt salilla ja minä puolestani höpötän omista wodeista, jerkeistä ja snätseistä vaikka toinen ei niistä juuri mitää tajuakaan. Kärsivällisesti hän on myös katsonut jokaisen crossfit-videon, jonka olen eteen kantanut 😀

Tänään tyttö siis menee hoitoon yöksi. Vietän töiden jälkeen hetken omaa luksusaikaani osteopaatin käsittelyssä ja sen jälkeen menen kotiin siivoamaan. Illaksi meille on varattu pöytä Famuun. Hotelliyö olis ollut myös kiva, mutta tällä hetkellä finanssipuoli estää sen. Ehkä joku toinen kerta sitten. Huomenna meidän parisuhteen huolto vuorokausi huipentuu reissuun Ikeaan. Mies oli suunnattoan innoissaan, voitte varmasti kuvitella 😀

Millä pienillä arjen teoilla te huomioitte kumppanianne?

9 kommenttia

 1. Jonna85 kirjoitti:

  Ihanasti kirjoitettu ja toivon teille tosi ihanaa iltaa! Nauttikaa toisistanne täysillä, jutelkaa ja omistautukaa vain toisillenne! 🙂 Kuhan vaan muistaa että ei ihan liikaa lataa odotuksia, silloin tuppaa vaan pettyyn! Huomattu on.. Mutta tuollaisiin iltoihin ja hetkiin sitä tuppaa juuri lataamaan liikaa odotuksia..

  Meillä kanssa kotona arkea piristää huumori, ja se on välillä hyvinkin karskia! 😀 Mutta se on parasta kun tälläkin hetkellä meillä on ihan oma sellainen ”vitsin-aihe” josta väännetään tilanteeseen kuin tilanteeseen huumoria, ja sitä ei ymmärtäisi kukaan muu… 😀 Se on vain meidän juttu, ja niin hauska että välillä nauretaan aivan kippurassa kaksin.. 😀 Ne on parhaita hetkiä..
  Pitäisi vaan oppii nauttiin kaikista hetkistä yhdessä, eikä aina odottaa liikoja ja ruusunpunaisia yllätyksiä (joita ei tuu.. 😀 ) !!

  Vitsi kun tästä riittäisi puhuttavaa, jota ei osaa edes kirjoittaa.. 🙂 Tää aihe on niin pinnalla meillä kotona ja meinaan lähettää tän postauksen myös mieheni luettavaksi! 🙂

  Mukavaa viikonloppua ja ihanaa iltaa, nauttikaa toisistanne ja kerätkää ihanilla hetkillä voimia taas tulevaan arkeen! <3

  -Jonna

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en odota enää liikoja meidän yhteisiltä treffi-illoilta, tiedän tasan mitä odottaa 😀 Ollaan kummatkin yleensä niin nälkäisiä, että tilataan ruuat äkkiä ja syödään annokset alle 10 minuutissa. Puhumatta yhtään mitään 😀 Tällä kerralla itseasiassa jopa keskusteltiinkin ja parituntinen vierähti todella nopeasti!

   Mä en koskaan vois olla miehen kans, jolla on erilainen huumorintaju kuin mulla tai vielä pahempaa, olis täysin huumorintajuton…

 2. Mimmukka86 kirjoitti:

  Ihania kuvia! 🙂

 3. Tea kirjoitti:

  Päivittäin tekstaillaan miten päivä on mennyt ja kotona käydään läpi päivän kuulumiset 🙂 Molemmat kertoo miten töissä on mennyt ja mikä on vituttanut & mikä on onnistunut.
  aamulla toivotetaan hyvää työpäivää & aja varovasti, illalla toivotetaan hyvää yötä. Meillä on paljon inside-läppää ja nauretaan paljon yhdessä ja toisillemme sekä meillä on ”peli”, jota pelataan 😀 Välillä tietysti muistetaan tekemällä toiselle ruokaa kun toinen tulee väsyneenä kotiin eli arkisia juttuja, mutta tosi tärkeitä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä on päivittäiset tekstarit jääneet melkeinpä kokonaan jos jotain ”tuo kaupasta maitoa” viestejä ei lasketa 😀 Kotona sit vaihdetaan kuulumisia ja heitetään läppää. Yhteinen huumori ja insideläpät on parhaita <3

 4. ulla kirjoitti:

  Mies ja Ikea 😀 — No en itsekään jaksa siellä . 😀

  Mutta mutta, me tekstaillaan työpäivisin ja kysellään kuulumisia. Iltaisin päivä ” huipentuu ” Saunaan 🙂 Siellä saa jutella päivän asiaoita sekä meille tärkeitä juttuja,, rauhassa, EIkä kumpikaan ole ” muualla” Kuin juuri siinä hetkessä. Joskus alkaa jo aamulla odottaa iltaa ja saunaa. I Looov.

  Tyttö jo 11 vuotias, niin hänellä omia menoja jo aikalailla. Joten meille yhteistä aikaa liikenee jo kivasti 😉 .

  Ihana kirjoitus todella. tajusin luettuani, että paljon juuri noita aisioita me tehdöönkin liitossamme. 🙂 Kohta oltukin jo 20 vuotta yhdessä… ja lapsia oltiin kun tavattiin. Oi… mulla on niin kultakimpale sylissä.

  • Jonna kirjoitti:

   Aah, olispa oma sauna! Ollaan aina välillä mietitty isompaan asuntoon vaihtoa ja jos se toteutuu niin siinä täytyy kyllä olla oma sauna! Mikään ei ole paras tapa pyyhkiä stressi ja muut murheet pois, kuin sauna!

   Useammin pitäisi kyllä muista minkälaisen kultakimpaleen on onnistunutkaan saamaan <3

 5. Outi Karita kirjoitti:

  Hyviä pointteja, mutta tykkäsin erityisesti tuosta sun kirjoittamasta osuudesta varsinkin tuossa postauksen alussa, viisaista sanoja 🙂
  Arjessa ne toisen huomioinnit on musta todella tärkeitä, mutta kyllä myös joskus spesiaalihuomiointi 🙂
  Mä ostin tänään mun miehelle teknisen t-paidan kun aikoo aloittaa lomallaan juoksutreenit, vaikka vähän niinkuin yhteisestä kassasta onkin, niin onhan se silti vähän niinkuin multa hänelle. Mies aina kyselee töistä tultuaan multa päivän kuulumiset ja must se on ihanaa. Toisen johonkin kotoa lähtiessä täytyy aina vaihtaa pusut <3 Tässä nyt oli joitain tällaisia arjen huomioimisia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *