Keskiyön gluteenittomat sämpylät
Tiistai-iltana otin vielä yhdentoista aikaan illalla sämpylät uunista ja mutustelin niitä tyytyväisenä sohvan nurkassa iltapalaksi. Jakso Good wifeä ja tuoreet sämpylät, voiko parempaa yhdistelmää ollakaan? Resepti on Feel good kitchenin Ainon ja tälläkin kertaa täys kymppi! Kannattaa ehdottomasti kokeilla 🙂
Keskiyön gluteenittomat sämpylät
- 1 pss kuivahiivaa
- 4 dl käden lämpöistä vettä
- 1 iso rkl psylliumia
- 1 rkl Chia-siemeniä
- ripaus suolaa & sokeria
- 3 dl Provena kaurajauhoa (voit jauhaa myös itse kaurahiutaleista)
- 3 dl tattarijauhoja (voit jauhaa itse tattarihiutaleista)
- 1 dl kaurahiutaleita
- 3 rkl öljyä (itse käytin oliiviöljyä)
- siemeniä päälle
Sekoita suuressa kulhossa kuivahiiva, psyllium, chia-siemenet sekä suola ja sokeri. Lisää käden lämpöinen vesi ja sekoita kunnolla. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja kaurahiutaleet keskenään. Nostele jauhoseos pienissä erissä nestemäisen seoksen joukkoon ja sekoita kunnolla tasaiseksi. Lisää viimeisenä öljy, sekoita hyvin ja jätä liinan alle kohoamaan puoleksi tunniksi.
Pyörittele uunipellille taikinasta sämpylöitä jauhotetuin käsin ja laita liinan alle kohoamaan n. 20 minuutiksi. Voitele sämpylät kohotuksen jälkeen vaikkapa vedellä tai (manteli) maidolla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista uunissa 225 asteessa 12-14 minuuttia.
Anna sämpylöiden jäähtyä hetki. Nauti! Takaan ettet pety 😉
Oi ihana kun jaat näitä herkkureseptejä! Kokeiluun menee varmasti 🙂
Kiva kuulla jos on kysyntää 😉 Reseptejä tulee satavarmasti jatkossakin!
Oi paljon kiitoksia tästä reseptistä, tuli tosi hyviä! 🙂
Jes, kiva kuulla! Tykkään näistä itsekin tosi paljon:)
Haudutitko chia siemenet ensin vai lisäsitkö sellaisenaan?:)
En hauduttanut, ihan sellaisenaan nakkasin sekaan 🙂