Hae
Palasia Arjestani

Matkakuume!

Mä en ole koskaan pitänyt itseäni minään kosmopoliittina eikä matkustelu ole erikoisesti kiinnostanut mua ollenkaan. Mutta nyt on noussut kunnon matkakuume ja kulttuurinjano! Ollaan miehen ja tytön kanssa lähdössä syyskuun lopussa reissuun, mutta ei vielä(kään) tiedetä minne 😀 Ajatuksena on napata jokin hyvä äkkilähtö lämpöiseen. Mulle ei määränpäällä ole juuri merkitystä, kunhan vaan on lämmintä ja siellä voi tehdä muutakin kuin vetää potslojoo biitsillä. Tykkäisin kovasti lähteä myös jollekin aktiivilomalle esim. Tukholmaan tai Tallinnaan. Mitä tahanska, kun vain poikkeaa normaalista arjesta ja tuo uusia kokemuksia! Keli tällä Suomen massa muuttui taas kurjaksi melko nopeasti ja vaikka tykkäänkin paljon syksystä niin nyt alkaa tuntua että olis kiva nähdä muutakin kuin omat pikku ympyräiset.

Lolakin taitaa olla loman tarpeessa :D

Lolakin taitaa olla loman tarpeessa 😀

Hirnuin tuolla Lolan kuvalle eilen varmaan kymmenen minuuttia. Seurasin Lolaa ja hänen tyhjää tuijotteluaan muumimukiin varmaan vartin. Nähtävästi muumimukissakin on jotain elämää? Lomaa ajatellen meillä on onneksi kisujen hoitajat lähellä vaikkakin appiukko muistaa varmasti lopun ikäänsä eräänkin yön kun kissat veti ravia hänen päältään aiheuttaen vähintään paskahalvauksen 😀 Sellaisia kultamussukoita meillä. Teinpäs teille eilen taas pienen videon pätkän. Katsokaa ja vastatkaa kysymyksiin jos on hyviä vinkkejä 😉

Eilen olin sen verran heikossa hapessa etten uskaltanut mihinkään treenaamaan vielä lähteä. Ilmeisesti onnistuin kehittämään itselleni mojovan nestehukan sairauden aikana ja olokin oli sen mukainen. Eilinen meni lähinnä tankatessa nestettä, suolaa ja ruokaa tasaisin väliajoin ja illalla olo alkoi jo olla sen verran hyvä, että lähdettiin tytön kanssa vielä ulkosalle.

20140818_18462020140818_185005IMG_20140819_11581920140818_190722Hihhihii, huomaattekos mun uuden hienon takin? Ostin sen XXL:n nettikaupasta hintaan 39, 90e joten ei ollenkaan paha! On tosi hyvä näin syksyllä ja kestää jonkin verran vettäkin. Tykkään kovasti kirkkaista väreistä ja graafisista kuvioista vaatteissa. Jos ette ole jo huomanneet 😀 Nykyään kaikki urheiluvaatteet on niin mageita, että voisin ottaa itselleni suurin piirtein kaikki! Joku osaa selkeästikin lukea mun ajatuksia ja vaatemakua. Muiden vaatteiden kanssa oonkin sit perustylsä vaikka kuinka yritän jotain tyyliä kehittää. Ehkä nää sporttikuteet on mun tyyli? Nyt täytyy pikku hiljaa alkaa kaivelemaan pipoja tai jotain pantoja esiin, koska ajatuksena olis pyöräillä töihin mahdollisimman pitkään. Tänä aamuna oli jo aika viileää!

20140818_092349Tässä mun eilisen kauppareissun tulos. Kuvasta puuttuu vielä mustikat, tiskirätit sekä pullollinen mansikka-kiivi vichyä. Olo on nyt jotenkin sellainen, että kroppa kaipaa sairastelun jälkeen hyviä asioita ja laadukkaita raaka-aineita. Kaikki sokerihötöt on hävitetty ja haluan ravita itseäni hyvillä ruuilla. Viikonloppuna tehdyt keksit toin tänä aamun töihin niin eivät kummittele kotona, how smart is that? 😉 Ohjetta kekseihin tulossa taas torstaina perinteiseen tapaan! Tiiättekö, ei muuten jätskikään maistu niin hyvältä kun siihen oikein annetaan lupa ja kehotetaan syömään sitä. Yhtenä iltana syötiin jätskiä ja hyväähän se mun kipeelle kurkulle teki, mut siitäkin menee sit hohto kun ihan täytyy syödä 😀 Tiiättekö mitä tarkotan?

IMG_20140818_123036Lehtiä haalin myös kaupasta parit kappaleet mukaan ja mies oli tuonut mulle vielä jonkun lehden Kilot veks-liitteen 😀 Vinkki vinkki? Ei vaan, noissa ”laihdutuslehdissä” on aina tosi paljon hyviä ruoka-aineita ja kyllä ne ainakin mulle antaa kovasti motivaatiota omaan tekemiseen ja kunnossa pysymiseen. Kaikki ne painonpudotustarinat on aivan uskomattomia! Miettikää, eräskin nainen oli tiputtanut 57kg! Sehän on yhden ihmisen verran painoa pois, mieletön työ! Sellaisen urakan loppuun vieminen vaati järkyttävän suuren motivaation eikä kaikki siihen varmasti pysty. Melkoisia motivaatiotarinoita!

Mutta hei, mä pääsen tänään vihdoin ja viimein treenaamaan! Jei 🙂

 

16 kommenttia

 1. MissEvilEve kirjoitti:

  Hui kauhee, onkohan tuossa videossa joku vika? Mä kun yritän katsoa niin on semmoinen hidastettu miehen mölinä vaan, ei sun oma ääni reaaliajassa 😀

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Meillä näkyy sekä tabletilla että iPadilla ihan normaalisti! Missähän sit vika…?

  • MissEvilEve kirjoitti:

   No nyt toimii ja alan katsomaan. Aiemmin päivällä oli ihan hirveetä mouruamista mistä ei saanu mtn selvää, vaikka tosiaan kokeilin tabletin lisäksi myös läppärillä katsoa. Haha 😀

 3. Suvi kirjoitti:

  Onpa teillä suloinen kissa 🙂 Alkoi hymyilyttämään kun luin tuosta muumimukiin tuijottelusta.

  Kuvat paljasti, että itsehän olen kyseisillä pihoilla lapsuutta viettänyt. Rauhallinen seutu lapsille 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Noita siamilaisia on meillä kolme kappaletta, mutta Lola on jotenkin ihan eri maata kuin muut. Suorastaan outo tapaus, erittäin helyttävällä tavalla tosin 🙂

   Me tykätään asua täällä tosi paljon! Alkuun meitä varoteltiin, että tää on todella rauhatonta aluetta mut kissan viikset. Saa rauhallisempaa aluetta hakea. Toki joskus viikonloppuisin baarista tulevat mölyää ikkunan alla kotiinsa könytessään, mutta todella harvoin. Leikkikenttiä on vaikka kuinka paljon ja kauppa, posti, uimahalli ym ihan lähellä niin mikäs täällä on asuessa 🙂 Ollaan kateltua samalta alueelta isompia asuntojakin koska ei haluta muuttaa pois täältä sitten kun isompaan muutton on ajankohtainen.

 4. Jaanaba kirjoitti:

  Mää tykkään kans lukea laihdutuslehtiä vaikken laihdutakaan ja syynään lehtien reseptit tosi tarkkaan.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiva kuulla että on muitakin! Niissä on muuten tosi hyviä reseptejä 🙂

 5. MissEvilEve kirjoitti:

  Noniin, nyt tulee kommenttia. Kuten ehkä oot huomannut mun blogista niin matkakuume on mullakin ollut kova. Mä oon alkanut matkustelemaan tosi paljon ja en voisi elää ilman sitä. Musta se on elämän tuhlaamista jos jököttää koko ajan vaan kotona, koska maailman on aivan mahtava paikka ja sitä kannattaisi nähdä muualtakin kuin kuvista. Se pitää tuntea ja kokea itse ennen kuin kuolee, ja matkustelu, erilaiset ruoat ja kulttuurit ym on todella opettavia ja rentouttavia kokemuksia kun saa kunnon irtioton siitä omasta arjesta ja tutuista ympäristöistä. Mun mielestä myös lapselle kannattaa tarjota mahdollisuus nähdä maailmaa, ja itse olen tosi kiitollinen vanhemmilleni kun mua vietiin lapsena kaikkialle, niistä on ihania lapsuusmuistoja.

  Mitä tulee rahaan, niin avatkaa säästötili. Uskoisin että työssäkäyviltä kahdelta aikuiselta irtoaisi 50-100e per nokka kuukaudessa sivuun? Teillähän olisi tuolla pienellä säästämisellä ensi kesäksi 1200-2400e matkakassaa ja se on ihan hirveesti! 🙂 Sillä tekee kolmihenkinen perhe parikin reissua, tai yhden pidemmän esim. Aasian suunnalle (sinne on kallis mennä mutta sikahalpa elää!) 🙂

  Jos menette syyskuun lopulla niin kauheasti ei ainakaan lämpimiä kohteita ole tarjolla, tosin mun vaatimukset lämmölle on +30-40 astetta 😀 Lyhyen lentomatkan päässä ovat kaikki Kreikan kohteet joista yksi suosituin on varmaan Kos, sekä esim. Kypros. Itse suosittelisin Turkkia ja Bodrumin niemimaata, ja sieltä viimeisintä kohdetta jossa mekin oltiin eli Gümbettia. Turkki on lapsiystävällinen maa, ja Bodrumin niemimaa kauneinta Turkissa (kaikki rakennukset valkoisia), ja sitä sanotaan Turkin Rivieraksi kun siellä lomailee kaikki Turkin rikkaat ja julkkikset. Se ei ole ihan sellainen turistirysä kuin Alanyan seutu, vaan siellä tosiaan lomailee itse turkkilaisia enemmän. Siellä pitäisi olla lämmin vielä syyskuussa, ja siellä on erittäin edullista. Syöminen on halpaa, ja myös shoppailu (aivan sikahalpaa). Se mikä lapsen kanssa reissatessa on parasta tuossa on erittäin lyhyt lentomatka + se pahin eli ajomatka lentokentältä hotelleille. Alanyan seudulla se on useita tunteja, pahimmillaan jopa 4 ja keskellä yötä. Bodrumin niemimaan kohteissa ajomatka on 30-45min ja aikaisemmin illalla (esim. Tjäreborgin kautta) 🙂

  Nää nyt tuli nopeasti mieleen!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Meillä on itse asiassa molemmilla säästötilit, mutta olevinaan niistä ei irtoa rahaa matkustamiseen… Mä aloin pari viikkoa sitten siirtämään rahaa toiselle tililleni, josta on tarkoitus sit ottaa matkarahaa että ehkä tässä vielä päästään matkustelemaan vähän enemmänkin!

   Hyvä kun sanoit noista bussimatkoista lentokentältä hotellille. Ei olis tullut mieleenkään kiinnittää niihin huomiota. Turkkia ja Kreikkaa ollaan kovasti mietitty ja niihin saa äkkilähdöillä aika edullisiakin matkoja! Mitään all inclusivea en vaadi, mut kyllä hotellissa pitäis ainakin se aamupala olla. Muuten vois laitella itsekin ruokaa jos huoneessa vaan siihen on mahdollisuus 🙂 Täytyykin tsekata tuo Bodrumin niemimaa! Kiitos vinkistä 🙂

 6. saara kirjoitti:

  Turkkia suosittelen! Ihana maa ja ihmiset. Ovat lapsirakkaita 🙂 Itse säästän säästötilille, teen mahdollisuuksien mukaan ylitöitä ja lomarahat useimmiten hupenee reissaamiseen. Nyt haaveilen New Yorkista 🙂 Ja Saksa-Itävalta-Sveitsi suunnasta 🙂

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Ton unohdin itsekin sanoa, että saahan duunista lomarahat ja ne mäkin sijoitan matkailuun tai matkalla shoppailuun jne 🙂 Toki niistä jää muuhunkin, onhan se sentään about puolet palkasta jne.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Lomarahat tuli ja meni ja tämä syyskuun loma on mulla palkaton joten ei varmaan tule lomarahojakaan 😀 Mutta veronpalautuksia tulee joulukuussa aika paljon ja niistä laitan kyllä osan sivuun!

 7. Saara kirjoitti:

  Moikka! 🙂

  Me käytiin viimeksi miehen kanssa Egyptissä ja matkat maksoi sellaisen reilun 500€ per nassu ja hotelli oli all inclusive! 😉 Itse paikan päällä ei mennyt rahaa oikeastaan juuri mihinkään ja kaikki oli todella halpaa. Kauaa tuohon ei tarvinnut säästää, ja meillä molemmilla on omat säästötilit, mihin rahaa joka kuukausi laitetataan!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Toiset sanoo, että Egypti olis kovin likainen maa. Mitä oot itse mieltä?

 8. nikke kirjoitti:

  Me ollaan kai niin vähäkulutuksisia, ettei meidän oikeastaan edes tarvi erikseen säästellä matkakassoja. Kaksi työssäkäyvää, niin meillä on aina rahaa sen verran että voidaan lähteä matkoille jos huvittaa. Mulla on ollut jo yli 2 vuotta exceltaulukko, johon kirjaan joka kuukaudelta arvioidut menot ja arvioidut tulot. Kun vakuutuslaskut tulee 4 kertaa vuodessa, niiden arviosummat syötetään niin pitkälle kuin arvioita on tiedossa, autoverot joka vuodelle erääntymiskuukaudelle jne… Taulukko laskee tilin saldoa about 30 vuoden päähän, joten siitä on helppoa arvioida minkä verran pitäisi olla rahaa käytettävissä esim. ensi vuoden helmikuussa.

  Jos on vaikeuksia tuhlata tiettyyn asiaan rahoja, kannattaa eritellä kohdennetut säästötilit eri jutuille. Mulla yksi tili on back up tili, jonne menee koko ajan automaattisesti tilipäivänä 400 euroa. Toinen tili on matkatili, siihen menee tarpeen mukaan x summa kuukaudessa ja sen tilin rahat käytetään matkusteluun. Kolmas on mieliteot säästötili, sinne menee 50-100 euroa jatkuvasti ja lisäksi kuukauden lopussa ”budjettiylijäämä” eli se mitä tuloista on jäänyt edellisenä kuukautena käyttämättä. Tältä mieliteot tililtä voi ostaa mitä mieli tekee. Jos tällä tilillä ei ole rahaa, hömpötykset jätetään ostamatta.

  • Jonna kirjoitti:

   Tiedätkö, minusta tuollainen suunnitelmallisuus on todella ihailtavaa ja tahtoisin päästä samaan itsekin. Mullahan menee myös joka kuukausi rahaa rahastoon ja nyt olen siirtänyt myös toiselle ”matkatilille”. Tytön lapsilisät menee hänen omalle tililleen, että hänellä on sitten täysi-ikäisenä hyvä pesämuna omaa elämää varten. Mä tuhlaan edelleenkin rahaa ihan turhaan, mutta yritän koko ajan päästä siitä eroon. Helposti voisin sen 200-300e kuussa säästää lisää erilliselle tilille! Tuo mieliteot-tili onkin loistava keksintö 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.