Hae
Palasia Arjestani

Onko minusta tullut tuhlari?

Onko minusta tullut tuhlari?

Olen tässä viime aikoina miettinyt, että onko minusta tullut tuhlari? Minusta, joka on yleensä niin tarkka rahan kanssa ja yrittää saada mahdollisimman paljon rahaa säästöön. Jonnekin ne minun kovalla työllä hankitut pennoset vaan katoavat. On siis aika ottaa taas itseään niskasta kiinni ja laittaa kaikki kulut ylös. Moni ei uskokaan miten paljon rahaa voi mennä diipadaapaan ennen kuin kirjaa kaikki kuukauden menot ylös. Kymppi sinne ja toinen tänne päivittäin tekee kuukauden ajanjaksolla ison loven kukkaroon. Minullakin oli haaveena päästä tytön kanssa syyslomalla jonnekin lämpöiseen, sillä rahaa oli jäänyt ihan kivasti sukanvarteen. Jännästi ne rahat ovat kuitenkin huvenneet. Osa tosin ihan järkeväänkin, kuten hammaslääkäriin. Tässä kuussa olen myös ostanut tytölle aika paljon uusia vaatteita, sillä kaikki vanhat vaatteet ovat käyneet pieniksi. Nyt alkaa vaatevarasto olemaan kondiksessa talvivaatteita lukuun ottamatta.

Tämä rahapäiväkirja on toissa viikolta.

Maanantai

Hieroja 30e, Suomalainen kirjakauppa 19,35e (pari kerää lankoja & tytölle uudet tussit sekä puuhakirja), Lidlistä kanaa, juustoa ja paprikaa 7,06e.

Tiistai

Lidlistä pähkinöitä, kalaa, kananmunia…11,75e.

Keskiviikko

osteopaatti 165e (ostin 3x kortin), ruokaostokset 18,94e (luomumunia, juustoraastetta, lohta, välipalakeksejä tytölle, avocadoa ja pikkutomskuja)

Torstai

Lidlistä sämpyläntekotarvikkeet, lisää vihanneksia, kanaa, maitoa..16,24e

Perjantai

Orivedeltä kirpparilta 19,20 (tytölle syystakki, paita ja parit housut, barbien tarvikkeita ja itselleni kirja)

Oriveden Löytötexistä tytölle useammat housut ja paidat, alusvaatteita ja kissanruokaa + keittiönpöydälle uusi kaitaliina, 35,40e

Lauantai

Ei ostoksia

Sunnuntai

Ei ostoksia

Koko viikon ostokset yhteensä 322,94e

No joo, kaupassa on näköjään käyty ihan riittävän monesti. Mulla on työmatkan varrella Lidl, jonne on varsin helppoa poiketa aina kun tarve vaatii. Mutta miksi en ole tehnyt kaikki ostoksia samalla kertaa? Ei mitään hajua. Yleensä menen kauppaan aina kauppalistan kanssa, mutta ilmeisesti tämän rahapäiväkirjan aikaan en ole niin toiminut. Se täytyy kyllä omaksi puolustuksekseni sanoa etten ole Lidlistä ostanut muuta kuin ruokaa. Vaikka ne kaikki tavaralaarit kuinka aina huutelevat ja houkuttelevat mielettömillä tarjouksillaan, kierrän ne silti kaukaa. Ison osan koko viikon kuluista kahmaisee kropan huolto, sillä kävin maanantaina hierojalla niskojen takia ja keskiviikkona osteopaatilla, jonne otin kolmen kerran kortin. Niin ja menihän noihin tytön vaatteisiinkin ihan kivasti rahaa. Olen lähiaikoina tehnyt useammankin kirpparireissun etsien hänelle sopivia housuja ja paitoja, mutta varsinkaan housuja ei tahdo löytyä. Enkä sinänsä ihmettele yhtään, sillä tuon ikäiset nuohoavat niin paljon siellä sun täällä ja jo nyt on useimmissa uusissa housuissa polvessa reikä…

Ei mun talous todellakaan kestäisi tällaisia samanlaisia viikkoja yhtään enempää. Valtaosan viikon menoista teki tosiaan tuo osteopaatti, mutta pitää muistaa, että se on nyt seuraavat kaksi kertaa maksuton. Ruokapuolta täytyy taas suunnitella tarkemmin ja käydä kaupassa harvemmin. Vihanneksiin mulla uppoaa tällä hetkellä sievoisia summia, mutta mieluummin niihin kuin vaikka röökiin!

Onko sulla pysynyt talous kurissa?

Edellinen postaus: Ihmisen hyvyys ei ole kiinni ulkonäöstä

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

5 kommenttia

 1. Riikka kirjoitti:

  Mulla yleensä 300/kk on rahaa tollaseen ”ylimääräseen” kirjat, langat, vaatteet, lääkkeet ja sä hassasit koko rahan viikossa ? Ruokakulut meillä menee yhteiseltä ruokatililtä. Äkkiä tosiaan menee kymppi sinne toinen tänne ja yhtäkkiä on satanen menny koulukuviin, kosmetiikkaan, harrastusmaksuihin. No onneks palkka tulee joka kk. Mutta eipä paljon löysää jää nimim. Kutsumus ei elätä

  • Jonna kirjoitti:

   Eipä mullakaan tuota enempää ole ”ylimääräisiin” joten viime viikko ja tämäkin viikko mennään niukalla budjetilla! Ei nää hoitoalan palkat tod mitkään yltäkylläiset ole ?

 2. Ulla kirjoitti:

  On pysynyt ja säästöönkin jää ☺️
  En osta kuin tarvittavan ?

  • Jonna kirjoitti:

   Ihan rehellisesti sanottuna mulla lipsahtaa välillä ja mieluiten käytän rahaa esim.tytön kanssa leffassa ja syömässä käymiseen, mutta aika harvoin enää itselleni enää mitään materiaa ostan lankoja lukuunottamatta. Mieluummin käytän rahaa elämyksiin ja pieneen hemmotteluun,kuten hierontaan ? siinä mielessä ollaan tultu pitkälle rahankäytön kanssa!

 3. Susan kirjoitti:

  Tää on mielenkiintoinen postaus, näitä vois olla enemmänkin. Pitäis itsekin pitää kyllä nyt paremmin kirjaa menoista ja vois vaikka koittaa lokakuussa olla mahdollisimman vähillä ostoilla ruokaa lukuunottamatta. Älä osta mitään lokakuuhun tuskin kumminkaan taivun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *