Hae
Palasia Arjestani

Viikonlopun helpot pitaleivät

Moni on kysellyt reseptiä meidän viime viikonlopun pitaleipiin. Jaksaessaan pitaleivät voisi tehdä ihan itsekin, mutta meillä ei ollut jaksuja leipomiseen, joten ostettiin prismasta ihan valmiit pitaleivät. Pitaleivistä saa helposti just niin terveelliset tai armottomat mättöversiot kuin haluaa. Täytteitä voi varioida loputtomiin ja erilaisilla kastikkeilla saa aina uutta vivahdetta leipään. Mulla on nyt kauhea pitaleipäfiksaatio päällä, joten ehkä joutunee ihan lähiaikoina tekemään jonkun uuden version 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikonlopun helpot pitaleivät

  • valmiita pitaleipiä (jos on jaksuja niin tee itse!)
  • salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa
  • chilimajoneesia, ketsuppia ym kastikkeita
  • naudan paistisuikaleita tai muuta lihaa/kalaa/kanaa
  • lihan marinoimiseen cokista, soijakastiketta, chilijauhetta, suolaa, loraus öljyä

Tsatsiki

  • puolikas kurkku raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  •  rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 2, 5 dl paksua kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus suolaa ja valkopippuria

Laita ensimmäisenä lihat marinoitumaan. Lihat saisi marinoitua vähintään tunnin kylmässä, mielellään kauemminkin. Laita lihat astiaan ja lorauta marinadin aineksia sopivissa määrin niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät marinadiin. Sekoittele hyvin ja nosta peitettynä kylmään.

Valmista seuraavaksi tsatsiki (sekä muut kastikkeet, jos sellaisia teet). Raasta kurkku ja valuta ylimääräiset nesteet siivillässä pois, hienonna minttu ja pilko valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kipossa sekaisin ja nosta kylmään peitettynä maustumaan.

Ruskista lihat pannulla, lisää myös kaikki marinadi sekaan. Hauduta pienellä lämmöllä kannen alla lihat mureiksi. Lisää tarvittaessa nestettä pannulle ettei lihat pala.

Laita pitaleivät ohjeen mukaan 4-5 minuutiksi uuniin lämpenemään. Anna jäähtyä pienen hetken. Täytä mieleisilläsi lisukkeilla ja herkuttele 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tsekkaa myös Natan Teryaki-lohi ja pitaleivät sekä Marian Kotona tehty kebab ja pitaleivät. Naaaaams!

5 kommenttia

  1. Essi kirjoitti:

    Tosi hyvännäkösiä! 🙂 täytyy kyllä kokeilla!

  2. Elli kirjoitti:

    Oh, näyttää hyvältä! Mä en oo syönyt pariin vuoteen, vilja-allergian toteamisen jälkeen pitaleipiä, niin nyt kyllä maistuis! Ootko törmännyt missään gluteenittomiin leipiin? Ne on usein niin haperoa ettei pitamaista koostumusta saa kovin helposti… Oon viikonloppuna käymässä Helsingissä niin täytyy käydä testaamassa ehkä se Kampin Gluto, jos sieltä vaikka sais jotain uutta. 😀

    PS. Oliko teillä jo Salon seminaari, mitä tykkäsit? 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      En oo kyllä gluteenittomiin pitaleipiin törmännyt! Varmasti jostain netistä löytyy…

      Mikä Gluto!? En oo kuullutkaan! Helsingissä tosin on niin paljon rafloja ettei ihmekään jos en oo kaikista kuullu 😀 Käytkö täällä jossain treenaamassa?

      Huomenna on se seminaari! Minähänlainen arsenaali ruokaa ja kamaa tarttee raahata mukana kun seminaarin kesto on 8h ja sisältää parit treenitkin…

      • Elli kirjoitti:

        Joo se Gluto avattiin kai tossa viime syksynä Kamppiin, sieltä saa ainakin focacciaa ja tuorepastaa, kaikki siis gluteenitonta! 🙂

        En käy nyt treenailemassa tällä reissulla, koska lepopäivä 😀 täällähän näitä paikkoja kyllä olis…

        Oih no pidä hauskaa seminaaris ja pakkaa hyvät eväät nii jaksat! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *