Hae
Palasia Arjestani

Minttubrowniekakku

Tein tätä minttubrowniekakkua miehen pyynnöstä toissa viikonloppuna. En ole oikeastaan koskaan käyttänyt tuoretta minttua mihinkään ja oli todella hauskaa nähdä miten se sopii kakkuun. Joissakin raakakakuissa on se jännä piirre, että ensimmäinen lusikallinen on todella tyrmäävän makuinen. Hieman tunkkainen ja raskas. Mutta kun otat toisen ja vielä kolmannenkin lusikallisen niin toteat kakun olevan jumalaisen hyvää. Tämän kakun kanssa kävi juuri niin. Resepti on peräisin Maria Lönnqvistin kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minttubrowniekakku

Suklaabrownie

 • 4 dl saksanpähkinöitä
 • 1 dl taateleita
 • 1 dl raakakaakaojauhetta
 • 1/2 tl vuorisuolaa

Minttutäyte

 • 4 dl cashewpähkinöitä
 • 1 dl vettä
 • 1 dl tuoretta minttua
 • 1/2 dl kaakaovoita
 • 1/2 dl hunajaa
 • (1-2 tl matcha-vihreäteejauhetta, tästä kakku saa kivasti väriä)

Vuoraa noin 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Rouhi saksanpähkinät ja taatelit monitoimikoneessa taisaiseksi. Lisää raakakaakaojauhe ja vuorisuola ja pyöräytä seosta vielä muutama kierros. Seos on sopivaa kun voit pyörittää siitä pallon, joka pysyy hyvin kasassa. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sulata raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi. Helppo tapa on laittaa kaakaovoi pieneen kippoon, jonka asetat suurempaan kuumalla vedellä täytettyyn astiaan. Silppua minttu. Käytä vahvaa minttua tai lisää reseptiin vielä 3 tippaa 100% minttuöljyä.

Sekoita minttutäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta sekoittaa tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat täysin. Hommaa helpottaaksesi kannattaa liottaa pähkinöitä hetki ennen kakun valmistusta. Kaada minttutäyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.

Jäähdytä kakkua pakastimessa noin 20 minuuttia tai kunnes minttutäyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää ja sen voi myös pakastaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOI000400-1

8 kommenttia

 1. Tea kirjoitti:

  Nam! Arvaa mitä mä haluan tehdä? yhdistää tän ja balilaisen suklaakakun minttusuklaakakuksi 😀 mun mielessä pyörii myös minttusuklaanapit ja snickers raakapatukat <3

  • Jonna kirjoitti:

   No jos testaat niin kerro mullekin miltä maistui! Snickers raakapatukoita on pitänyt kokeilla jo iäisyys, mut aina ne unohtuu. Nam!

 2. Nimetön kirjoitti:

  Miten ihana muumimuki tokavikassa kuvassa!! 🙂 Mistä tuollaisen saa, taitaa olla joku vanha sesonkimuki? mamma ja pappa mukit on suosikkeja!

  • Jonna kirjoitti:

   Tuo taustalla näkyvä muki on nimeltään Ruusutarha eikä sitä saa enää muualta kuin käytettynä. JOs muumimukit kiinnostaa niin kannattaa selata huuto.nettiä ja facebook-kirppareita! Niiltä löytyy aika usein hyviä mukeja. Tuon meidän mukin ostin työkaverilta 🙂

 3. Elli kirjoitti:

  Oi nam, tätä reseptiä täytyykin testata! Ennen en ollut mikään mintun ylin ystävä, mutta nykyään, etenkin mintun ja suklaan combo saa aina veden kielelle 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Kehitteleppäs näppäränä tyttönä joku ihan uusi minttusuklaa-raakakakku jookos? 🙂 Mä taas rakastan minttua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *