Hae
Palasia Arjestani

Duhadedä.

Kipeenä ollaan ja viheliäinen flunssa onkin! Kuumetta ei nosta kunnolla, mut alkuun oli kauhea kurkkukipu ja nyt on joka rööri niin tukossa et taju meinaa lähtee. Nenäkin on niistetty jo ihan verille. Mistä tätä tavaraa oikein riittää!?

Tän viikon treenisaldo on aika köyhä niin kuin se on viime viikkoina ollut muutenkin. Suunnitelmat on ollu suuret, mut totetutus todella kehnoa luokkaa. Viime sunnuntaina pääsin alottamaan uudella treeniohjelmalla ja innolla jatkoin vielä maanantaina. Tiistaina pidin suunnittelun lepopäivän ja keskiviikkona tultiinkin sit kipeiks. Tän viikon treenisaldo on siis tasan YKSI, kun taas suunnnitelmissa oli ollut viis salitreeniä + 2-3 aerobista. Tasan ei käy nallekarkit.

Syynä viime aikaiseen heikkoon treenitahtiin on ollut järkyttävän kova väsymys ja väsymyksen taustalla on….. no, kai mä voin sen jo kertoa 😀 Eli tällä hetkellä ei kasvatella juuri muuta kuin vatsaa 🙂 Ensimmäinen kolmannes on onnellisesti takana päin ja maaliskuun loppua tässä kevyellä jännityksellä ja kauhulla odotellaan 😀 Keskiviikkona käytiin ultrassa ja siellä se meidän tuleva pikku-bodari köllötti tyytyväisenä selällään välillä villisti hyppien. Omituinen tapaus 🙂 Vatsa on alkanut hiljalleen pyöristyä ja tästä ei ole suunta kuin suurempaan päin.

Sanomattakin siis on selvää, että valmentajan kanssa laitoimme suunnitelmat uusiksi niin kisojen kuin treenienkin osalta. Nyt jätettiin pois kaikki kielletyt liikkeet (kyykyt, mavet…) ja treeneissä panostan entistäkin enemmän lihastuntumaan ja tekniikkaan, en niinkään painoihin. Jalkatreenit on edelleen mulle ihan kauheita, koska viimeistään kahden liikkeen jälkeen mulle tulee niin huono olo, että on pakko lopettaa ellen halua halailla loppu iltaa vessanpönttöä. Muut treenit saan vedettyä kovalla intensiteetillä läpi. Oon nyt alkanut juomaan palkkaria jo puolessa välissä treeniä ja se on ainakin auttanut viemään treenit loppuun asti. Jalkatreenissä en tuota systeemiä ole vielä päässyt testaamaan, mut toivottavasti toimii. Toivon kovasti, että saisin pidettyä suurimman osan lihasmassasta raskauden aikana ja pääseväni nopeasti vauvan syntymän jälkeen takaisin kiinni treeneihin. Katsotaan miten käy.

Luin huvittuneena vähän aikaa sitten netistä miten joku nainen tilitti, että hän ei ymmärrä miten jotkut ihmiset lihovat raskauden aikana. Hän kun oli ihan lääkäriltä kuullut ettei raskaana olevan tarvitse syödä kuin yksi ruisleipä enemmän päivässä ja sekin vain loppuvaiheessa. BULLSHIT sanon minä! Hyvin huomasi ettei kyseisellä daamilla ollut tästä olotilasta minkään valtakunnan omakohtaista kokemusta. Mä jouduin heti alussa syömään vähintään kahden tunnin välein. Jos en syönyt niin olo tuli niin huonoksi etten pystynyt muuta tekemään kuin makaamaan ja oksentamaan. Sanomattakin on selvää, että paino alkoi nousta vauhdilla. Muutama viikko sitten olo alkoi helpottaa ja nyt pystyn venyttämään ruokailut noin neljään tuntiin. Painokin on alun kovasta noususta lähtenyt tasoittumaan alaspäin ja pahin alkuturvotuksin on tiessään. Olen näistä asioista keskustellut mm. siskoni kanssa, jolla on viisi lasta ja hänellä on jokainen raskaus ollut täysin erilainen. Turha siis tulla kenenkään ulkopuolisen sanomaan kuinka minun kroppani tulisi toimia. Toivon vaan ettei ylimääräistä painoa kertyisi kauheata määrää, koska kaikki ne on sitten tiputettavana ensi keväänä. Minähän en aio miksikään läskiperseeksi jäädä, se on selvä! Nyt kun vaan pääsisin takasin treenien pariin niin hyvä olis 🙂

No, nyt kun on nämä suurimmat paljastukset tehty niin voisin kertoilla jotain näistä parista treenistä, jotka uudella ohjelmalla tein. Ohjelma vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta ja tällä pystyn varmasti hyvin jumppamaan ensi kevääseen asti. Liikkeitä muutellaan tässä kuukausien aikana sen mukaan kun on tarvetta. Ja hei, mulla on muuten parit kuvatkin 😉

Uusi ohjelma startattiin selkä-takaolkapäät treenillä seuraavanlaisesti:

1. Takaolat taljassa kumarassa käsi kerrallaan 3*13-15*20 lbs
2. Ylätalja lapiokahvalla 3*10-12*50kg jokainen sarja vähän eri kulmasta
3. Alatalja köydellä 3*12-14*30kg
4. Ylätalja kapealla 3*11-13*30-40kg kaikki sarjat vahvasti takakenossa
5. Pullover köydellä 3*13-15*30kg
6. Takaolat kulmassa kp 3x jokainen sarja vähän eri tyylillä
7. Vinot vatsat lattialla maaten 4x

Melkein kaikissa liikkeissä tuli vähän turhan pitkiä sarjoja, kun ei ollut painosta hajuakaan. EB:llä on aavistuksen verran painavammat taljat ja laitteet kuin mihin olin Kuopion Gym99:llä tottunut, joten vähän aikaa menee ennen kun löydän sopivat painot!

Maanantaina oli vuorossa rintaa ja olkapäille pientä pumppitreeniä. Rinta on kyl jalkojen ohella mulla semmonen lihasryhmä johon pitäis saada aika rutkaasti lisää lihaa. Suuremmat massankasvatus projektit on kuitenkin nyt suosiolla jätettävä puolen vuoden päähän 🙂 Aina saa kuitenkin haaveilla!

1. Pena kp 4*7-13*22kg/ 12*17,5kg
2. Voima vinopenkki smithissä 3*8-12*40kg
3. Ristitalja eri kulmista 3x
4. Vipunostot tasap. kp 3x
5. Pystypunnerrus arnold kp 2*13-18*8kg/ 16*6kg
6. Sivuviparit kp 30*4kg/ 18*5kg/ 15*6kg

Meni paikat ainakin hyvin pumppiin ja aroiks noista liikkeistä ja sarjoista, ei huono siis ollenkaan!

Mä oon ostellu viime aikoina tosi paljon vaatteita ja kaikkea sisustussälää ja yritän saada niistä juttua aikasiks kunhan saadaan kamat kohilleen. Nyt alkaa olla kaikki tarpeellinen hankittuna uuteen kotoon eli nyt olis sit vaan kaiken turhan roinan roudaus varastoon ja omille paikoilleen edessä. Vaihdatettiin meidän kämppään lampuille kattoon pistorasiat ja ne on aika kätevät. Oltiin tosin ennen muuttoa ostettu olkkariin semmonen siisti tötterölamppu Kodin anttilasta, mut sehän oli jollain helvatan sokeripalasysteemillä! Ei muuta kuin vaihtamaan se sit. Onneks vaihtovat, vaikka ostosta oli puoltoista kuukautta aikaa… Ostettiin sit tilalle hieno jalkalamppu ja tänään käytiin vielä ostamassa olkkarin kattoon semmottiis ihqdaa kattokruunujutska (samanlainen ku makkarissa), keittiön lamppu, eteisen lamppu, Askosta keittiön pöydän tuolit ja vielä Sotkasta kirjahylly. Vihdoin ja viimein saatiin semmonen kirjahylly, joka miellyttää molempia. Variston Sotkassa on muuten jumalattoman hyvä palvelu! Ostettiin aikasemmin samalta myyjältä sänky ja tv-taso ja saatiin kyllä tällä kertaa niin hyvää palvelua (ja ilmainen kotiinkuljetus 😉 ) et tekis melkein mieli laittaa Sotkalle erittäin positiivista palautetta kun sellaista voi kerrankin antaa! No, ollaan me jokunen tonni Sotkaan viime aikoina työnnettykin…

Tämmöset ostettiin makkariin ja olkkariin. On muuten valaistuna tosi siistit! Bling Blingiä just sopivasti 🙂

Olkkariin hankittiin myös tämmönen jalkalamppu. Valaisee ainakin riittävästi…

 Jyväskylän skabat on parhaillaan menossa (tai ehkä jo loppuneet). Kuvien perusteella muutamia ihan kovia tyttöjä, positiivinen yllätys oli ainakin Yasemin Ourama! Mielenkiinnolla odottelen suurempaa kuvasaldoa, että pääsee oikein kunnolla syynäämään 😀 Suurimmalla osalla tyttölöistä oli yläkroppa ihan kohtuu kondiksessa, mut alaosasto auttamattoman löysä. Lihasbalanssi näytti olevan suurimmalla osalla ihan kohallaan, mut yllättäen pitkässä sarjassa oli taas niitäkin, joilla jalkoja ei ole juuri ollenkaan mikä on aika sääli. Nykyään ei pelkällä yläkropalla pärjätä. Kyykkämään siis!! No, enemmän analysointia sit kun on vähän enemmän kuvasaldoakin saatavana. Hyvähän täältä kotisohvalta on huudella, mut semmosta se on. Tämä kun on arvostelulaji niin mielestäni jokaisella saa olla oma mielipiteensä ja niin pitää ollakin. Kunnioittakaamme sitä 🙂

Nyt painin duunaamaan ees jotain tän kämpän (tulevan) siisteyden eteen kun vielä jaksan.. Ai niin, saatiin eilen meidän uusi pesukone ja se on aivan iiiiiihana 😀 Jos nyt pesukone voi olla ihana. No toi ainakin on.

Pssst. Bodylehden sivuilla lisää kuvia alkukarsinnoista ja tulokset! Koskisen Johannalle megaonnittelut hienosta debyytistä ja voitosta!! Johanna tulee vielä menestymään ja hyvin!!! Katsokaa myös naisten klassikin kuvista Kärkkäisen kuntoa, wow! Tytskällä näkyy melkein säikeet pakaroista…

17 kommenttia

 1. Annemari kirjoitti:

  Vauuu, onnea ihan älyttömästi 🙂

 2. Maarit kirjoitti:

  Oikein paljon onnea!! 🙂

 3. PetraBettina kirjoitti:

  Hirmuisesti onnea!! Tsemppiä treeneihin silti edelleen 🙂 Muistaisin joskus opiskelleeni, että raskausaika on vähän niin kuin 9 kuukauden treeni elimistölle, eli kunto pysyy suht hyvänä vaikka olo välillä urheilemisen estäisikin. Tiedä häntä sitten kun ei ole tuota omakohtaista kokemusta… Joka tapauksessa onnea pikkubodarista teille 🙂 Ja muista syödä hyvin, yhden edestä mutta sellaisin väliajoin kun itsestä parhaalta tuntuu 😉 (T. ravitsemusterapeutti)

 4. Satu kirjoitti:

  WAAU! ONNEA! 🙂

 5. Riina kirjoitti:

  Paljon onnea ja hyviä vointeja!

 6. massaminna kirjoitti:

  Isosti Onnea!

 7. iive kirjoitti:

  Hei hurjasti onnea sinne!Tuo ruokatsydeemi on useimmille nyt saan syödä kahden edestä = syödään sit ”hyvällä omallatunnolla” kaikenmaailman roskaa ja herkkuja kun ei tarvitse niiden lihottavuutta miettiä.Syödä pitää silloin kun tuntee sitä tarvitsevansa, oli raskaana tai ei! Se mitä sieltä suusta alas mättää onkin eri juttu ;)Ja on se vaan niin paljon helpompaa palautua synnytyksestä jos raskauden aikana on pitänyt kuntoa yllä!

 8. Tiina kirjoitti:

  Hirmuisen paljon onnea tulevasta perheenlisäyksestä! Mulla yks hyvä kaveri just viikko sitten sai ihanan pikkuprinsessan ja ihan mielissäni kävin sille ostamassa pikkiriikkisiä vauvan vaatteita lahjaksi. <3

 9. Jenni kirjoitti:

  Ohhoh, vaude, hirmuisesti onnea!! Mäkin oon kuullut pelkkää hyvää siitä että tuleva mamma on kondiksessa raskauden aikana, joten hienoa että pystyt treenaamaan!Ja käy eh-dot-to-mas-ti antamassa palautetta Sotkaan. JOs ei muuta, niin pelastat sen asiakaspalvelijan päivän. 🙂 (terveisin asiakaspalvelija :D)

 10. Jesmiina kirjoitti:

  Onnea kovasti!!itellä oma saamattomuus odotusaikana ei johtanut muuhun kun kasaan löysää vatsanahkaa.olisi ollu vältettävissä jos olis jättänyt keksimättä itselleen kaikenlaisia tekosyitä.. toivottavasti kaikki menee hyvin! niin treenien kun odotuksen osalta 🙂

 11. Miia kirjoitti:

  Onnitteluja 🙂

 12. Anu kirjoitti:

  Onnea Jonna 🙂

 13. Mölliskö kirjoitti:

  VAUVAUVAU!!!!!Onnea tuhannesti täältäkin!!! <3

 14. Toppahapa kirjoitti:

  Ihan mahtina onnee!!! :):):) Ihan huikean huimaa :):)Huppari lähti tänään postiin 🙂

 15. Arska kirjoitti:

  Onnea Jonna !! =)

 16. Inka kirjoitti:

  Vautsi! Tää on mennyt multa ihan ohi! Onnea!!

 17. Inka kirjoitti:

  Äh, nyt mä en oo varma tuliko sulle äsköinen viesti, mutta laitetaan uusiksi. Oon missannut ihan kokonaan tälläsen ihanan uutisen. Onnea!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.