Hae
Palasia Arjestani

Mun on kerrottava teille salaisuus

Mun on kerrottava teille salaisuus

Mun on kerrottava teille salaisuus, jota olen tässä jo tovin pohdiskellut. Ehkä teistä tarkkanäköisimmät ovatkin tämän jo huomanneet tai ainakin aistineet. Tämä on vähän sellainen asia, jota olen työntänyt pois pikku hiljaa ja nyt olen tehnyt ratkaisuni. Olen nimittäin jo pitkään halunnut pyristellä irti somen tuomista paineista. Paineesta sopia tiettyyn muottiin, paineesta näyttää tietynlaiselta, paineesta ostaa koko ajan uutta blogin vuoksi. Olen jo pitkään tiennyt sen etten ole mikään fashionista tai kauneusguru. Pidän toki vaatteista ja kauneudesta, mutta ne eivät ole mulle mitenkään kauhean tärkeitä asioita. Jokapäiväisiä toki, mutta elämässä on tärkeämpiäkin juttua. En halua määritellä enää itseäni sen mukaan paljonko mulla on seuraajia somessa tai saada slaagia, kun huomaan instaseuraajien määrän vähentyneen. Koska sellaisialla asioilla ei ole yksinkertaisesti mitään merkitystä tässä elämässä.

Otetaanpa esimerkiksi vaatteet, tyyli ja some. Aina pitäisi näyttää hyvältä. Päällä pitäisi olla viimeisimpien trendien mukaisia vaatteita. Jotta voisit olla suosittu bloggaaja tai instaaja, sun pitäisi myös kuvata ne vaatteet ja olla aina todella tyylikäs ja siloteltu. Instatili pitäisi miettiä harkitusti ja huolellisesti. Minkälaisia kuvia sinne otetaan ja miten ne käsitellään. Mikä sopii teemaan ja mikä ei. Noup, ei onnistu. En jaksa kuvata lavastettua elämää saati silotella mitään. Pidän toki vaatteista ja seuraan muotia jonkun verran, mutta vihaan sitä, että rahaa pitäisi kuluttaa uusiin vaatteisiin. Tuntuu hullulta ostella vaatekappaleita, joita ei kuitenkaan kovin montaa kertaa käytetä. Vain ja ainoastaan blogin tai instagramin takia. Tunnen todellakin välillä kateutta ja alemmuutta, kun treffaan bloggaajakollegoita, joilla on täydellinen outfit. Mietin aina miksi minä en näytä tuolta? Nyt olen alkanut ymmärtää, että en vain ole sellainen. Kerran kehuin erään tuttavani kaunista asukokonaisuutta ja huokaisin, että osaisinpa minäkin pukeutua yhtä hyvin. Vastauksena sain pitkän päästä varpaisiin mittailevan katseen ja ”niin, ehkä sunkin kannattaisi vähentää värejä ja alkaa pukeutumaan niin kuin sun ikäiset”. Jep, kiitos. Totesin vain, että pidän väreistä ja kuoseista enkä niistä luovu. Sitä mieltä olen vielä tänäkin päivänä. Haluan olla tällainen kuin olen ja pukeutua juuri niin kuin haluan. Tuntematta alemmuuden tunnetta ja ”juntteutta”. Ehkä se on myös itsetuntokysymys?

Mun on kerrottava teille salaisuus

Mun on kerrottava teille salaisuus

Mun on kerrottava teille salaisuus

Mä olen jo todella pitkään haahuillut ja etsinyt omaa tyyliäni ja suuntautumistani. Nyt olen alkanut ymmärtää, että olen löytänyt sen jo aika päiviä sitten, mutta olen antanut sen hukkua somen ja muun maailman vaatimuksiin. Olen verrannut itseäni ihan liikaa muihin ja yrittänyt sopia samaan muottiin. Mutta kun en ole samanlainen kuin moni muu, vaan juuri tällainen kuin olen. Vähän erilainen nuori. Vielä kun soppaan lyödään oma haluni ekologisempaan elämäntapaan ja turhanpäiväisen shoppailun vähentämiseen, niin on pakko kulkea juuri sitä omaa polkua. Oltava rohkeasti juuri minä. Tehtävä niin kuin oma mieli ja sydän sanoo, ei niin kuin joku muu asian määrittelee. Tykkään osta käytettyjä vaatteita ja nyt olen aivan hurahtanut ompelemiseen! Haluan ehdottomasti ommella jatkossa enemmän itselleni ja perheelleni vaatteita ja nimenomaan niitä omanlaisiani vaatteita. Oli siellä sitten kuoseja ja värejä tai ei. En halua haalia koko ajan uusia ja kalliita vaatteita kaappiin ja esitellä niitä täällä blogissa vain blogin takia tai sen vuoksi, että olisin enemmän in.

Mikä se mun salaisuus siis olikaan? Se, että olen väsynyt sopimaan muottiin ja haluan irti siitä. Haluan kulkea omaa polkuani ja tukea ekologisuutta. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin. En halua tukea jumalatonta kulutushysteriaa, vaan haluan kannustaa ihmisiä miettimään asioita muistakin näkökulmista kuin omasta. Voisiko omilla valinnoilla tukea jotenkin yhteistä hyvää? Voisiko kymmenien halpisrättien sijasta hankkia jotakin laadukasta ja kestävää, etenkin kotimaista? Voisiko ylipäänsä vähentää kulutusta? Muistakaahan lukea myös ekologisuushaasteesta! Moni ei ehkä ymmärrä näitä bloggaajien ja somettajien paineita, mutta ne on välillä turhan kovat. Ei ole leikin asia se.

Mun on kerrottava teille salaisuus

Kuvissa ensimmäinen omatekemäni mekko juuri minulle! Siitä tulikin täysin mun tyylinen ja näköinen 🙂 Kangas on suomalaisen Vimman sininen lettikangas. Vimma on tunnettu korkealaatuisista kankaistaan sekä ekologisesta puuvillasta. Kankaat on painettu baltian maissa tarkoin valvotuissa tehdasolosuhteissa. Kaava: Suuri Käsityö 3/17.

Tuetko sinä ekologisuutta vai kulutushysteriaa?

Edellinen postaus: Nyt on kova: Itse tehty Oreo-jäätelö

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

47 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Toi mekko ? istuu sulle kuin nenä päähän !!! ?

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos!! 🙂

  • Niina kirjoitti:

   Oot ihan paras just sellaisena kuin olet! Moni lukija onkin jo kirjoittanut samanlaisia ajatuksia, mutta tavallinen elämä kiinnostaa täälläkin kiiltokuvakulisseja enemmän?

 2. kata kirjoitti:

  ihana mekko!?? ja tärkeitä juttuja! todellakin tuen ekologisuutta ja mulle paljon tärkeempää on olla värikäs ja omanlainen minä, kuin edustaa jotain mikä ei todellakaan ole minua. vaikka sitten seuraajamäärät laskisi?

 3. Annina kirjoitti:

  Tosi hieno mekko! Itse en ainakaan jaksa katsoa kenekään instaa, jossa jokainen kuva on niiiiin perfect. Eikä kiinnosta yhtään jotkut uudet olevinaan hienot merkkilaukut tai ylipäänsä muotikuvat. Ihan normielämä on paljon kivempaa =)

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä! Arvostan suunnattomasti itsekin ihan normaali arkielämää, sen kuvaamista ja kertomuksia omista ajatuksista. Toki kauniita kuvia on ihanaa katsella, mutta jos niissä ei ole mitään tarinaa…no, ei vain jaksa innostaa.

 4. Suvi kirjoitti:

  Täältä et ainakaan seuraajaa menetä. Itse en myöskään hirveästi tykkää ostella uusia vaatteita,jos ostan ostan yleensä käytettyjä.
  Ei siis tarvi olla viimeisimmän muodin mukaan menijä. Tärkeää kulkea just omia polkuja pitkin, omannäköistä elämää. Mä aika nopeasti lopetan sellasten seuraamisen jotka on muoti sitä muoti tätä, kynnet sitä kynnet tätä, ripset sitä ripset tätä.

  Ekologisuuteen ja vaatteisiin liittyen, ootko kokeillu pyykkietikkaa? Kiinnostuin itse siitä tänään kun luin siitä. Sitä voi käyttää vaatteiden huuhteluaineena.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva kuulla! Mä olen jo niin pitkään ”yrittänyt mahtua muottiin”, mutta nyt ei enää vain jaksa. Pakko tehdä sitä mikä kiinnostaa eniten ja kirjoittaa niistä asioista. Ihanaa, että täällä on niin saman henkisiä ihmisiä kuin minä 🙂

   En ole pyykkietikkaa kokeillut koskaan! Meillä ei ole vuosiin käytetty huuhteluainettakaan. Täytyypä tutustua asiaan!

 5. Anni kirjoitti:

  Mä olen vasta vähän aikaa sua seuraillut someissa, mutta oot jotenkin kolahtanut ja noussut mulle yhdeksi lempparisometyypeistä (haha mikä sana). Ja ehkä just sen takia, että sinulta ei tule juuri niitä muottiin sopivia juttuja joka tuutista, mitä monilla on. Joten kiitos, että et sovi muottiin ! 🙂

 6. Pee kirjoitti:

  Sä oot just kiva! Jatka samaan malliin 🙂 ihan täynnä oon niitä samanlaisia asuja ja asetelmia ja toinen toisiltaan kopioituja sisustus juttuja 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Ihanaa, kiitos! Teidän kommentteja lukiessa kivi on vierähtänyt sydämeltä <3

 7. Mimmukka86 kirjoitti:

  Hah hah…ja mä kun luulin alun perusteella, että olet raskaana… 😀
  Kaunis ja kiva mekko!!!

  • Jonna kirjoitti:

   No ei kait!! Mä vähän veikkaan, että meille riittää tuo yksi sähikäinen 😀

 8. Nimetön kirjoitti:

  Klikkiotsikko on nyt vahvana läsnä!

  • Jonna kirjoitti:

   Ikävää, jos sinusta tuntuu siltä. Se ei ollut tarkoitukseni enkä henkilökohtaisesti ymmärrä miksi tämä edes olisi klikkiotsikko?

 9. Ansku kirjoitti:

  Hui kun säikäytti ! Pelon sekaisin tuntein luin tekstin ja pelkäsin, että ethän lopeta ”somettamista”! Oot mun suosikki bloggaaja ja just siks kun kaikki ei ole lavastettua ja viimeisen päälle hiottua! Mulle tulee ahdistus niistä hiotuista blogeista ja instatileistä ja oon lakannut seuraamasta niitä! Sun blogi ja insta on just hyvät, aitoa elämää.

  Ja ihana mekko!

  • Jonna kirjoitti:

   Sitä ei tarvitse pelätä ihan lähiaikoina! Niin kauan jatkan, kun tämä on hauskaa. Varsinkin nyt kun uskallan ihan vapaasti olla tällainen kuin olen ja puhua asioista, jotka minua kiinnostavat, niin tuskin tulee mieleenkään lopettaa 😉

 10. Coachingkira kirjoitti:

  Upea, ihana teksti ja hienoja oivalluksia! <3

  Hyvää kesää,
  x Kipa

 11. Nimetön kirjoitti:

  Asiaa!

  Ja aivan ihana tuo mekko, samoin se mikä tytölläsi oli päällä aiemmissa kuvissa!

 12. Nimetön kirjoitti:

  Blogiisi on ainut mitä seuran aktiivisesti tällä saitilla. En perusta itse tuosta Fit ja fashion maailmasta ja touhusta mutta kun sinun blogiisi sieltä löytyy – näillä mennnään. Jatka ehdottomasti samaa ja vielä aidonmpaa linjaa jos vain siltä tuntuu. Ajattele näin että on hienoa olla erilainen nainen. Mietin esim anna ( too Bing to be me ) joka vaihtoi annan blogeihin ( syyn tiedämme ) mutta paljon elämänmakuisempi nykyään. Elämä on valintoja ja aika aikansa kutakin. Fitnesboomi on onneksi hiipunut. Hyvä Jonna!!!!

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä! Erilaisuus pitäisi todellakin ottaa hyvänä asiana, ei sellaisena, joka täytyy piilottaa. Fitnessboomi hiipuu, mutta muu elämä säilyy ja ihmiset muuttuu. Anna on kyllä <3

 13. Roosa kirjoitti:

  Otsikon perusteella odotin vauvauutisia :’D

 14. Nainen 89 kirjoitti:

  Klikkiotsikko…miten otsikko liittyi aiheeseen? 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Ikävää, jos sinulla meni koko asia ohi. Ei todellakaan ole klikkiotsikko. Kyllä se asia sieltä löytyy, kun osaa katsoa 🙂

 15. Abracadabravideoatlanta kirjoitti:

  Title …usually posts some pretty intriguing stuff like this. If you’re new to this site…

 16. Suivi kirjoitti:

  Mun mielestä blogimaailmassa toimii pitkältä samat ”säännöt” kuin missä tahansa missä myydään jotain, eli brändäyksessä 😀 Pitää nimenomaan olla jotain erilaista ja keskustelua/ajatuksia herättävää, kuin että menisi siihen johonkin kuvaamasi blogimaailman muottiin. Aina löytyy ihmisiä jotka samaistuvat tai saavat erilaisia näkökulmia tai muuten vaan kiinnostuvat. Mun mielestä sä oot just magee tyyppi sen takia, että viet omaa juttua eteen päin ja oot semmonen kuin oot. En tiedä huomaatko itse, kuinka monipuolinen olet myös blogin suhteen! 😀 Toki jos se monipuolisuus on ollut väkisin vääntämistä niin hei: lopeta. Ei tarvitse 🙂 Keskity niihin juttuihin, mitkä tuntuu hyvältä. Äläkä pyytele anteeksi (siltä se vähän kuulosti) sitä, että ekologisuus ja säästäväisyys kiinnostaa tai että teit itsellesi mekon, joka on aivan ihana 😀 Jatka samaan malliin<3

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle se monipuolisuus on ollut hyvinkin mieleistä, mutta toisille taas ei ja siitä olen saanut välillä palautettakin. Että on liikaa kaikkea. Toisaalta, mun on vaikeaa keskittyä vain yhteen kategoriaan tai edes kahteen. Kirjoitan aina mielen päällä olevista asioista ja en usein edellisenä päivänä edes tiedä mistä kirjoitan seuraavana päivänä 😀 Nytkin on koko viikko ihan auki! Pakko myöntää, että olen ajatellut jo pitkään että mun pitäisi olla jotain muuta. Ja ehkä siitä se anteeksi pyytelevä sävykin. Nyt aion olla just tällainen kuin olen ja kirjoittaa juuri niistä aiheista, jotka kiinnostavat 🙂

   Ootte te kyllä <3

 17. Anile kirjoitti:

  Tuota juuri sellaista tekstiä kuin tähänkin asti 🙂 Erityisen innolla olen lukenut juuri säästämiseen liittyvistä asioista ja se on saanut miettimään omaakin suhtautumista raha-asioihin/kuluttamiseen. Kuka määrittää mikä on tavallista? Meillä jokaisella on oma tapamme elää ja se juuri tekee meistä yksilöitä, emmekä huku siihen massaan, mitä moni ihannoi.

  PS. Ihana mekko ja juuri sinunnäköisesi <3

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Raha on äärimmäisen mielenkiintoinen asia. Paljon ajatuksia ja keskustelua herättävää. Ehkä juuri sen takia, että me ollaan kaikki niin erilaisia ja käytetään rahaa eri tavalla 🙂

 18. Annie kirjoitti:

  Aika monet blogit näyttävät maksetuilta kiillotetuilta mainoksilta kosmetiikka- tai vaateteollisuudelle, ja sitä minä en ainakaan kaipaa lisää! Mun mielestä sä voit olla ylpeä sun edellekävijäasenteesta kuluttamisessa ja ekologisuudessa, koska tuskinpa meistä kukaan voi kauhean pitkään jatkaa tuota hullua kulutusmaniaa, johon firmat ovat nyt valjastaneet myös bloggaajat buustaamaan myyntiään. Ekologisuudessa ei myöskään ole mitään tylsää, päinvastoin, mielestäni on aika tysää ja pinnallista tehdä jatkuvasti vain mainoksia firmoille, enkä sellaisia blogeja kyllä edes jaksaisi seurata. Joka tapauksessa elämässä on tärkeintä elää sitä omaa elämää ja kulkea omaa polkuaa, mikä ikinä se sitten onkin, sitä ei tarvitse pyydellä anteeksi. Varsinkin jos on niin hvyää asia kuin sinulla! Ole vain rohkeasti ylpeä sun oman elämän sisällöstä. Eikä ole myöskään mitään muottia mihin meidän pitäisi mahtua, ehkä se muottiin sopimisen tarve vain on vaan iskostettu sinne korvien väliin niin lujasti, että sieltä itsensä ulos. riuhtaiseminen vaatii vähän voimaa. Sitäpaitsi ehkä sä ihan vahingossa luot uuden muotin bloggaajille – ekomuotin, minne sitten toivottavasti muutama muukin seuraa perässä <3

 19. Nimetön kirjoitti:

  Minua ei nykyään paljon jaksa kiinnostaa sellaiset bloggaajat ja somepersoonat, joiden sisällöstä paistaa kaupallisuus ja se, että kaikki on älyttömän harkittua ja ”liian täydellistä” – toki ne kuvat kauniita ovat, mutta mielestäni myös aika tylsiä, ei niihin yleensä löydä samastumispintaa, vaikka totta kai ne herättävät ohimeneviä kateuden tunteita joskus. Oon karsinut somessa seurattaviani aika paljon viime aikoina ja huomannut, että jäljelle ovat jääneet (omien tuttujen ja kavereiden lisäksi siis) nimenomaan aidon ja hyvällä tavalla tavallisen oloiset tyypit, joiden juttuihin pystyy oikeasti samastumaankin. Aika vähän tulee loppujen lopuksi seurattua ammattibloggaajia, koska totta kai se, jos blogi on pääasiallinen tulonlähde, vaikuttaa myös sisältöön.

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä, kateutta ne minussakin herättää. Ja osaltaa myös ihailua, koska niistä saa helposti todella helpon ja huolettoman kuvan elämästä. Tokihan se toisilla voi sellaista ollakin, en sitä sano! En itsekään jaksa lukea blogeja, jotka ovat täynnä yhteistyöpostauksia. Toki ne kertovat blogin ammattimaisuudesta, mutta eivät välttämättä tuo niin paljon lukijalle. Hyvin tehdyt yhteistyöt ovat miellyttävää lukea ja luenkin vain tiettyjen bloggaajien yhteistyöpostaukset.

 20. Tuulia kirjoitti:

  Mekko on aivan ihana! ja asia minusta tosi paikallaan some-kiillottelumaailmassa.

  Otsikkosi oli kyllä klikkiotsikko, joka perusmääritelmän mukaan tarkoittaa otsikkoa jossa ei kerrota varsinaisen jutun ydintä. Se ei siis itsessään tarkoita, että itse jutussa ei olisi ydintä ja hyvää asiaa. 🙂 Mutta mikään otsikossa ei antanut selvää viitettä siitä mihin juttu liittyy (muoti / some-kiillotus / halu olla irti sellaisesta). Toivottavasti tämä ehkä selvensi parin kommentin aiheuttamaa hämmennystä (terveisin melkein-journalisti :P).

  • Jonna kirjoitti:

   Tekstistä löytyy kyllä se mun salaisuus eli se paine, jota olen kokenut jo pitkään. Otsikko ei ole harhaanjohtava eikä valheellinen niin kuin klikkiotsikot ovat. Mutta mietin asiaa jatkossa tarkemmin! Kirjoitan itse aina jotenkin niin flowssa ja viimeisenä kirjoitan vasta otsikon, niin ei asiaa tule aina mietittyä ihan loppuun asti. Tämä otsikko sopi minun mielestäni tekstiin ja sen laitoin 😀

   Kiitos asiallisesta kommentista Tuulia! Arvostan 🙂

 21. Maikki kirjoitti:

  Tuen ehdottomasti ekologisuutta. Mäkin pidän vaatteista ja kauneudesta, mutta en halua tuhlata niihin rahaa niin paljoa enkä tukea kulutuskulttuuria. Musta on erittäin hyvä että sä näytät esimerkkiä ettei tarttee olla aina ostamassa uutta vaan voi hyvin tehdä itse tai tehdä löytöjä kirppareilta!
  Välillä ihan ärsyttää todella kun nään lähipiirissä todella kovaa kulutusta… :/ p.s AIVAN UPEA MEKKO ?

  • Jonna kirjoitti:

   Mä hämmästelen usein sitä kulutuskulttuuria mitä blogeissa usein nähdään. Uusia vaatteita joka viikkoa eikä yhdessäkään postauksessa samoja vaatteita. On my wayn Jutta kirjoitta aiheesta juuri hyvän postauksen. Arvostan itse enemmän kekseliäisyyttä vanhojen vaatteiden kanssa kuin trendien perässä juoksemista.

   Tekisi kauheasti mieli ommella nytkin jotain, mutta en tiedä mitä 😀

 22. Heidi kirjoitti:

  Sinulla on järkeä päässä. 🙂
  Ja mekko on ihana!

 23. Essi kirjoitti:

  Siks just mä seuraankin sun juttuja, kun olet niin luonnollinen. ? Nykyään niin monista blogeista ja instatileistä tulee kovin maksettu ja muovinen fiilis. Silloin kun kaiken pitää näyttää viimeisen päälle hyvältä jää sisältö helposti kovin kapeaksi ja alkaa toistaa itseään. Jos taas uskaltaa olla oma itsensä ja kaikki ei ole aina viimeisen päälle sliipattua, mutta sydämestä tulevaa, luo paljon moniulotteisemman ja mielenkiintoisemman kuvan itsestään, johon ei kyllästy. Hyvä sinä!

  • Jonna kirjoitti:

   Voiko sitä tuon paremmin enää sanoa? Veit jalat täysin suustani <3 Kiitos!

 24. Samoinajattelija kirjoitti:

  Viisaita ajatuksia ja niin kaunis mekko. Kyllä elämässä pitää olla väriä,jos ei muuten,niin sitten vaikka vaatteissa. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Väriä saa ja pitää olla 😉 Juuri tässä mietin, että mitäs nyt ommeltaisiin? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.