Hae
Palasia Arjestani

Kotosalla.

Mä olen ollut jotenkin omituisen väsynyt nyt pari päivää ja pidin keskiviikon ja eilisen kokonaan lepoa treeneistä. Monta kertaa keskiviikkona mietin josko lähtisin jonkun kevyen treenin tekemään, mutta lämmin peitto ja pehmeä peitto vei kerrankin voiton 🙂 Heti keskiviikkona päätin etten lähde treenaamaan ennen kuin olo on taas normaali ja kroppa palautunut kunnolla. Viime viikollahan tein monta kovaa treeniä ja kyllä se vaan vaatii oman veronsa ennemmin tai myöhemmin. Parempi levätä ja palautua ajoissa kun hommata taas itsensö kipeäksi liian treenaamisen vuoksi. Tänään taas paluu sorvin ääreen 🙂

kuvia 002 kuvia 008Anna heitti viime viikolla haasteen kuvata omat kauppaostokset ja kauppakuitin. Meillä on kotona siitä omituinen systeemi, että aika harvoin käydään yhdessä isosti ostoksilla. Lauantaina kyllä mennään yhdessä kauppaan, mutta yleensä mukaan tarttuu vain lauantain ruuat (ja herkut). Mies aloitti dieetin tammikuun alussa, joten ruokapuolikin meillä on aika lailla erilainen. Viikon aikana kumpikin käy ostamassa omia ruokiaan (minä ja tyttö syödään samaa) ja lisäksi molemmat ostaa myös hedelmiä, marjoja, maitoa yms joka päiväisiä aineksia. Toi yllä oleva kauppakassin sisältö on itse asiassa viime sunnuntailta, kun unohdin sen tänne aikaisemmin laittaa. Normaaleja ostoksia tuosta ovat mustikat, sitruunat, tattarihoitaleet ja raejuusto. Pähkinät ja siemenet ostin lantturieskaa sekä erästä gluteenitonta leipää varten, joka odottaa vielä tekijäänsä… Toi ostoskassin sisällön kuvaaminen onkin mulle hyvä keino hahmottaa mitä sieltä kaupasta oikeasti kotiin kantaakaan. Just eilen ihmeteltiin miehen kanssa minne mun tili oikein hupenee: ruokakauppaan! Mä käyn aivan liian usein kaupassa hakemassa ”vain tarpeellista” kun tosiasiassa kauppareissulla tarttuu mukaan usein turhaakin.. Harvoin selviän kauppareissusta alle 20 eurolla vaikka lähtisin ostamaan vain ne tarpeelliset.

20140122_16584520140122_165813Keskiviikkona mies haki tytön tarhasta ja mä sain hengähtää vähän aikaa töiden jälkeen. Yritin ottaa pienet päiväunetkin mut väsymyksestä huolimatta uni ei tullut. Ahtauduin toppavaatteisiin ja koppasin tytön kainaloon heti ovelta. Kirpsakasta pakkasesta huolimatta telmuttiin pihalla ihan hyvä tovi! Väsymyskin hävis sen siliä tien kun sai vähän raitista ilmaa 🙂

kuvia 006

IMG_20140122_191312

kuvia 012

kuvia 013Loppuilta puuhasteltiin kotona. Tehtiin hyvää ruokaa, katseltiin videoita iPadilta ja lueskeltiin yhdessä lehtiä ja kirjoja. Sitä tavallista kivaa arkea. Hei, arkikin voi oikeasti olla kivaa kun ei turhia stressaila tekemättömistä asioista! Välillä on ihan mukavaa chillaa vaan 🙂 Ruuaksi tein avocadomössöä kera riisin ja jälkkäriksi persikkasmoothie, josta piti tulla rahkaa 😀

kuvia 001 kuvia 002 kuvia 003 kuvia 004 kuvia 005 Avocadomössö

 • 3 avocadoa
 • 1 prk tonnikalapaloja vedessä
 • 2 tomaattia 
 • 1/2 punasipuli 
 • 100g fetajuustoa
 • suolaa & mustapippuria
 • lisukkeeksi esim riisiä tai kvinoaa

Tekeminen on helppoa. Laita riisi kiehumaan. Riisin valmistuessa soseuta avocadot tasaiseksi mössöksi. Lisää sekaan tonnikala sekä pieneksi pilkotut tomaatit, fetajuusto ja punasipuli. Sekoita tasaiseksi. Tarjoile kuuman riisin kanssa!

kuvia 007 kuvia 009 kuvia 010 kuvia 011

 

Jälkkäriksi pyöräytin smoothien, jonka piti olla alunperin persikkarahkaa. Laitoin kuitenkin kaiken mehunkin purkista ja liian löysäähän siitä tuli lusikoitavaksi.

Persikkasmoothie

 • 1 prk säilykepersikoita
 • 1 prk rahkaa
 • muutama rkl turkkilaista juggaa
 • steviaa makeutukseen

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Jos tahdot smoothieta niin laita myös persikoiden mehu mukaan, mutta jos tahdot vähän tiukempaa ja lusikoitavaa tavaraa niin säästä mehu myöhemmäksi 🙂

Tällaista ihan tavallista arkea täällä eletään ja aina kun pidän treenivapaata niin aika kuluu enemmälti keittiössä sekä tytön kanssa. Mites teillä eletään arkea treenien ulkopuolella?

Ps. Jos oma arki kyllästyttää ja tahdot nähdä hieman glamouria niin kurkkaapas Vilman blogiin. Löysin hänen bloginsa eilen ja oon valehtelematta kahlannut kohta kaikki postaukset läpi! Ihania ja inspiroivia ruokaohjeita ja huikean kaunis tyttö 🙂 Bonuksena mahtavat kuvat!

2 kommenttia

 1. Maiju kirjoitti:

  Tulinpa katsastamaan sun blogia. Seuraillaan instagramissa toisiamme. Näytetään muuten asuvan samoilla kulmilla, jos asut tuolla missä olet käynyt kaupassa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Tervetuloa matalaan majaani 🙂 ihan kaupan lähellä asun eli samojen hoodien tyttöjä ollaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.