Hae
Palasia Arjestani

Vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

Hola, ruokapäiväkirjaa pitkästä aikaa ja tällä kertaa vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1. Lomalla söin alkuun vähän mitä mieli teki, mutta Turkin reissun jälkeen aloin pudottautua ns. normaaliin ruokavalioon. Ketosta luovuin nyt suosiolla, sillä mun kroppa ei tahtonut palautua sillä ollenkaan. Keton myötä ruokavaliosta jäi helposti pois leivät, pastat ja riisit ja sillä tiellä olen edelleen jatkanut, mutta marjoja ja vihanneksia syön ihan vapaasti, joskus jonkun hedelmänkin. Ainakin toistaiseksi tämä on tuntunut varsin hyvältä, joskin kalorien laskemisetkin olen jättänyt nyt laiskuuttani pois. Tässä parin viikon kokemuksella kroppa palautuu hyvin eikä mitään suunnattomia mielihaluja ole. Olo on virkeä, niin kuin pitää ollakin. Jos viikonloppuna on halua herkutella, niin sitäkään en itseltäni kiellä 🙂 Ja sitäkin on tässä tullut kyllä harrastettua! Mennäänpä sitten katsomaan miltä näyttää viime viikon vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1.

Vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

MAANANTAI

vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

10.30 ketoreissari juustolla ja kananmunalla, tomaatti, pähkinöitä ja teetä

13.20 Oriveden reissulla anopin tarjoama jädeannos

15.00 jauhelihapihvi cheddarilla, sipulia, paistettua kesäkurpitsaa ja avocadoa

17.15 miehen paistama korvapuusti (mielettömän hyviä!)

20.30 pikakaalilaatikkoa pannulla tehtynä (kaalia, jauhelihaa ja Tukkimiestä)

TIISTAI

vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

10.40 ketoreissari juustolla ja kananmunalla, kurkkua, macadamiapähkinöitä ja teetä

14.30 vasta pyydettyä ja paistettua siikaa, kukkakaalia ja salaattia

18.15 saunamaggara

20.30 jauhelihapihvi cheddarilla, paistettua kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaattia

KESKIVIIKKO

vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

10.00 ketoreissari kananmunalla ja juustolla, kurkkua, mustikoita ja teetä

15.15 automatkalla kotiin Vuolu-kanaa ja pähkinöitä

18.00 pähkinöitä

20.30 kaali-jauhelihamössöä, avocadoa, kurkkua ja salaattia

TORSTAI

vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

8.00 ketoreissari juustolla ja kananmunalla, punaviinimarjoja ja teetä

Treeni salilla: Jalat + olkapäät (pitkästä aikaa, jei!)

Treenin aikana malto 15g + bcaa

13.30 vuolu-kanan jämät, salaattia, mustikoita, ketoreissaria juustolla ja paprikalla (ei ollut kotona mitään valmista ja huutava nälkä…)

17.05 pähkinöitä

20.00 jauhelihapihvi, kukkakaalimuussia ja avomaan kurkkua

PERJANTAI

vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

7.30 paistettuja munia, avocadoa ja vihanneksia + teetä

Treeni salilla: rinta, selkä ja kädet

Treenin aikana malto 15g + bcaa

12.15 anoppilassa kukkakaalimuussia, jauhelihapihvi ja vihanneksia

16.30 pähkinöitä

20.30 pala vähähiilarista kinkkupiirakkaa

LAUANTAI

vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

9.30 ruisleipä juustolla ja kananmunalla, mustikoita turkkilaisella jogurtilla ja teetä

14.15 pala kinkkupiirakkaa ja kirsikkatomaatteja

18.30 pala kinkkupiirakkaa ja vihanneksia

lehtikaalisipsejä

pieni annos jäätelöä leffaa (Ihmisen osa) katsellessa

SUNNUNTAI

vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

9.45 ruisleipä juustolla ja kananmunalla, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja teetä

13.50 anoppilassa lohta ja vihanneksia

jälkkäriksi pala mustikkapiirakkaa

kotona maistettiin yksi marja-kombutcha (oli hyvää!)

20.00 ketosämpylä salaatilla ja juustolla

Viime viikolla pääsin aloittamaan kunnolla treenaamisen ja kävin salilla pari kertaa. Mahtavaa päästä taas treenaamaan kunnolla ja tavoitteellisesti! Kuten kuvasta näkyy, niin herkkujakin söin ihan kiitettävästi ja muutenkin mun syöminen on omasta mielestäni ollut melko rentoa. Tietyt raamit haluan ruokavaliossa säilyttää, mutta kaikesta voi tiukan paikan tullen joustaa. Viikonloppuna en jaksanut tehdä ketoleipää, niin söin pois pöydällä lojottavia ruisleipiä ennen kuin menevät pilalle.

Edelleenki kaikista tärkeintä mulle on se ettei ruokaa menisi hukkaan. Voin ihan hyvin syödä tytön leivän tai ruuan jämät, vaikka niissä olisi kuinka paljon hiilareita. Ei tää niin vakavaa ole. Kivaa testata toimiiko vähähiilarinen mulle paremmin kuin keto vai vieläkö pitää vähän nostella hiilarimääriä. Toistaiseksi ainakin tässä valtakunnassa kaikki hyvin!

Miltäs vähähiilihydraattinen ruokavalio #1 näyttää?

Edellinen postaus: Vähähiilarinen kinkkupiirakka

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

9 kommenttia

 1. Ketoon kirjoitti:

  Hyviä muutoksia varmasti ketoa edeltävään aikaan 🙂 Sen verran huomautan, että voimatreenistä palautuminen ketossa on adaptaation jälkeen yleensä nopeampaa ja keto nostaa treenitehoja. (ainoastaan sprinttityyppisissä lajeissa hiilaripiikistä voi olla apua, voima- ja kestävyyslajit tykkäävät ketosta tutkitusti.) Mutta se adaptaatio voi viedä useita kuukausiakin, puolikin vuotta, ja sinä aikana tietysti voi olla välillä nihkeämpää. Ja mitä useammin on pyörähtänyt hiilareissa ketoillessaan, sitä hitaampi on adaptaatio. Mutta siis vhh ei ole huono sekään. Mulla se ei riitä sokerikoukusta pääsemiseen. Ja mulla nälkä vaivaa vhh:lla kun keho kuitenkin käy glukoosilla.

  • Jonna kirjoitti:

   Voihan se olla että 9 viikkoa ei riittänyt adaptaatioon ? Joku siinä kuitenkin mätti, koska vaikutus oli päinvastainen kuin pitäisi olla ja paino sen kuin nousi alun laskun jälkeen. Mutta! Tästähän on helppoa vielä halutessaan laskeutua ketoon jos siltä tuntuu ?

 2. Ketoon kirjoitti:

  Juu, itsekin aikoinaan siirryin vhh:lta ketolle ja siirtymä oli tosi helppo (ei ketoflunssaa, vatsaoireita tms). Vain alkuviikkojen väsymys ja lihasten satunnaiset ”hapotuskohtaukset” vielä kuukausienkin jälkeen. Nyt, 7kk jälkeen ei enää tipahtele kesken treenien. :’D ja palautuminen on tehokasta. (Ja syön siis pääasiassa hh alle 20, nyt marja-aikaan alle 30. Ehkä kerran viikossa/kahdessa menee jonnekin 50-100g asti. Näyttäisi silti pysyvän kevyesti ketoosissa silläkin.) Mutta joo, monet lähtee ketolle nopea painonpudotus mielessä. (ja etsitään silti korvaavia reseptejä, joilla pysyä ”samoissa ruuissa ja herkuissa”. Itsekin etsin aluksi vastineet hiilariherkuilleni. Kuitenkin siemenet, pähkinät ja jopa vihannesten mättäminen ei välttämättä ole muutos kovin paljoa parempaan hyvinvoinnin kannalta.) Se on kuitenkin terapeuttinen ruokavalio, joka korjaa kroppaa ja aivoja parhaaksi katsomassaan järjestyksessä. Ja shokkihan se polttoaineenvaihtoprosessi on keholle. Se voi reagoida alkukuukausina monin tavoin. En tiedä oletko fabossa Ketokuiskaajat-ryhmässä, mutta suosittelen, vaikka et ketolla juuri nyt olisikaan. Siellä lähestyminen on enempi hyvinvointipainotteinen kuin painonpudotuskärjellä. Ja tietoa aiheesta vähän laajemmasta perspektiivistä. Myös kaloriajattelu on mennyt itselläni uusiksi siellä käydyn keskustelun myötä. Enkä enää näe syytä niinkään laskea kaloreita, vaan kiinnitän enemmän huomiota makrojen suhteeseen ja ruoan ravintopitoisuuteen. Jänniä juttuja paljon! 🙂

 3. :) kirjoitti:

  Hei

  Olen huomannut, että olet lähes koko ajan jollakin uudella ruokavaliolla, mutta siitä huolimatta aina alun jälkeen ei ole tapahtunut suurta muutosta/olet palannut takaisin lähtöruutuun. Tarkoituksena ei ole olla ilkeä, vaan ehdottaa pientä breikkiä. Itsellä kroppa alkoi lopulta toimia kaikista parhaiten kun siirryin 80/20-tyyliseen ruokavalioon ja ateriat sisältää protskua, rasvaa ja hiilaria. Ei se niin väliä, jos joskus jokin jää uupumaan tai jotakin tulee vähän liikaa, kunhan kokonaisuus pysyy suht hyvänä. Energiaa riittää, stressi vähenee kun ei mieti liikaa ruokaa ja paino ei heittele vaan jopa ajan kuluessa olen laihtunut muutamia kiloja!

  • Jonna kirjoitti:

   Oikeassa olet, oon kokeillut ruokavaliot kohta aasta ööhön, mutta on ollut pakko. Jos ei ole elänyt tällaisen vatsan kanssa kuin mitä minullakin on, niin on varmasti lähes sama mitä syö. Perinteinen ruokavalio takaa sen, että vatsa on sekaisin joka päivä ja olen kuoleman väsynyt aamusta iltaan. Kokeiluista on jäänyt myös hyviä oivalluksia käteen: pasta ja leivät ei mulle sovi. Sokeri lisää sokerinhimoa ja turvotusta, samoin useimmat maitotuotteet. Riittävä rasvansaanti + proteiinit pitää vatsan kunnossa ja mielen virkeänä. Jotennehkä nyt on löytynyt se oikea? Niin toivon! Hyvä ruokavalio on sellainen ettei sitä tarvitse miettiä, vaan se kulkee siinä sivussa ja tuo hyvää oloa 🙂

 4. Antero kirjoitti:

  Miksi välttelet hiilihydraatteja, jos et hyödynnä ketoosia? Tiedätkö kuinka tärkeitä hiilihydraatit ovat ilman ketoosia?

  • Jonna kirjoitti:

   Jokaisen kroppa toimii eri tavalla ja vaatii eri määrät hiilihydraatteja toimiakseen optimaalisesti. Yli 10 vuotta sitten on todettu ettei mun kroppa toimi hyvin suurella määrällä hiilihydraatteja. Mulle hyvä määrä on alle 150g, mielellään alle 100g, hiilaria päivässä. Voi olla että siirryn takaisin ketolle tai jatkan vhh:lla. Se riippuu täysin mitä seuraavat viikot näyttävät. Huomaan kyllä omassa olossani heti jos hiilareita tulee liian vähän ja silloin syön niitä enemmän.

 5. Eve kirjoitti:

  Mä oon nyt harjoitellut tätä ketoa about kuukauden, siihen on mahtunut myös festarit ja yhdet juhlat. Mulla on kyllä silti tosi paljon parempi olo ja koen että oon varmaan enemmän vhh:lla kuin ketolla, mutta ehkä tiuekennan jossain vaiheessa.
  Oon nyt syönyt marjoja kohtuudella ja vihanneksia myös kohtuudella. Leipää tai sokeria en kaipaa ja monta asiaa voi korvata, tämä sopii mulle.
  Oon aatellut että hiilarit olis edes sen 50-100 g päivä, mulla on sen verta ylipainoa että pitäisi toimia ihan myös tolla.. Kiire ei ole tiputtaa painoa kun ei nämä +30 kg ole vuodessa tulleet…. Kivaa seurailla sun juttuja ja reseptejä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *