Hae
Palasia Arjestani

Viimeinen rutistus.

Vähiin käy ennen kuin loppuu. Koulu nimittäin. Pieni loppurutistus pitäisi vielä ottaa. Huomenna parin opparin kuuntelut, torstaina yksi tentti ja lisäksi kaksi kirjallista työtä vielä puserrettavana. Niin ja kypsyysnäyte ei ilmeisesti mennyt läpi 🙁 Johdannosta oli puuttunut jotain, sekin selvinnee huomenna. Opettaja ei ollut vielä täysin varma et meneekö läpi vai ei eli pidetään sormet ristissä! Kaikki on nyt vaan itsestä kiinni, et miten saan ne kirjalliset jutut pois alta. Tänään on tarkotus alotella ja huomenna jatkaa kovalla vauhdilla. Tenttiinkin pitäis lukea niin, että se menee varmasti läpi. Ja meneehän se.

Kotkaan muutto ei oikeastaan tällä hetkellä ahdista niin paljon kuin aikaisemmin. Eiköhän sielläkin asuminen suju juuri niin hyvin kuin itse haluan. Itsestä sekin on vain kiinni. Viikot kuluu kuitenkin töissä ja treenatessa tosi nopeaan ja sit näkee taas oman murun 🙂

Omaan viihtyvyyteen uudessa ja vieraassa kaupungissa vaikuttaa eniten asunto, työkaverit ja sali. Enhän mä juuri muualla kerkeä pyörimään. Asunnonkin kun sisustaa mukavasti ja kodikkaasti niin kyllähän siellä viihtyy. Mulle tärkeimmät on ehkä hyvä ja pehmeä sänky, telkkari ja tietsikka. Joku kiva matto, verhot ja pari taulua.. niillä saa jo paljon aikasiks. Yritän mahdollisimman paljon huonekaluista ostaa käytettynä, jos vaan mahdollista. Alkuun siellä taitaakin olla vain patja jossain nurkassa ennen kuin löydän hyvän sängyn. Siihen voin kyllä tarvittaessa panostaa vähän enemmänkin rahaa. Kissit lähtee mukaan Kotkaan, joten jotain tuttua ja turvallista sieltä ainakin löytyy. Eiköhän tämä tästä..

Treenailtu on ihan normaalisti. Aerobisia en sit tällä viikolla tehnyt yhden yhtä ja sehän näkyy tietty painossa. Ihan ”normi” lukemissa se on, et sen suhteen ei hätää. Oon huomannu, että saan ohjailtua painon nousua ja laskua aika hyvin aerobisilla. Paino saattaa vaihdella 2-3 kiloakin viikon aikana, jos teen vähän enemmän airooppista. Ens viikolla vois yrittää väsätä muutaman!

Torstaina tein pudotussarjatreenin etureisille. Oli aika hyvä treeni, kun oli isäntä mukana. Ollaan nyt treenailtu aika paljon erillään, kun ei ole aikataulut sopinut ihan yksiin. Jalkatreeneissä kaveria kyllä tarvitaan, varsinkin näissä raskaammissa!

1. Hack korokkeelta 9*30kg+6*20kg+4*10kg/2*7*25-30kg Liian vähän painoja ekaan sarjaan. No, ens kerralla sit tiedän laittaa vähän enemmän. Seuraavan kerran pudotustreeni tosin saatetaan vetää jo Kotkan maaperällä.. Saiskohan sieltä hyvää treenikaveria?
2. Smithkyykky korokkeelta 7*50kg+7*40kg/9, 7*45kg Tässäkin laitoin pienen korokkeen kantapäiden alle. Oli aika killeri!
3. Vaakaprässi 10*120kg+6*100kg/2*8-10*120kg Oli muut prässit varattuina niin testasin pitkästä aikaa vaakaversiota. Ihan hyvähän siinäkin on tehdä, mut ei se oikein sovellu raskaampiin treeneihin..
4. Pallokyykky lp 9*10kg+10*BW

Loppuun vattalle abcoasteria ja rutistuksia aaltopenkillä jalat ylhäällä superina 4 sarjaa. Ja vissiin vähän tuli matollakin köpöteltyä.

Persdaaggina sit takajalkojen ja pohkeiden vuoro.

1. Suorinjaloin mave p.smith 9*85kg+7*65kg/2*7-8*85kg Osa sarjoista leveällä ja osa kapealla.
2. GHR selkäpenkissä 10*7,5kg+7*2,5kg/10*7,5kg+6*BW/9*7,5kg
3. Takareiskat maaten 8*35kg+8*25kg/2*8-9*30kg
4. Askelkyykky smith 2*8-10*55kg
5a. Pohkeet hack 11*65kg+7*45kg/2*8-10*65kg
5b. Avustetut leuat leveä mo 4*10
6a. Pohkeet istuen 2*25kg–>15kg
6b. Alatalja kapealla 2*10

Tässä treenissä tulikin aika hyvin ennätyksiä ainakin takareisille. On muuten tällä hetkellä takajalat kipeinä! Jospa niitä vois jo huomenna vähän venytellä. Askelkyykkyä pitäis ottaa useamminkin, koska se on aivan loistava liike tarareisille sekä tietysti peballe. Hyvän tekniikan avustettuihin leukoihin bongasin Maaritilta. Leuanveto tangon alle laitetaan vinopenkki ja penkin nojalta voi kätevästi avustaa jaloilla heti kun on tarvetta. Kiitos Maarit tästä!

Eilen viikon vimonen treeni eli rintaa ja hauista. Rinnalle kokeilin uusia liikkeitä ja tekniikoita. Osa jää ohjelmaan ja osa ei…

1. Vinopenkki kone 8*60kg+6*40kg/2*7-8*50-55kg
2. Giljotin press 9*40kg+6*30kg/2*6-7*40kg
3. Vinopenkki kp 9*13,5kg+7*11kg/3*6-9*16kg Ekassa sarjassa testasin neutraalia otetta (kämmenet vastakkain) mut ei oikein toiminu. Kävi kauheesti ojentajiin, vaikka jätin liikkeet vajaaksi yläasennosta..
4. Hk scott talja 8*40kg+6*30kg/2*7-8*35kg Yllättävän hyvän tuntuman sain!
5. Hk kp seisten 7*13,5kg+7*10kg/8*10kg/10*10kg+10*6kg
Ja loppuun vielä jokunen sarja sivuvipareita ja takaolkapäitä.

Giljotin press oli mulle ihan uusi tuttavuus. Isäntä sen taas jostain bongas. Periaatteessa vähän samanlainen kuin sotilaspenkki eli jalat pidetään penkatessa ilmassa, mutta tässä tanko lasketaan  ihan kaulan alaosaan ja lisäksi käytetään vähän normaalia leveämpää otetta. Ottaa toki vähän olkapäihin, mut ottaa kyl hyvin rintaankin! Sopii mulle paremmin kuin normi penkki, jossa en saa kyl rintaan mitään tuntumaa..

Hauiksille päätin pitkästä aikaa ottaa kässäreillä kääntöjä vähän isommilla painoilla ja vuorotellen tehtynä. Ei ole kyllä mistään kotosin. Toinen käsi pääsee lepäämään aivan liian pitkään toisen tehdessä. Paljon parempi on tehdä käännöt yhtä aikaa. Ei ehkä voi käyttää niin isoja painoja, mut tuntuma on ainakin paljon parempi eikä voi huijatakaan. Teen aina sarjan loppuun tuolla yhtä aikaa systeemillä ja sitten puristan vielä muutaman toiston vuorotellen tehtynä. En muutenkaan ymmärrä miks joidenkin pitää tehdä hauksia hirveällä heijaustekniikalla ja aivan liian isoilla painoilla. Selkähän siinä ottaa alkuvauhdin eikä tosiaan hauikset! Oon huomanne, että hauiksetkin on alkaneet kehittyä aika mukavasti sen jälkeen, kun pudotin harjoituspainoja ihan reilusti ja vaihdoin siistimpään tekniikkaan. Tällä suunnalla ei siis nähdä minkäänlaista heijausta 🙂

Tänään pidän jokaviikkoisen herkuttelupäiväni. Sunnuntaina on mukava relaksoitua, kun ei ole mitään muita suunnitelmia koko päivälle. Kävin ”tyttöjen” (Mr. M & Mr. Diamond calves) kanssa coffee housessa kahvittelemassa päivällä ja matkalla kotiin tietysti vielä kaupassa. Aion tänään korkata vihdoin ja viimein sen protsku pannari purkin ja testata, että miltäs ne maistuu keran mansikkahillon ja vanilja (kevyt) jäden. Pieni suklaalevy lähti myös matkaan, mut sitä ei ole tarkoitus tuhota kokonaan. Eipä vissiin. Tunnenhan minä itseni. Huomenna ei saletisti ole muuta kuin paperit jäljellä!

Hei, lisäravinnemestassa vaatteiden tilaajille ilmaiset postikulut!!! Kauppaan tästä.
Ja Spiritin tuotteita saa edelleen mun kauttani halvemmalla!! Tarkempaa tietoa tuotteista täällä. Tsup tsup nyt tilaamaan herkkupalkkaria!

Loppuun vähän huumoria. Aivan sairaan hyvää stand uppia! Videon kuvaaja ei vaan ole osannut kääntää videoo, amatööri… 😀

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille! tää siirtyy nyt tiskauspuuhiin… ei niin mukavaa puuhaa..

3 kommenttia

  1. Ninnu kirjoitti:

    Moi!Tuli tossa mieleen, että kun oot niitä huonekaluja hankkimassa, niin mulla on tuolla vintillä yks sänky joutilaana. Ja on ihan hyvässä kunnossakin. Jos haluat sen, niin ilmaseks lähtee, jos vaan tuut ite hakee sen pois. :DMuutenkin mulla on siellä ties mitä Ikean melkein pränikkää sohvapöytää jne, jotka saa ihan ilimaseks jos tarvetta ilmenee. Ite en tee niillä mitään.Laita vaik facebookkiin viestii jos kiinnostaa.

  2. Jonna1983 kirjoitti:

    Ei oo oikein mitään mahkuja kuljettaa, paitsi junassa tai bussissa 😀

  3. Ninnu kirjoitti:

    Se oiskin näky kun kuljettaisit niitä sängyn osia ja patjaa mukanas bussissa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *