Hae
Palasia Arjestani

Miten sinä arvotat arkesi?

Miten sinä arvotat arkesi

Paita: fb kirppis, housut: Sportamore ja kengät: täältä.

Meillä on töissä monen eri ammattiryhmän edustajia. Kaikki työskennellään kuitenkin terveydenhuollon parissa ja tunnetaan toistemme toimenkuvat kohtuullisen hyvin. Moniammatillisessa työympäristössä saa usein mielettömän hyviä keskusteluja aikaiseksi ja ruokatunnit ovat varsin rikkaan keskustelun aikaa. Joskus keskustelun taso on mitä on (perjantaina :D), mutta usein niistä jää paljonkin ajattelemisen aihetta. Perjantaina keskusteltiin arvoista ja siitä miten itse kukin arkensa ja elämänsä arvottaa. Mitkä asiat ovat tärkeitä ja mitkä ei niinkään.

Puhuttiin paljon treenaamisesta arjen keskellä. Monille on hankalaa löytää aikaa edes kahteen treenikertaan viikossa ja toiset taas treenaavat helpostikin sen neljä kertaa viikkoon. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen ryhmään. Mulle treenaaminen on niin tärkeää, että arvotan sen omassa elämässäni melkoisen korkealle. Silloin kun joku asia on tärkeää, sitä priorisoidaan ja sille järjestetään aikaa. Uhrataan ehkä jotain muuta sen edestä, mutta niin se elämä vain pyörii. Kaikkea ei voi saada.

Miten sinä arvotat arkesi

Huppari ja housut täältä.

Ennen halusin aina pitää lauantaina välipäivän treeneistä ja viettää koko päivän kotona. Nyt taas treenaan mieluummin lauantaina, kun on aikaa, ja lepään mieluummin viikolla. Arvostan suunnattomasti aikaa, jota saan viikolla viettää kotona. Tarvitsen yksinkertaisesti enemmän lepoa viikolla kuin viikonloppuna ja vietän mielelläni ne vähäiset tunnit viikolla kotona perheen parissa. Omat arvoni muuttuvat selkeästi jaksottain. Nyt korkeimmalla ovat perhe, treenaaminen ja koti ja priorisoin elämäni niiden mukaan. En esimerkiksi juokse kaikenmaailman kekkereissä, koska haluan olla kotona. En käy viikonloppuisin baareissa ja juhlissa, koska haluan pystyä treenaamaan. Joudun työpäiväni aikana tapaamaan kymmeniä eri ihmisiä, joten vapaa-aikana haluan olla vain tuttujen ihmisten ympäröimänä ja pienen hetken mielelläni myös yksin. Tehdä vain omia juttujani.

Nyt keho vaatii selkeästi lepoa, joten salitreenit saavat jäädä pieneksi hetkeksi ja panostan lepoon ja lihashuoltoon. Mulla on vähän semmonen ongelma etten saa kotona tehtyä lihashuoltoa, koska kaikki muut asiat vievät olevinaan huomion pois lihashuollosta. Nyt on pakko priorisoida asiat taas uusiksi ja panostaa enemmän omaan hyvinvointiin ja jättää kotiasiat vähemmälle. Toisaalta haluaisin myös jatkaa kodin tyhjentämisprojektia, mutta nyt ei yksinkertaisesti ole aikaa sille. Se saa siis odottaa hetken.

Miten sinä arvotat arkesi

Paita: fb-kirppis ja housut: sportamore (Nike).

Nämä mainitsemani asiat ovat enemmänkin jokapäiväisiä pienempiä elämänarvoja, jotka tosin ovat läsnä ihan koko ajan. Voisihan näihin vielä lisätä mm. itse tehdyn ruuan, kierrättämisen, hyväntekeväisyyden ynnä muut, mutta halusin nostaa esille nyt vain nämä muutamat asiat, jotka tulivat esille ruokapöytäkeskusteluissa. Jos meidän tyttö vaikkapa harrastaisi jotain lajia, pitäisi taas asiat priorisoida uudestaan hänen harrastuksensa ympärille. Vielä ei siinä vaiheessa olla, joten mennään nyt näillä vain. Tätäkin palettia on välillä haasteellista pyörittää…

Mitkä asiat te arvotatte omassa arjessanne korkeimmalle?

Edellinen postaus: Viikon 5 ruokapäiväkirja – kiitti menkat

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

6 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Treenit on mulle tärkeitä ja niistä on vaikea tinkiä monesti kyllä jättänyt kyläilyt/juhlat sen takia väliin. Enkä kuten sinäkin hillu baareissa koska haluan olla aamulla skarppina treeneihin. Se on elämäntapa. On sitä kauhisteluakin tullut ”miten sä jaksat” ja ”onks pakko” mut samapa se. Säännöllinen päivärytmi/riittävä uni siitä en tingi. Oma jaksaminen on ykkösprioriteetti jos en jaksa huvita tavata ihmisiä tai mennä jonnekin en mene vaan pysyn ”syyllisyydestä huolimatta” kotona. omat rajat pitää tunnistaa ja kunnioittaa. Sama kun sulla; omat jutut. Autan kuitenkin tarvittaessa läheisiä esim. ulkoilutan vanhempien koiraa koska vanhemmat ovat rakkkaita. Myös kummityttöjen kanssa vietetty aika on kallisarvoista. Koska olen ekoihminen/kierrättäjä ekologiset arvot ja elämäntapa on tärkeää, kuten sinulla. Ihana et tuo paita on fb kirppiksen=)

  • Jonna kirjoitti:

   Eiks oo muuten jännä toi syyllisyyden tunne mikä tulee, kun kieltäytyy jostain kemuista? Itsekin ajattelen, että itsehän minä omaa elämääni elän ja haluan pysyä freesinä ja toimintakuntoisena. Kierrätys on pop <3

 2. Johanna kirjoitti:

  Tää kommentti ei nyt liity tohon sun kysymykseen, mutta voisitko joskus tehdä postauksen sun työstä? Ite hakeutumassa samalle alalle, niin ois kiinnostavaa kuulla työstä vähän enemmän 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Voisin!! On tulossa itseasiassa videomuodossa heti kun vain pystyn kuvaamaan 🙂

 3. Maare kirjoitti:

  Mulla arki on aika samantapaista, että juhlat ja viikonloppumenot jää vähemmälle, kun haluan olla aina skarppina treeneihin menossa. Ja olin aiemmin samanlainen myös tuossa viikonlopputreenaamisessa! Ennen mulla oli aina joko lauantai tai sunnuntai lepopäivä, mutta nyt treenaan ne molemmat päivät ja jätän esimerkiksi maanantain treenin pois, jos tuntuu ettei maanantain opiskelupäivän jälkeen jaksakaan mennä treenille. Silloin viettää ajan mieluummin kotona tai käy vaikka kahvilla kaverin kanssa ja treenaa viikonloput, jolloin sitä vapaa-aikaa on huomattavasti enemmän. 🙂 Kyllä ne omat treenit, koulu ja uni menee ihan priorisoinnissa ykkösenä, ja sitten tulee vanhempien luona vierailu ja kaverit heti perään.

  • Jonna kirjoitti:

   lista kuulostaa hyvin paljon samanlaiselta kuin mullakin 🙂 Mä pidän keskiviikkona tai torstaina mielelläni ylimääräisen levon. Silloin tunnun olevan väsynein koko viikolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.