Hae
Palasia Arjestani

Ei se oo niin justiinsa…

…kunhan on sinne päin. Tuossapa mun ykkös elämänohje. Huomaa, että on savolainen syntyjään. Ei asioita kannata ottaa niin vakavasti! Vielä kun muistaisi tuon aina itsekin 😉

Flex magazine – kaikkien motivaatioiden äiti ja isä.

Mulla on tänään ollut jotenkin omituisen koomainen olo. Kroppa tuntuu todella tyhjältä ja mieli huutaa kaikenlaista herkkua. Ennen salia mun piti syödä hiilarilatauksena satsi riisiä, mutta ruokahetken tultua huomasin ettei keitettyä riisiä ole ja nälkä oli kaamea. Muistaakseni sanoin eilen illalla miehelle että keittää mulle riisit samalla kuin itselleenkin mutta ilmeisesti olin jättänyt sanomatta. Ei mitään muistikuvaa koko asiasta. Puhelu miehelle ja sain siunauksen syödä pari sämpylää riisin tilalla. Ei ehkä mikään paras valinta mutta siihen hetkeen se tuntui oikealta. Väliin polarjuustoa ja kurkkua,  luoja miten hyvää! Kylkeen vielä mukillinen kahvia ja pieni pala tummaa suklaata ja kaikki mielihalut oli tiessään! Ehkä joskus on hyvä valita vähän sinne päin jos sillä saa taas nupin raiteilleen ja mielihalut kauas pois.

Ennen salia ei ehkä paras, mutta silti paras valinta 🙂 El delioco!
Eilen oli anoppilan kahvipöydässä tämmöset tarjoilut. Enpä voi väittää etteikö olis tehnyt mieli!

Ootte varmaan huomanneet että tämä mamma on kohtuullisen kova shoppaamaan? Mä oon asettanut nyt itseni ostolakkoon ihan vaan sen takia että tulot näin hoitovapaalla on aika pienet. Säikähdin koko shoppaushimoa tänään aika paljon kun olin tilaamassa netistä yhtä sun toista johon ei oikeasti olis ollut varaa eikä tarvettakaan. Onneks tajusin itse laittaa stopin koko hommalle 🙂 kirppiksillä saan käydä ja käyttää lahjaksi saadut lahjakortit ikeaan ja kodin ykköseen mut muuten uutta ei enää ostella. Olen jopa oppinut kysymään itseltäni että tarvitsenko himoitsemaani asiaa oikeasti? Tämän kysymyksen ansiosta viime kirppisreissulla jäi aika monta asiaa ostamatta. Ostelun sijaan voisin opetella luopumaan asioista. Tavaraa ja vaatteita alkaa tässä mökissä olla vähän liiankin kanssa!

Ihan yksin olin jalkalaitepuolella…
Hyvä oli  heittää pikku poset 😀

Meidän eteiseen pitäis saada semmoinen hattuhylly-naulakko sekä säilytyspenkki. Kodin ykkösen lahjakortilla voiso sen hattuhyllyn ostaa, mutta tuon säilytyspenkin kanssa tuleekin sit ongelma kun kerta kielsin itseni ostamasta mitään. Appiukko ehdotti, että tuunaisin niiden vanhan penkin uuteen uskoon ja taidanpa tarttua tilaisuuteen 🙂 Vois samalla harjoitella maalaushommia eilä rahaakaan kuluisi kuin maalipurkin verran, hih! Ootteko te tuunailleet jotain viime aikoina? Olisko hyviä vinkkejä maalaushommiin?

Ojentajaa oikealta..
…ja vasemmalta!

Iltapäivällä olin hemmetin väsynyt, mut kyykkytangon alta vaan taas itseni löysin. Kummasti sitä energiaa alkaa jostakin löytymään kun vaan raahautuu salille asti. Sain taas vähän lisää uskoa kisahaaveisiini, kiitos Niinalle <3 Nyt vaan pitäis löytää luotto itseensä ja paahtaa kohti tavoitetta!

Peba-reisi-tsekit
Salilla siis jalkoja, oikein hjuva reeni oli!
1. Takareidet maaten 6x
2. Kyykky tangolla 5x
3a. Hack väärin päin leveällä 3x
3b. Askelkyykky kävely 3x max
4a. Pohkeet istuen
4b. Pohkeet seisten 
5. Jalannostot telineessä 3x

Takareisille teen aina maaten koneessa sekä lyhkäsiä sarjoja että pitkiä sarjoja. Ensin neljä sarjaa isommilla painoilla ja vikana kaksi reilun parinkymmenen toiston sarjaa. Ainakin saa hyvän pumpin! Kyykky kulki kohtuullisen hyvin. Kaksi sarjaa tein 72,5 kilolla ja sen jälkeen kolme sarjaa vähän pienemmillä painoilla. Kyykyt teen niin syvään kuin pääsen, reilusti alle ysikympin. En oikein tajuu niitä pikku niiailuja mitä välillä salilla näkee. Eikö se liike kannata tehdä kunnolla alusta loppuun saakka kun on kerran tangon alle vääntäytynyt? Ja jos ei osaa niin aina kannattaa kysyä neuvoa! Ainakin mä kysyn 🙂 Hackia väärin päin myös ihan pohjaan saakka. Siinä on kyllä semmonen sisäreisien ja perberin hapottaja että oksat pois! Pikku hiljaa tonne takaosastollekin on alkanut muskulaa ja muotoa hiipimään 🙂 Vielä on tosin pitkä matka kunnon gettopebaan.

On siellä jo muutakin kuin kuoppa 🙂
Hih, miten puhdas peili! Parit kyykkysyljet siellä 😀

Reiska reppanat.

Onko teillä koskaan sellaista ongelmaa, että jalkatreenin jälkeen on kauhea nälkä, mutta ruokaa ei siitä huolimatta saa alas juuri ollenkaan? Mulle oli varattuna parisataa grammaa jauhelihaa ja keko parsakaalia treenin jälkeiseksi ateriaksi,mut en saanut alas varmaan puoliakaan. Jo kolmannen haarukallisen kohdalla alkoi öklötys. Ei vaan pystynyt syömään. Nyt alkaa taas nälkä tulla ja taidan vedellä toisen puolisko ateriasta nassuun 🙂

Mitäs suunnitelmia teillä on viikonlopulle?

Päivällä oli taas perinteinen vauva laatikossa-pattitilanne.

26 kommenttia

 1. Päivi kirjoitti:

  Joo toi kyykkäys on semmonen juttu mitä joskus itsekin ihmettelen salilla. Itse kanssa pyrin kyykkäämään vähintään siihen ysikybään. Jotkut ovat sitä mieltä että sitä ysikymppistä ei pitäisi missään nimessä ylittää, että polvet menee 😮 No joo, jos tekee kipeetä, niin sit ei ehkä, mutta esim. yksi duunikaverini sanoi, että hänelle on ortopedi sanonut, että koko liike pitäs kieltää laissa 😀 Yep, että näin. Ehkä saman linjan tyypit sitten tekee niitä pikku nylkytyksiä 😉 Sulla on kyllä hienot noi reidet, mä en niiiiiin ikinä tuu varmaan saamaan tommosia, tai ehkä jonkun kymmenen vuoden tähtäimellä 😮 Yritys on kuitenkin hyvä kymmenen, ainakin tänään oli :DLoppuilta meneekin chillatessa ja huomenna ois lepopäivä. Sunnuntaina taas jumpalle. Semmoset on täällä viikonlopun suunnitelmat :)-päivi-

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Joo ei sillon tietenkään pidä tehdä jos koskee polviin tai selkään. Sillonkin tosin kannattaa ensin tsekata et onko tekniikka kunnossa.Kyllä mullakin välillä polvet temppuilee mut niinpä vaan kyykin 😀 mulla ottaa etureidet aika hyvin treeniä vastaan mut takajalat onkin sit eri juttu. Niitä on tosi vaikeeta saada kehittymään.Mulla kans tänään lepi ja huomenna salille 🙂

 2. Outi kirjoitti:

  Kyllä täälläkin käy joskus kovan treenin jälkeen niin ettei oikeen ruoka maittais vaikka nälkä ois, ei vaan uppois millään 😮

 3. Höde kirjoitti:

  Kannattaa myydä sitä tavaraa!! (heh…) sitte on kiva taas shoppailla ku saa vähän rahaa. meilleki tuli parissa viikossa hyvä summa ja sain uuen imurin, jes. (näitä kotiäidin pieniä iloja..) ite harrastan jotain ihmeellistä ”nettishoppausta” eli täytän ostoskoriin kaikkee ihanaa…loppusumma vähintään 200e ja sitte meen pois koko nettisivulta.. halpaa 😀 minkähän moista maalausvinkkiä tarviit. minkälainen se penkki on? (pinta, väri?) tuunaaminen on kivaa! 😉 ja juuh, täällä myös melkosesti ollu nuita herkkuja tarjolla. kaikesta oon kieltäytyny! 🙂 ”tap, tap” mää en oo kyllä kovinkaan hyvä kyykäileen, polvetki lenuaa miten sattuu…:D

  • Höde kirjoitti:

   Ps.toi pattitilanne sai kyllä hymyn huulille! 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hahaa, taidan alkaa nettishopata sun tyylillä :DSemmonen tummanruskea puinen se on, tosi sileä pinta. Saa varmaan hiomalla ja maalamalla ihan hyvän! Montakohan kerrosta pitää vetää tommoseen tummaan pintaan maalia jos tahtoo siitä valkoisen? Tarviiko pohjamaalata? Sit vielä vaihtaa sen istuinpäällisen niin ihan kiva siitä tulee 🙂

 4. Adelheid kirjoitti:

  Hmm jaa että pohkeet istuen. Tollasta liikettä en olekaan vielä tajunnut tehdä. Taidan lisätä huomiseen punttitreeniin! Eli viikonlopun ohjelmassa on siis huomenna punttia ja sen perään juoksuvetoja. Sunnuntaina mennään sitten pitkälle juoksulenkille.

 5. MiinusKymmenen kirjoitti:

  Pattitilanne 😀 Ja äiti lähtee hakemaan kameraa eikä auta, harmittaahan se! Suloinen typykkä!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hahaa, sattui olemaan just kamera kädessä kun kuvasin ruokajuttuja 🙂 neiti ihan itse pääsi pois pattitilanteesta, reipas tyttö! 🙂

 6. Elina kirjoitti:

  Voihan pattitilanne 😀 Niin tutun näköstä :)Ootko ehtiny törmätä semmoseen lehteen ku FitBody? Oon miettiny oisko se hyvä lehti itelle mutten oo summassa viittiny vielä tilata. Ei oo lehtihyllyltäkään löytyny vielä.Ja mä täällä pähkäilen lähtiskö salille vai ei, pakkasta -22 näyttäs olevan. Autoki toimii taas mutta jos se nyt tekiski tenän uudestaan niin saattas nenä paleltua tuolla tienposkessa 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Taitaa mulla yks fitbody olla tuolla ja ihan asialliselta vaikutti! Voin lähettää se sulle jos haluut vilkasta? Saattaa olla vähän luetun näköinen tytön jäljiltä mut suht ehjä se on 😀 onks teidän lähellä R-kioskia? Sinne voi vissiin itse tilata netin kautta myyntiin lehtiä mitä tahtoo 🙂 niin ne tuossa meidän lähi ärrällä sanoivat kun Maku-lehteä kävin kyselemässä :)Kauheeta miten kylmä siellä on!! Hyi.

  • Elina kirjoitti:

   Joo voisin kyllä sen vilasta lävitte jos kehtaat postitella 🙂 Pistän huomenna sähköpostia sulle. Ja ärriä löytys kylältä kaksiki kappaletta niin pitääki muistaa että sitä kautta saa sit jonku lehden tarvittaessa 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Juu kyllä se joutaa! Pistä osottees tulemasn 🙂

 7. Mirimë kirjoitti:

  Kyllä noilla reiskoilla kelpaa! 🙂 Kummasti sitä kyllä se treeni-into löytyy, kun vaan sinne salille asti pääsee, vaikka kuinka olis kotona väsyttänyt. Voi pattitilanne. Töissä noihin pattitilanteisiin törmää usein, yksikin lapsi sai itsensä jumiin tuolin selkänojan väliin! Vaikka harmittaa se lapsen hätä ja itku niin on se silti jotenkin niin koominen tilanne, kun vain ihmettelee, miten se on siihen päässy tai edes tullut edes mieleen sinne kiemurrella 🙂 Tuo ilmaisu sopii hyvin tilanteeseen! Mä pyrin nyt kans tekemään kyykyt niin, että pääsen oikeasti tarpeeksi alas. Mulla on välillä niitä pikkuniijailuja, kun ei tohdi päästä alas ja kun pelkään mun polvia, jotka on todella usein ennen ollut kipeät pienestäkin ärsykkeestä. Nyt tosin kun mietin, ei tuota ongelmaa ole enää kuin inhottavana napsumisäänenä ja tunteena. Kevensin painoja ja aloitan mun kyykkyuran vähän niin kuin alusta 😀 Eilen tätä jo toteutin ja kyllä tuntui aivan erilailla!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Lapset on aika hauskoja 🙂 tyttökin on välillä niin mutkalla ihme paikoissa etten voi ymmärtää et miten se sinne edes pääsi! Hassu eläjä :)Mä sai kans raskauden jäljiltä alottaa kyykyt ihan alusta, ei muuten tehnyt yhtään huonoa! Mä oon huomannut että polvia särkee kun alaselkä on jumissa. Se jotenkin vetää polviin saakka. . Venyttelyä ja lihashuoltoa vaan enemmän, ainakin tällä suunnalla 🙂

 8. Piia Laitinen kirjoitti:

  Moi! Kyllähän mua kisaaminen kiinnostais, mutta mutta… jotenkin en ole saanut itseeni sitä uskoa, että minä vielä jonnekin lavalle nousisin. Tää 3,5 vuotta lapsen syntynän jälkeen on ollut enemmän ja vähemmän oman identiteetin etsimistä. Kovasti olin sitä mieltä, että haluaisin vielä toisen lapsen, mutta en enää tiedä, kun miehen työt ei oikein anna periksi perhe-elämälle edes tämän yhden lapsen kanssa, niin saattaa olla viisainta olla niitä enää lisää hankkimatta. Toisaalta olen myös todennut, että yhden lapsen kanssa on vielä suhteellisen helppoa liikkua ja järjestellä hoito paikat ym. joten ehkä se lapsiluku on sitten tässä. No jos näin on niin nythän minulla olisi sitten hyvää aikaa keskittyä itseni kehittämiseen. Nautin suunnattomasti treenaamisesta ja dietitkään eivät nykyään tuota suurempia ongelmia. Tosin tarvitsisin jonkun laatimaan tarkat ohjeet, että kehitystä oikeasti tapahtuisi. Kyllä minä nyt aion tuon polvileikkauksen jälkeen ottaa härkää sarvista ja kaivaa valmentajan jostain ja eihän se treenaaminen hukkaan mene vaikka en koskaan kisalavalle asti pääsiskään :)Milloin on seuraavat kisat? ja missä? olis kiva lähteä katsomaan, kun en ole koskaan body-kisoja ollut livenä katsomassa. Täälläpäin ei ole mulla yhtään lajista kiinnostunutta kaveria, joten ei oo tullu itsekseen lähdettyä.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Saapa nähdä tuleeko itsekään toista tehtyä kun elämä käy koko ajan helpommaksi mitä isommaksi tyttö kasvaa 🙂 voisin toki toisen ottaa jos joku muu hoitaisi raskauden mun puolesta! Ei ollut mitään elämäni hehkeintä aikaa se…No juu, treenaaminen ei koskaan mene hukkaan! Mulla on kisaamisen kanssa ennemminkin pelko etten pääse taaskaan kuntoon. Siks asiaa täytyy miettiä tarkkaan ja löytää luotto siihen että kuntoon päästään. Ehkä tässä vielä joku päivä :)Helsingissä on 13.4 seuraavat kisat! Käy katsomassa fitnessclassic.fi 🙂 hyvät kisat varmasti tulossa ja jatkoilla on bodykansaa ympäri Suomen!Eiks siektä fressiltä ole taas yksi tyttö lähdössä kisoihin keväällä? Joku Sanna.. on kisannut aikasemmin. En tietty tiedä treenaako enää fressillä..

 9. Piitu La kirjoitti:

  Pitääpä käydä katsastamassa nuo mainitsemasi sivut 🙂 Jos sais jonkun lähtemään kaveriks noihin kisoihin, niin olis kyllä kiva lähteä katsomaan touhua ihan livenä. Fressille menin sen takia, kun olin vuoden siinä Xtravaganza lahdutusryhmässä, joka oli fressin kautta. Jatkoin jäsenyyttä sen takia, koska Fressillä on palveluna toimiva lapsiparkki, mihin voi pikkumimmin jättää, jos isännällä työpäivät venähtävät. Välillä meinasi olla mahdotonta päästä salille, kun toisella oli niin pitkät päivät ja itselläkin 3-vuorotyö. Nyt onneks elämä on vähän helpottanut monellakin osa-alueella ja treenaaminenkin onnistuu paremmin ajankäytön puolesta. Oletkos itse menossa katselemaan kisoja huhtikuussa?

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Lapsiparkki olis kyllä kätevä. Meidän salilla semmosta ei oo mut toisaalta ollaan saatu homma toimimaan tosi hyvin muutenkin kun mies on päivätöissä :)Me on jo liput ostettu kisoihin ja tytölle on hoitokin jo järjestetty. Pakko ne on päästä katsomaan kun ovat näinkin lähellä!

 10. Piitu La kirjoitti:

  Minäkin rustailin jonkinlaisen Blogin yritelmän. Käyhän lukasemassa http://piitulafit.blogspot.fi Kyllä mä nyt päätin, että hommaan sen valmentajan ja alan tosissaan hommiin, että jonakin päivänä voin ainakin sanoa tehneeni töitä tämän kropan eteen :)vaikka en sitten sinne kisalavalle asti koskaan pääsiskään.

 11. Elina kirjoitti:

  Onhan se muuten tullu se mun sähköposti perille? Koitin tuossa pari päivää saada yhteyttä sähköpostin kautta yhteen huutismyyjään mutta selvis sitten ettei mun viestit lähe mihinkään suuntaan 😮 nyt sit hoksasin että onkohan se sullekaan tullu sit se sähköposti.

 12. Elina kirjoitti:

  Pistin nyt uuden tulemaan eri sähköpostista. Ja sitä mä ajattelinki että oisit sä siihen kuitenki vastannu mutta ei toi suomi24 enää lähetä mun viestejä kellekkään =/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.