Hae
Palasia Arjestani

Korkeanpaikan kammoinen Talmassa

korekanpaikan kammoinen

Kuinka moni teistä on korkeanpaikan kammoinen? Minä nimittäin olen ja vahvasti olenkin! Huomasin sen joskus vuosi sitten, kun olin aamulenkillä kiipeämässä Puijon rappusia ylös. Vilkaisin alas ja yhtäkkiä minua alkoi huimaamaan todella paljon. Jouduin tulemaan todella rauhallisesti rappusia alaspäin koko ajan molemmilla käsillä kaiteista kiinni pitäen. Tuosta päivästä lähtien kaikki korkeat paikat ovat saaneet samanlaiset ”oireet” aikaiseksi. Minun tekee jopa pahaa mökille mennessä ylittää junaradan siltä, jonka askelmat on paksua metalliverkkoa. Niistä kun näkyy läpi maahan. Hyi olkoon! Saa nähdä kuinka käy taas tämän kesän Lintsin ja Särkänniemen reissuilla. Joko saan jäädä tytön kanssa possujunaan puksuttamaan koko päiväksi.

korekanpaikan kammoinen

Päätettiin lähteä duuniporukalla Talman kiipeilypuistoon yhteistä aikaa viettämään. Olin ihan innoissani reissusta, kunnes näin mihin olen oikeastaan ryhtynyt! Korkeimmat tasot olivat noin 12 metrin korkeudessa ja matalimmat noin parissa metrissä. Korkeuksissa pitäisi vielä tasapainoilla ja ylittää erilaisia esteitä. Rehellisesti sanottuna jännäkakka ei ollut kovin kaukana. Vein ensimmäisen tason läpi ihan paniikissa ja meinasin jo pariin kertaan kääntyä takaisinpäin. Jatkoin kuitenkin eteenpäin sitkeästi, koska kaikki muutkin mennä viipelsivät esteeltä toiselle. Yllättäen huomasin etten ehtinyt edes miettimään omaa pelkoani, koska keskityin niin paljon esteiden ylittämiseen ja erilaisilla palikoilla tasapainoilemiseen! Homma oli oikeasti niin hauskaa, että mietin jo eilen pitäisikö alkaa kiipeilemään ihan säännöllisesti, kun sellainenkin mahdollisuus on ihan lähellä. Tuskin olisi huono harrastus 😉 Taidan lisätä kesän bucket listille myös toisen reissun Talmaan yhdessä perheen kanssa! Siellä oli nimittäin ihan pienillekin lapsille oma ratansa.

korekanpaikan kammoinen

korkeanpaikan kammoinen

korkeanpaikan kammoinen

Kiipeilyn jälkeen huristeltiin takaisin Tikkurilaan ja mentiin Mamma mozzaan syömään. Epäilin alkuun hieman pientä paikkaa, mutta ihan turhaan! Ruoka oli mielettömän hyvää eikä todellakaan mitään kallista. Söin itse burgerin, joka kipusi ainakin top 3 kaikista syömistäni hampurilaisista! Suunniteltiin jo seuraavaa duuniporukan aktiviteettia ja ehkäpä mennään seuraavaksi ratsastamaan tai testaamaan huonepakopeliä. Ihan huippua, kun on jengi jonka kanssa kokeilla kaikkea uutta 🙂

Alla video meidän reissusta, enjoy! Muita mun videoita pääset katselemaan täältä. Oletteko te käyneet koskaan Talmassa? Onko siellä ruudun toisella puolella joku muukin korkeanpaikan kammoinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *