Hae
Palasia Arjestani

Winter war 2014: 2. karsintalaji.

Jep jep. Eilen pläjähti kakkoslaji eetteriin ja hetken jo riemuitsin kunnes huomasin viimeisenä liikkeenä valakyykyn.. Ei nimittäin ole mun vahvin liike. En vaan pääse edes 20kg tangon kanssa alas. Jostain kinnaa aina ja pahasti, en vaan tiedä mistä. Liikkuvuus ei yksinkertaisesti riitä 🙁 Taitaa kuulkaa Jonnan peli viimeistään nyt olla pelattu ellei ihmeitä tapahdu!

Kakkoslajina on siis Barbell complex:

Suorita mahdollisimman raskas liikesarja seuraavia liikkeitä:

1)    Rinnalleveto kyykkyyn 2)    Ylöstyöntö 3)    Takakyykky 4)    Ylöstyöntö 5)    Valakyykky

Välineet Tanko, levypainot, lukot.

Lajin kuvaus

20 minuutin aikana urheilija pyrkii tekemään liikesarjan mahdollisimman suurella painolla, liikesarja käsittää seuraavat liikkeet: rinnalleveto kyykkyyn (tai raaka rinnalleveto + etukyykky), ylöstyöntö, takakyykky, ylöstyöntö niskasta ja valakyykky. Jokainen liike on tehtävä erikseen. Tämä tarkoittaa, että “etu-” ja “takathrusterit” eivät ole sallittuja. Liikesarja hyväksytään, mikäli kaikki liikkeet on tehty liikestandardien mukaisesti, eikä tanko ole koskenut liikkeiden välillä maahan. Tämän jälkeen urheilija saa siirtyä yrittämään seuraavaa painoa. Urheilija lisää itse painot sarjojen välillä ja lukot on oltava paikoillaan ennen kuin tankoa saa ruveta liikuttamaan.

Miehet aloittavat 40 kilosta ja korotukset ovat 5 kg:n välein. Naiset aloittavat 30 kilosta ja korotukset ovat 2,5 kg:n välein.

Jokainen liikesarja on suoritettava hyväksytysti, ennenkuin painoa voidaan lisätä!

Urheilija ei voi oikaista aloituspainon jälkeen suoraan esimerkiksi 70 kiloon, vaan hänen on tehtävä sarjat hyväksytytysti 40, 45, 50, 55, 60, 65 kilolla ennen 70 kg:n sarjaa. Mikäli urheilija epäonnistuu jossakin liikkeessä, on hänen tehtävä koko liikesarja siihen asti uudelleen samalla kilomäärällä. Esimerkiksi jos valakyykky epäonnistuu, on urheilijan tehtävä samalla painolla ensin rinnalleveto, ylöstyöntö, takakyykky ja ylöstyöntö niskasta ennen valakyykyn uudelleen yrittämistä.

Mun tavoitteena taitaa olla vain se, että pystyisin edes tuolla aloituspainolla sarjan tekemään läpi. Muissa liikkeissä se onnistuukin varmasti helposti, mutta tuo hemmetin valakyykky… En edes muista koska olisin koko valakyykkyä tehnyt. Ehkä nyt aika alkaa sitä viimeistään aktiivisesti treenaamaan? Joku on ollut aika nerokas lajia keksiessään, koska tuo valakyykky vaikeuttaa hommaa todella paljon!

kuvia 011kuvia 012kuvia 013

Mites teillä muilla jotka karsintoihin osallistutte, onko tämä teille hyvä ja vahva laji?

Epätoivoisissa fiiliksissä lähden rimpuilemaan tänään lajia boksille…. Damn!

20 kommenttia

 1. Karoliina Paukkala kirjoitti:

  Kuvan perusteella kokeilisin seuraavia: lähdössä pylly taakse (lantion kippaus), katse ylemmäs (ei ihan katonrajaan, mutta vähintään kohtisuoraan tai vähän yläviistoon), samalla rintaa kaarelle/ulos/rottingille. Tanko ”roikkuu” ääriasennossa olevien olkapäiden päällä lukossa kun selkärangan asento parempi. Myös jalat suht leveälle, polvien työntö ulos ja maha reisien väliin. Ennen valaa sisäreisien ja pakaroiden venytykset.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos Karoliina! Kokeillaan 🙂 Jostain syystä mulla työntyy jo lähtöasennossa niska ja pää todella eteen. Ilmeisesti liikkuvuusongelma… Enkä jotenkin tunnu saavan tankoa tukevasti käsille, se huojuu joka hemmetin suuntaan. Saako tuossa lajissa leventää asentoa ennen valakyykkyä? En löytänyt mistään ainakaan mainintaa ettei saisi. Onko tää sulle hyvä laji?

   • Karoliina Paukkala kirjoitti:

    En oo mistään tarkistanut, mutta en usko että siinä on mitään rajoitetta kun työnnönkin voi tehdä jerkkinä, pushina tai strictinä. Jalat siis liikkuu nostoleveyden, hyppyleveyden, kyykkyleveyden ja splitin välillä koko ajan eniveis. Muuten toi olis mulle hyvä laji (rive, push press, jerkki jne kaikki yli 70kg ja kyykky yli satanen), mutta OHS on mulla noita muita osia heikompi. Mut niin se on 99% muillakin…

    • Karoliina Paukkala kirjoitti:

     Toivotaan myös et tuomarit tekis random chekkejä videoihin, ettei mee vajaat OHS:t läpi. Näitä näkee ”PR-suorituksissa”…

     • Jonna kirjoitti:

      Niinpä! Katoin just oman videoni ja kaikki meni alle ysikympin 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Mä uskon että sä pääset tonne 70 kiloon ihan heittämällä. Vaikeinta tais olla niskan takaa punnertaminen, varsinkin väsyneenä…

     • Karoliina Paukkala kirjoitti:

      No mun OHS ykkösmax on 55kg. Push press on sit taas 75kg ja rive 72,5kg. Joten tohon Ohariin sekin osalaji kaatuu 🙂

     • Jonna kirjoitti:

      Ai kauheeta, mä en ees ymmärrä miten joku PYSTYY nostamaan tollasia painoja! Painin aika lailla eri sarjassa kuin sä 😀

 2. Päivi kirjoitti:

  Mä en osaa neuvoa suo mitenkään 😀 ylläri 😉 Mutta kauhiasti tsemppistä toivotan silti! Kyllä sä suoriudut, mä uskon siihen !!! Hyvä Jonna!

 3. Elina kirjoitti:

  Noissa kuvissa ainakin näyttää, että sulla olisi toi tanko hirveän takana. Yritä pitää itsesi ja tanko suorassa linjassa, tanko, pää ja kantapäät pitäisi olla aika suoraan allekkain (tasapainoalue). Kuva: http://crossfitequality.com/wp-content/uploads/2013/01/overhead-squat.jpg

  Itse en osallistu virallisesti karsintoihin mutta aion kyllä testata tätä lajia ihan mielenkiinnosta. Jos saan 50kg niin olen erittäin tyytyväinen. Valakyykystä se itselläkin on kiinni, tällä hetkellä valakyykkyenkkani on 47,5kg.

  • Jonna kirjoitti:

   HAhaa, tohon kuvan tekniikaan kyllä ihan vielä kykene 😀 Mä en saa kunnon tukea vielä yläselkään ja varmaan siks tanko lähtee liian taakse… Pää työntyy jostain syystä aivan liian eteen ja eilen sain sitä jo hyvin korjattua.

   Mä en ole aiemmin saanut edes 20kg tankoa ylös ja eilen 45kg oli tosi vähästä kiinni! Sunnuntaina saatan yrittää vielä uudestaan, jäi vähän hampaan koloon 😉

 4. Miia kirjoitti:

  En osallistu karsintoihin, mutta minäkin aion kyllä testata tämän lajin heti ehtiessäni. Myönnän, että olin salaa vähän iloinen tuosta valakyykystä, se karsii varmasti todella isolta osalta isoimmat raudat pois. Samoin se, että kaikki korotukset on tehtävä, joten aikaa on rajallisesti ja pienemmilläkin painoilla tehtävä huolella. Jännä nähdä millaisia tuloksia jengi saa tehtyä!

  Jos liikkeiden yksittäisiä tuloksia katsoo, mullakin OHS on selkeästi heikoin näistä. Jos lähden tekemään tosta virallisesta 30 kg:sta, ei siinä kovin monta kiekkaa pääse korottamaan, mutta toivottavasti muutaman kuitenkin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo kyllä siinä kiirettä saa pitää jos tahtoo jonnekin yli 60kg painoihin ja voin sanoa että sykkeet nousee… Mä olen todella tyytyväinen tulokseeni vaikkei sillä mihinkään listan kärkeen todellakaan ylletä. Paransin omaa ennätystäni ainakin 22,5kg 🙂

 5. Maarit kirjoitti:

  Mulla näissä kaikissa liikkeeissä pr pyörii samoissa lukemissa, et ihan hyvin mielin lähden tätä suorittamaan. OHS on mullakin se, joka eniten takkuaa ja sen onnistumisesta ei koskaan voi mennä takuuseen. Siinäkin kyllä tulokset koko ajan noussu ja ihan hyvissä painoissa nyt mennään, mut tässä kun noita toistoja tulee aika paljon niin en tiedä miten sit väsyneenä jaksaa näitä tehdä.
  Tänään ois tarkoitus tätä kokeilla. Saa nähdä miten käy. Rauhassa saan kuitenkin tehdä, kun maksimipainotkaan ei oo sieltä kovimmasta päästä, joten ei onneks tarvi mitään kauheeta kiirettä pitää 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ensimmäiset teet vaan lyhkäsillä palautuksilla ja loppua kohden vähän hidastat. Niskan takaa punnertaminen oli yllätävän raskasta varsinkin väsyneenä! Kyykyt meni mullakin suht kevyesti mut tangon pitäminen pään yläpuolella olikin sit oma juttunsa. Oon kyllä niin tyytyväinen kun rikoin omat ennätykseni. Huomasin ettei mullakaan koko liikkeen tekeminen ole ollut mistään muusta kuin päästä kiinni 🙂 Nyt vaan kohti uusia ennätyksiä!

   Tsemppiä sulle Maarit mielettömästä! Varmasti pääset hyviin tuloksiin ja luulenpä että ennätykset paukkuu 🙂 Ainakin mulla toi ”kilpailutilanne” pistää yrittämään niin perkeleesti! En olis ikipäivänä uskonut että rikon omat ennätykseni noin helposti.

   • Nimetön kirjoitti:

    Voit olla suorituksees tosi tyytyväinen, kun sait omia ennätyksiä rikottua. Toi OHS on tosiaan aika paljon itelläkin päästä kiinni. Viimeks sitä tehdessä ei pelottanu enää lainkaan niin paljon kuin aikasemmin ja sillon ne ennätykset sit paukkui mullakin 🙂 Toivotaan, et tänään menis yhtä hienosti niin ei ois mitään hätää…
    Ja kiitos tsemppauksesta! Sitä tarvitaan 🙂 Ja tsemppiä myös sulle, jos päätät tehdä tämän uusiks. Ja siihen vikaan lajiin myös 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Mäkin olen aika paljon pelännyt kyykätä tanko pään päällä. Siks varmaan OHS on ollut vaikea, samoin kuin tempauskin. Ehkä se tempauskin alkaa nyt kulkea kun tiedän että tangon kanssa on mahdollista päästä kyykkyyn 😉 Kyllä se hyvin menee! Kerro sit miten meni 🙂

 6. Johanna kirjoitti:

  Aika kovat lähtöpainot kyllä! 🙂 Ite en oo lähelläkään noita, paitsi etukyykyssä mulla on ollut 30kg ja 2 toistoa 😀 Hahah! Mutta kyllä mä sen arvasinkin että pitkä matka tulee oleen ennenkö mitää kisoja voi edes harkita mielessään 🙂 Upeeta että sulla meni ilmeisesti paremmin kun luulit! Aika paljonhan noissa kyykyissä merkkaa se miten hyvin on valmistautunut kaikenkaikkiaan: uni, ruoka ja sitten vielä lämpät ja liikkuvuudet! Mä melkein kyselisin siinä valmentajilta että mitäs kaikkea voisi tehdä parantaakseen noita ja sitten tekisin kaiken 😀 Mulla tuppaa oleen vähän huono muisti siinä, että mitä harjotuksia voikaan tehdä liikkuvuuden eteen. Lähinnä siis tulee vaan rullailtua ja käytettyä palloa. Siks koitankin käydä joka viikko mobbaus-tunnilla, jos ne vaikka joskus jäisi päähän että mitä liikkeitä on ja miten ne auttaa 🙂 Mut nyt kun mullakin on takakyykyn tekniikka hallussa, niin saattaa olla että pian voisinkin jo tehdä tälläsen karsintalajin 🙂 Coachi puhu eilen että kun taka- ja etukyykyn asennot on samat, niin siinä vaiheessa lähtee tulokset katon läpi! Takakyykky kun on voimaa kehittävä liike, niin siinä pitäisi asennon (selän kulman jne) täysin sama käsiä tietty lukuunottamatta kuin etukyykyssä. Tuntuu hassulta että vasta nyt sai tavallaan tän tietää 😀 Mutta ei vielä ole liian myöhä korjata! Aattelin harjotella tota kepillä siten, että meen etukyykyn alas ja vaihdan kepin edestä niskan taa, ja tuun ”takakyykystä” ylös. Saas nähdä miltä tuntuu.. Tänään mobbailua ja jos vetreydyn niin jään voimaileen myös! Ois hidasta etukyykkyä jossa staattista pitoa jne 😀 Mut ei näillä reisillä, jos eivät vetreydy!

  • Jonna kirjoitti:

   No joo, niin oli! Ekan kerran kun yritin 30kg lämmittelyssä niin en päässy kyykkyyn. Sit tiputin painoja ja yritin vähän ajan päästä uudellen. Sit kun sain yhden kerran tehtyä niin palas luotto omaan tekemiseen ja uskalsin lähtee koko lajia ees kokeilemaan 🙂 Tiesin että ainakin sen aloituspainon saan ylös jos niin vaan haluan!

   Pitäiskun muuten kysyä et millon meillä on taas mobbaustunti. Ei tekis yhtään pahaa! Kotona tulee aika vähän mobattua kun on se pikku-apina joka roikkuu sit niskassa ja könyää päällä koko ajan 😀 Kannattaa hommata se Becomin a supple leopard-kirja. Siinä on paljon mobbausjuttuja! Loistava opus 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *