Hae
Palasia Arjestani

Iso satsi kerralla: jauheliha-bataattivuoka.

Taas täällä on kokkailtua! Toisaalta, pakkohan se on jos ei tahdo nälkään kuolla 😀 Löysin tämän jauheliha-bataattivuoan ohjeen joskus vuosia vuosia sitten jostakin blogista, mutta en yhtään muista mistä. Enive, hyvää on ja kaikki kreditti ohjeen keksijälle! Vinkatkaa jos tiedätte kenen tämä on 😉

Jauheliha-bataattivuoka

 • pari bataattia
 • 400-600g paistijauhelihaa (riippuu miten lihapitoista haluat)
 • tomaattimurskaa (itse käytin yrttiversiota)
 • pari sipulia
 • pari valkosipulin kynttä
 • 1 prk kookosmaitoa tai -kermaa
 • 2 rkl kookosjauhoja (vehnäjauhokin käy)
 • 3 rkl voita
 • suolaa, cayennepippuria… mitä ikinä tahdot käyttää!
 • juustoraastetta

Kuori ja pilko bataatit noin sentin levyisiksi viipaleiksi. Laita sivuun odottamaan. Pilko sipulit ja valkosipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta hyvin ja lisää joukkoon tomaattimurska. Annan muhia viitisen minuuttia. Nosta sivuun odottamaan.

Bataatit viipaloitu.

Bataatit viipaloitu.

Kastikekaverukset.

Kastikekaverukset.

Jauhelihat ja sipulit ruskistetaan.

Jauhelihat ja sipulit ruskistetaan.

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele vähän aikaa. Lisää kookosmaito tai -kerma joukkoon, sekoita koko ajan. Ripsauta sekaan hieman suolaa. Anna kiehahtaa muutaman minuutin. Nosta sivuun odottamaan.

Laita uunivuoan pohjalle kerros bataattiviipaleita. Lisää päälle 1/3 jauhelihakastikkeesta ja sen päälle vielä 1/3 valkokastikkeesta. Jatka näin kunnes ainekset loppuvat. Lisää päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa n. tunti. Parasta yön yli jääkaapissa levänneenä!

Ensimmäinen kerros done!

Ensimmäinen kerros done!

Uunista ulos.

Uunista ulos.

Semmoselta se näyttää.

Semmoselta se näyttää.

 

 

23 kommenttia

 1. Outi kirjoitti:

  Tätä täytyykin varmaan kokeilla!
  Ja muuten tilasin ne Versa Gripps:t ja tänään oli ekaa kertaa käytössä, todella hyvät tosiaan! Kiitos vinkistä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo ne on kyllä tosi kätevät! Ei tartte kieputella kovin pitkään 🙂

 2. Nimetön kirjoitti:

  Hei Jonna.
  Blogiasi jo jonkin aikaa seuranneena (elämäntapa remontin muutama vuosi sitten tehneenä) on pakko kysyä sulta tuohon blogisi nimeen viitaten: Minkälainen on unelmiesi vartalo? Minun unelmavartalo voisi olla samanlainen kuin Sinulla. 🙂
  Tsemppiä matkallesi.
  A

  • Jonna kirjoitti:

   Se taitaa muuttua koko ajan 🙂 pikkusen haluaisin vielä lisää lihasta ja varsinkin vatsan aluetta kiinteämmäksi. Muuten kunto on tällä hetkellä aika bueno omaan silmään. Lisää liikkuvuutta tahtoisin myös kroppaan jos toiminnallisuuttakin ajatellaan. Itse en tavoittele pelkästään ulkonäöllisiä seikkoja vaan myös fyysisiä 🙂

   Hih, kiitos! Olipa kivasti sanottu 🙂 vaikea kuvitella että on itse jo siinä pisteessä mistä toinen unelmoi 🙂

 3. Monna kirjoitti:

  Hei taas mahtava resepti!! Vitsit, kiitos! Sulta aina löydän näitä ihan huippuideoita ruokiin! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Hahaa, ei mulla oo välillä muutakaan tekemistä kuin etsiä uusia reseptejä 😀 tuunaa taas omanlaiseksi niin tuun kuolaamaan ja lainaamaan reseptiä!

   Ps. Tänään Jonnan keittiössä valmistui siemen-jogurttileipää sekä kesäkurpitsa kakkua 🙂

   • Elsi kirjoitti:

    Mä en jotenkin oo osannut käyttää bataattia ruuanlaitossa, koska sellaisenaan en tykkää sen mausta yhtään. Tätä vois kuitenkin koittaa, jauhelihafanina voisin tykätäkin! Siemen-jogurttileipäkin kuulostaa jännältä, ohjetta odotellessa 🙂

    Oon muuten lukenu sun blogia epäsäännöllisen säännöllisesti ihan ikuisuuden, muistan sut ekan kerran niistä ajoista kun kirjoittelit vielä pakkotoistolla. Kommenttejakin oon muutaman kerran jättänyt, mutta harmillisen vähän… 🙁 Täytyy koittaa ryhdistäytyä jatkossa! 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Bataatti on kyllä sellaisenaan aika makea. Ite tykkään tehdä siitä lohkoja uunissa ja maustaa aika reilulla ripauksella chiliä. Tosi hyviä! Yritän jo huomenna laittaa leivästä ohjetta. Se oli todella hyvää, syötiin koko leipä kerralla 😀

     Siitä onkin joku vuosi aikaa, kun Pakkikselle kirjotin! Kiva että oot näin pitkään pysynyt matkassa 🙂 Saa kommentoida aina kun siltä tuntuu!

 4. Elina kirjoitti:

  Tästä tuli kyllä mun herkku! Nuorimmainen poika veteli yhtä hyvällä ruokahalulla ku äitinsä, miehellekin kelpas kyllä mutta vanhemman pojan makuun liian makeeta tais olla ku söi vaan kastikkeet välistä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Eikö ollutkin hyvää?? Paranee jääkaapissa ollessaan 🙂 Mä tykkään kans kovasti ja mimmikin veteli ensin omansa ja sen jälkeen vielä osan mun lautasesta tyhjäksi 😀

   • Elina kirjoitti:

    Mies tykkäs enemmän suoraan uunista otettuna mutta musta se oli kyllä tosi hyvää seuraavanaki päivänä 🙂 Oon poikien kans lähössä mun kotio muutamaksi päiväksi ja käyn matkalla ostaa ainekset tähän että voin siellä tehdä sit tätä lisää.

    • Jonna kirjoitti:

     No niin! Ison satsin kun tekee kerralla niin ei mee joka päivä aikaa ruoanlaittoon 😉 meillä toi pieni tyyppikin syö niin paljon että koko ajan sais olla hellan ääressä ellei välillä tekis tuollaisia järjettömiä laatikkosatseja 😀

     • Elina kirjoitti:

      Mä voin kuvitella millaset määrät sitä evästä saa tehdä ku talossa tulee olemaan mies ja kaks teinipoikaa ku nytki menee jo ihan kiitettävät määrät 😀 Bataatti-jauhelihavuoka meni kaikki parempiin suihin, en ite ees toista satsia kerenny syömään ku se päivän mittaan oli hävinny tuosta! Isä ja äiti ei ollu ikinä maistanu tuommosta ja isä käski ohjeen ottaa ylös ku oli niin hyvää 🙂

     • Jonna kirjoitti:

      Oho! Ihan isipappakin tykkäs? Se resepti on muuten alunperin Monkeyfood-blogista! Kannattaa käydä tsekkaamassa. Siellä on tosi hyviä reseptejä ”paleo” meiningillä 🙂

     • Elina kirjoitti:

      Isähän sitä eniten söi sitten ja kyllä oltiin yllättyneitä että ylipäätään suostu maistaa 😀

      On näkyy taas muuttunu tänne kommentointi, en pystyny enää tonne sun vastauksen perään kommentoimaan vaan piti tyrkätä tähän väliin.

     • Elina kirjoitti:

      Eiku meniki se oikeen jonon jatkoksi toi kommentti vaikka eri kohdassa oli toi kommentoi kohta.

 5. Jorma kirjoitti:

  Mukavia oivalluksia, erinomainen lopputulos. Innostaa kokeilemaan omiakin sovelluksia. Ajattelin mm. Tonnikalaversiota yrittää.

 6. StadinHege kirjoitti:

  Aivan loistava resepti, kiitoksia kovasti!

 7. Heidi kirjoitti:

  Olen tehnyt tätä monta kertaa jo mutta en vieläkään ymmärrä miten oley saanut kypsäksi sentin paksut bataattiviipaleet. Minä vedän ne aina giljotiinilla ihan ohuiksi.
  Hyvä ja maukas resepti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *