Hae
Palasia Arjestani

Kerrankos sitä.

Niin se vaan taas vierähti viikonloppu ohi nopeasti. Me oltiin taas möksällä ja vähän porsasteluks se homma nyt tällä kertaa meni. Olin pari viikkoa ollut syömättä sokeria ja vehnää sekä maitotuotteitakin käytin tuona aikana todella vähän. Arvatkaapa mitä tapahtuu kun kroppa ladataan äkkiä täyteen kaikkea paskaa? Energiasta ei tietoakaan, väsytti aivan helvetisti koko ajan. Vatsa huuti armoa ja piti ihan ihme ääntä koko ajan. Olin ihan flegu, en olis jaksanut tehdä mitään. Tajusin heti ettei tossa hommassa ollut mitään järkeä, mut nyt jaksaa taas puhtaammalla linjalla vähän aikaa 🙂 Kumma miten noita ”oireita” ei ennen tajunnut olevan olemassakaan. Ihan tyytyväisenä vetelin joka viikonloppu pizzaa, jätskiä ja säkillisen namia ja mitähän vielä. Ainakin vatsalihaksille sain sanoa viikonlopun mässyttelyn jälkeen bye bye vähäks aikaa 😀

Mitä tästä opimme? Ens viikonloppuna uusiks!? 😀

Travelling outfit.

Travelling outfit.

 

Tämmösiä ostettiin Lidlistä.

Tämmösiä ostettiin Lidlistä.

20130803_191845

Riisisuklaata <3

Riisisuklaata <3

 

Vanukkaita...

Vanukkaita…

Mutta onko kuulkaa parempaa tapaa viettiä aikaa kuin lukea hyvää kirjaa ja vetää puolen kilon irtarisäkki samalla tyhjäksi? Siihen päälle vielä kunnon hiilaripöhnäunet 🙂 Ihan parasta!

IMG_20130803_163836

Suunnitelmana oli treenatakin mökillä, mut enpä väsymykseltäni saanut aikaiseksi. Selkäkin oli ihan ihme paikoista jumissa vaikka kuinka yritin venyttää ja vanuttaa sitä. Loppujen lopuksi annoin sen olla ja tein muita juttuja. Oltiin taas paljon ulkona, käytiin uimassa ja poimittiin musta- ja punaviinimarjoja pakkaseen. Edelliskerralla poimitut mustikat alkaakin olla tuhottu. Meillä ei marjat pakkasessa kauan vanhene 😀

kuvia 001

Kivien viskeli jokeen on tytön mielipuuhaa.

Kivien viskeli jokeen on tytön mielipuuhaa.

 

Kohta saadaan omenoita!

Kohta saadaan omenoita!

kuvia 004kuvia 005

Tyrnimarjatkin kypsyy pikku hiljaa :)

Tyrnimarjatkin kypsyy pikku hiljaa 🙂

kuvia 007

Mun chilit alkaa saada jo väriä pintaan!

Mun chilit alkaa saada jo väriä pintaan!

 

Papuja omasta pellosta.

Papuja omasta pellosta.

 

Samoin porkkanoita ja herneitä.

Samoin porkkanoita ja herneitä.

kuvia 012Mökillä on kohtuullisen hyvä kasvimaa ja marjapensaita vaikka millä mitalla. Tuollaisia oman maan satoja osaa arvostaa vasta, kun niitä saa. Jos mulla joskus on rivitalonpätkä niin varmasti tungen oman pihaplänttini täyteen marjapuskia ja porkkanapenkkejä 😀

Oman sadon marjoista tehtiin hemmetin hyvää marjarahkaa.

Oman sadon marjoista tehtiin hemmetin hyvää marjarahkaa.

 

Smoothiehin oon laittanut mustikoiden sijasta nyt punaviinimarjoja.

Smoothiehin oon laittanut mustikoiden sijasta nyt punaviinimarjoja.

Musta on selkeesti pikku hiljaa tulossa tämmönen oman elämäni hippi, kun kaikki luomu-ja lähiruoka kiinnostaa ja oon jo vähän kartoittanut lähiseudun kaupunkiviljely-mahdollisuuksia. Meillähän on tässä lähellä useampikin pelto missä voi omia juttujaan viljellä vaan taitavat olla aika suosittuja paikkoja. Ehkä tyydyn vielä viljelemään vain omalla parvekkeella ja sit kun saan ne pidettyä hengissä niin voin miettiä uudestaan isompaa viljelyplänttiä.

Tää oli tällä kertaa tämmönen treenitön viikonloppukertomus. Huomenna sit treenijuttuja tulossa!

Onko teillä kellään muuten jäätelökonetta käytössä? Oon vakavasti harkinnut moisen hankintaa, mut en tiedä minkälainen olisi hyvä. Onko ehdotuksia? Tai myynnissä ylimääräinen? 🙂

 

 

 

 

 

 

6 kommenttia

 1. Eikku kirjoitti:

  Arrgh. Kirjoitin jo kerran tän kommentin, mutta laskutehtävä kommentin lähettämiseksi meni väärin ja kun piti palata takaisin, kaikki kentät olivat tyhjiä. Mrr!

  Mutta siis: olen itse haaveillut sellaisesta Wilfan kompressorikoneesta. Täällä siitä lisää tietoa ja paljon muutenkin hyvää tietoa kotijäätelön tekemisestä, reseptejäkin: http://kamomillankonditoria.blogspot.fi/p/jaateloallas.html

  Ja minusta on kiva nähdä treeniblogissa myös perinteisiin höttöherkkuihin sortumista, eikä pelkästään sellaista ”mm, siemenet ja marjat, en kaipaa muuta makeaa elämääni!” -fiilistelyä.

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyypäs sellaista katsella! Mietin kyllä jotain ihan pientä obhnordican malliakin. Mun käytöllä varmaan riittäis semmonenkin 🙂

   Juu tästä ei koskaan tule mitään terveysblogia. Oikee jäätelö ja irtarit vaan on liian hyviä!

 2. katinkainen kirjoitti:

  Mulla oli aikoinaan jäätelökone, philips merkiltään. Ei ehkä ihan huippu, mutta ajoi asiansa. Sai tehtyä mitä omituisimpia kokeiluja, mutta…Kun on tämä täti pystyy syömään jädeä ihan tolkuttomia määriä ja lapsiakin siunaantui, ei vaan enää riittänyt se määrä, mitä sillä koneella kerralla pystyi tekemään. Tässä philipsissä oli sellainen jäädytettävä levy, jonka avulla se jäde muodostui. Nyt jos hommaisin masiinan, saisi kyllä olla tuollainen yllä mainittu kompressorikone, niin ehkä pysyisi paremmin kylmänä..

  • Jonna kirjoitti:

   Hahaa, me ollaan kans aika kovia syömään jätskiä! Täytyy katsella eri vaihtoehtoja noista jädekoneista 🙂 kiva olis välillä tehdä itsekin.

 3. Nipsu kirjoitti:

  Moikka! Oon onnistunut hyvin tekemään jätskiä ilman konetta. Ohjeita löytyy netistä monenlaisia, ja onnistuu kyllä myös ilman glukoosisiirappiakin vaikka sitä kovasti mainostetaan. Kannattaa kokeilla ennen koneen hankintaa, saapi tehtyä sen verran kun on tarvis 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.