Hae
Palasia Arjestani

Melkoinen viherpeukalo

melkoinen viherpeukalo

rahapuu ei ole ystäväni

Meikäläinen on meidän lähipiirin mukaan melkoinen viherpeukalo eikä aina niin positiivisessa mielessä. Meillä on kotona aika paljon viherkasveja, jotka olen onnistunut pitämään hengissä, mutta aika paljon olen ”urani” aikana niitä myös teloittanut. Rahapuu ja saniainen ovat sellaisia kasveja, joita en enää kotiini ota. Tapan ne alta aikayksikön, vaikka rahapuunkin pitäisi olla kohtuullisen helppohoitoinen ja vaikeasti tapettavissa. Olen tässä 15 vuoden aikana saanut anopilta ainakin kymmenen rahapuun pistokasta ja jokaisen elinikä on jäänyt näiden seinien sisällä varsin lyhyeksi. Silti mietin aina välillä, että jos vielä kerran kokeilisi? 😀 Noita kuvissa näkyviä kaupan yrttejä isken aina ruukkuihin jos jonkinlaisiin. Tällä kertaa käytin hyödykseni vanhat maapähkinävoipurkit sekä tomaattimurskan metallipurkin. Välillä laitan ne vain rasiaan, jossa koko ajan vettä. Yleensä kaupan yrtit ja salaatit saa kasvamaan kotonakin todella hyvin!

enemmän intoa kuin osaamista (ja jaksamista)

Olen suunnattoman innokas ja intohimoinen mitä tulee viherkasveihin, kukkiin ja hyötykasveihin. Mielelläni haalisin niitä kotiin kymmenittäin ja olen vähän väliä hankkimassa jos jonkinlaisia siemeniä. Varsinkin näin keväällä iskee varsinainen hulluus! Alan kasaamaan pitkää listaa kukista ja hyötykasveista, joita haluan sekä parvekkeelle että mökille kasvimaalle. Minä niin tykkäisin runsaasta ja värikkäästä parvekkeesta, mutta jossain vaiheessa järki tulee aina vastaan. Meidän parvekkeelle paistaa aurinko melkein koko päivän ja se on iltapäivällä jo läkähdyttävän kuuma. Harva kasvi pärjää sellaisessa paahteessa ilman huolellista ja jatkuvaa hoitoa ja  kastelua. Olen monena kesänä kantanut partsille tomaateille, kurkulle ja kesäkurpitsalle vettä selkä vääränä ja kannan varmasti tulevanakin kesänä. Tämä on asia, jota en vain opi!

melkoinen viherpeukalo

melkoinen viherpeukalo

Myönnettäköön etten ole istuttanut vielä siemenen siementä, mutta ajatuksia asiasta on ollut sitäkin enemmän. Kaikki välineet on kaivettu esille, mutta se lopullinen toteutus vain puuttuu. Viime kesänä kävin ostamassa kaikki taimet valmiina, mutta tänä vuonna aion kasvattaa kasvit itse siemenestä, joten kiire tulee, jos en tartu toimeen heti huomenna. Minulla on ainakin kesäkurpitsan ja kurkun siemeniä, tomaattien siemenet otan suoraan jääkaapissa olevista tomaateista. Lisäksi minulla on suippopaprikan, passionhedelmän ja granaattiomenan siemeniä, jotka istutan ihan huvikseni ja katson mitä niistä tulee. Löysin myös keittiön laatikosta iän ikuisia siemenpusseja ja tyrkkään niitäkin multaan. Niistä saadaan hyvällä tuurilla mansikkaa, paria eri basilikaa, krassia ja vähän lisää basilikaa. Jotain kukkien siemeniäkin voisi toki vielä ostaa ja kokeilla. Ja chiliä pitäisi kasvattaa taas miehelle! Viime kesänä ostin Lidlistä orvokin siemeniä valmiissa minikasvihuoneessa ja niistä kasvoi aivan valtavan kauniita orvokkeja! Tulisipa niitä myyntiin tänäkin vuonna 🙂

melkoinen viherpeukalo

oikea viherkasvi hakusessa

Olen aina haaveillut olevani jonkin sortin kasviharrastaja, mutta en ole vielä keksinyt mitä kasveja alkaisin harrastamaan. Orkideat on kauniita, mutta meillä ei ole niille oikeat olosuhteet. Vaikka kuinka hoidan niitä kaikkien sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti, en saa niitä koskaan kukkimaan uudestaan. Kaktuksista pidän myös kovasti, mutta en niistäkään tiedä juuri mitään. Täytyy miettiä asiaa ja lueskella vielä lisää kasviharrastajien ryhmistä. Ehkä se oikea kasvi tulee sieltä vielä eteen tai sitten ei. Uusimpana olen hankkinut meille peikonlehden että katsotaan miten sen kanssa käy. Jännästi nämä meidän viherkasvit menestyy parhaiten tytön huoneessa ja keittiössä, vaikka pitäisin kaikki mieluiten olohuoneessa…

Minä olen aina välillä (otsikon mukaisesti) melkoinen viherpeukalo, mutta mites sinä? Onko sinulla paljon viherkasveja tai kasvatatko hyötykasveja kesällä?

Edellinen postaus: Meillä on pieni koti enkä häpeä sitä yhtään!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *