Hae
Palasia Arjestani

Suklaakakku mukissa

Processed with VSCO with a6 preset

Olen kovin tykästynyt näihin mukikakkuihin niiden helppouden ja annoskoon vuoksi. Suurin osa näistä valmistaa ihan parissa minuutissa mikrossa, mutta voihan näitä toki valmistaa myös uunissa. Tein tätä suklaakakkua viime viikolla kahvin kaveriksi, mutta koko resepti oli painunut vallan unholan kaiken kiireen ja hössötyksen keskella ja muistui mieleen, kun löysin kuvat puhelimelta. Olen yrittänyt metsästää täydellistä suklaisen sufflen ohjetta viljattomana ja maidottomana, mutta vielä en ole täyttä kymppiä onnistunut tekemään. Tässä mentiin jo aika lähelle, mutta lopputulos kaipaa vielä pientä hiomista. Ei silti ollut mikään huono kaveri kahvihetkeen 😉

Resepti on maidoton, viljaton ja sokeriton.

Suklaakakku mukissa (yhdelle)

 • 2 rkl kookosjauhoja
 • 2-3 rkl makeuttamatonta kaakaota
 • 0,5 tl leivinjauhetta
 • 1 kananmuna
 • 3 rkl kookosmaitoa tai mantelimaitoa
 • 2 rkl sulatetua kookosöljyä
 • 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
 • ripaus aitovaniljajauhetta
 • pala tummaa suklaata

Yhdistä pienessä astiassa kookosjauho, kaakao ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää muna, kookosmaito/mantelimaito, kookosöljy, vaahterasiirappi ja vanilja ja sekoita kaikki hyvin. Kaada taikina mikron kestävään mukiin ja paina suklaapala taikinaan. Mikrota täydellä teholla 2-2,5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen herkuttelua!

Mitä tekisin toisin? Lisäisin toisenkin palan tummaa suklaata ja mikrottaisin vähemmän aikaa. Itse pidin tuon 2,5 minuuttia ja se oli ainakin meidän mikrossa liikaa. Suosittelen tsekkaamaan koostumuksen jo 1,5 minuutin kohdalla! Tämä kannattaa ehdottomasti jättää snadisti pehmeäksi 😉

Processed with VSCO with a6 preset

2 kommenttia

 1. Emppu kirjoitti:

  Kiitos hyvästä ideasta ja ohjeesta! Testasin 🙂 Pidin mikrossa vain minuutin ja se riitti oikein hyvin! Minusta kakku oli paljon parempaa kun hengaili yön yli jääkaapissa, sillä maistoin vain pienen palasen heti tuoreeltaan. En laittanut ollenkaan suklaata ja kookosjauhojakin vähensin.
  Kiitos tosi kivasta blogista ja aurinkoista kevään jatkoa Jonna!

  • Jonna kirjoitti:

   Hei, pitääpä itsekin kokeilla tuota jääkaappikikkaa! Kiitti vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *