Hae
Palasia Arjestani

Luomu makkarakastike, perunat & maustekurkut

luomu makkarakastike

Nyt olis taas helppoa arkiruokaa tarjolla: luomu makkarakastike, perunat ja maustekurkut! En yhtään ajatellut, että lähdetään perjantaina mökillä ja menin tilaamaan meille kotiin Anton & Antonin ruokakassin, joka saapui eilen. Olen taas vaihteeksi ollut kipeänä, mutta ruokaa on laitettava kun perheeseen kuuluu muitakin kuin minä. Onneksi tämän kertainen resepti oli todella helppoa toteuttaa ja kelpasi kerrankin myös jälkikasvulle. Tein vähän aikaa sitten nakkikeittoa, jota hän on kovasti kinunnut, ja arvatkaa miten sen kanssa kävi? Ei kelvannut ei. Kuulemma päiväkodissa on parempaa! Saattoi jäädä nakkikeitot viimeiseen kertaan. Kypsässä 5 vuoden iässä alkaa olemaan nirsoutta ruokaa kuin ruokaa kohtaan ja pian tulee varmasti se aika kun mikään ei kelpaa. Tämä ruoka kuitenkin kelpasi ja hyvä niin! Makkaraa käytin enemmän ruuanlaitossa, kun olin innostunut paleoresepteistä. Teen niitä aika ajoin edelleenkin, mutta harvemmin olen mitään makkarasta kokkaillut.

Luomu makkarakastike oli todella helppoa valmistaa ja sen on kyllä todellista kotiruokaa isolla koolla. Kotona meillä tehtiin usein makkarakastiketta, mutta omalle ruokalistalleni tämä ei ole kovin usein toteutettuna vielä päätynyt. Ruuasta tuli kuitenkin niin hyvää, että uskallan tehdä sitä uudemmankin kerran kun tiedän vielä, että se kelpaa jälkikasvullekin. Onneksi jäi vähän tällekin päivälle 😉 Eihän tämä mitään fitnessruokaa ole, mutta en ole mikään fitnesstyyppi päästä varpaisiin minäkään. Rakastan rehtiä ja hyvää kotiruokaa ja sellaista meillä todella usein laitetaankin. Varsinkin arkena kiireessä 😉

luomu makkarakastike

Luomu makkarakastike, peruna & maustekurkut

  • perunoita syöjien mukaan
  • n. 350g Westcharkin Raaseporilainen -makkaraa (mikä tahansa makkara käy!)
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vihanneslientä (keitin itse liemikuutiosta)
  • 1 dl kermaa
  • suolaa & pippuria
  • 1 purkki maustekurkkuja (valinnainen)

Kuori ja keitä perunat suolatussa vedessä.

Kuutioi makkara ja ruskista. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota pehmeiksi.

Sirottele seokselle jauhot, sekoita, lisää liemi. Anna hetken kiehua hiljaa. Lisää tomaattimurska, kerma, ketsuppi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua.

Koristele tuoreella persiljalla.

Tarjoa luomu makkarakastike keitettyjen perunoiden ja maustekurkkujen kanssa.

Kokkaatteko te paljon makkarasta? Mikä on sinun lempi makkararesepti?

Tsekkaa myös makkaraperunat goes 2014

luomu makkarakastike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *