Hae
Palasia Arjestani

Pitkä viikonloppu mökillä

pitkä viikonloppu

Olin toissa viikonlopun töissä, josta palkintona minua odotti pitkä viikonloppu mökillä. Mukaan mökille lähti tietysti mies, tytär sekä tytön serkku. Appivanhemmat olivat mökillä jo eläkepäiviään viettämässä ja mökkiä lämmittämässä. Mökillä syksyn tulon huomaa aina dramaattisesti. Metsän keskellä nimittäin on pimeää ja kylmää aiemmin kuin kotipuolessa kaupungin sykkeessä. Vaikka mökkiä lämmitetään koko ajan, varustaudun kolmella vaatekerralla ja tärisen silti kylmästä. Vaikka tuota mökkiä rakastankin, niin tähän aikaan vuodesta minun kuuluisi ikuisena vilukissana ennemmin olla jossakin lämpöisessä maassa.

Pitkä viikonloppu on aina ihana ja extralepopäivä tekee aina välillä ihmeitä! Perjantaina käytiin Orivedellä ostoksilla ja suunniteltiin ruuat valmiiksi. Kirpparillakin pyörähdettin, mutta tällä kertaa ei tarttunut mitään mukaan. Yhdestä kaupasta kyllä ostin meille uuden ja pehmoisen kylppärin maton vanhan ja nuhjaantuneen tilalle. Olen laitellut kukkaronnyörejä nyt aika lailla tiukemmalle ja vältän kaikkea turhan ostelua. Kotoa löytyy jo kaikki tarpeellinen, niin mitäpä sitä ruuan lisäksi mitään ostelemaan? Ihan hyvin pärjätään näilläkin! Loppuilta menikin kivasti kirjaa lukiessa, tyttöjen nahistelua kuunnellessa ja villasukkia kutoessa. Juuri tällainen rento joutavana olo on ihan parasta!

pitkä viikonloppu

pitkä viikonloppu

pitkä viikonloppu

Lauantai oli sienestyspäivä! Sanoin tytölle lähtiessä, että laitahan kunnolla päälle, sillä metsässä on varmasti kylmä. Mökillä oli lauantaiaamuna mittari pakkasen puolella eli millään kesävetimillä ulkona ei todellakaan pärjännyt. No, tiedättehän te nuo lapset. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos eli lopputulema oli se, että kolmen minuutin metsässä tarpomisen jälkeen alkoi se perinteinen ”mulla on kylmä, mennään auton” -mantra. #@&! Sanon minä. Vein tytöt autoon istumaan ja painelin itse takaisin sellaisen matkan päähän metsikköön, että näkivät mut hyvin. Ilmeisesti kukaan muu ei ollut tätä lähialuetta käynyt läpi, sillä sain todella hyvän saaliin suppiksia! Sienestäminen on kyllä mukavaa puuhaa, mutta sienien siivoamisesta en niin kauheasti nauti 😀

Mitäs muuta viikonloppuna puuhattiin? Tehtiin sikahyvät pizzat, joista yksi oli kasvisversio. Se osoittautuikin kaikista maukkaimmaksi pizzaksi, vaikka täytteet vedettiin ihan hatusta: pestoa, kirsikkatomaatteja, mozzarellaa ja juustoraastetta. Melko lailla täydellinen makumaailma, ehkä jonkun jutun olisi voinut vielä lisätä. Oma perinteinen lisukkeenihan on raakaa punasipulia ja avocadoa valmiin pizzan päälle. Ihan parasta! Penkkiurheiltiin aika paljon viikonlopun aikana, mutta omaa kehoani en juuri huoltanut tai laittanut hikoilemaan. Suunnitelmat oli kovat, mutta toteutus uupui täysin. Hulavannetta, sellaista painavampaa versiita, pyörittelin kyllä. Miestä ärsytti suunnattomasti, kun minä pyöritin vannetta niin vaivattomasti ja hänellä kyseinen aktiviteetti oli työn ja tuskan takana 😀 No, todistetusti hallitsen edes jonkun asian paremmin kuin hän!

Mitäs teidän viikonloppuun kuului?

Edellinen postaus: Ahdistava viikko takana

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Yksi kommentti

  1. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja kirjoitti:

    Mahtava sienisaalis! Mekin ollaa ens viikonloppuna menossa mökille, lähinnä laittamaan paikat talvikuntoon mutta saatampa poiketa töiden lomassa myös sienimetsään.

    Kauniita syyspäiviä ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *