Hae
Palasia Arjestani

Lahjaideoita itselle ja muille

Lahjaideoita itselle ja muille

Joulu on jo tällä viikolla, ihanaa! Me tehtiin eilen miehen kanssa kotona suursiivous ja tänään jatketaan projektia. Syynä on huominen tuholaisten myrkytys, joka tehdään koko meidän taloon. Naapurissa on ollut sokeritoukkia ihan ongelmaksi asti, mutta meillä niitä ei ole onneksi juuri näkynyt. Hirveän kätevästi tuli kuitenkin tämä pakollinen siivous niin tulee samalla hoidettua koti siistiksi joulua varten. Lopulliset koristelut ajattelin jättää perjantaille. Mitään överikoristeluita meillä ei harrasteta, mutta matot ja verhot ajattelin vaihtaa ja laitella lisää valoja ja muutamat koristeet.

Meillä on joululahjatilanne hyvällä mallilla. Vielä pari lahjaa täytyy käydä hankkimassa, mutta nekin on jo tarkasti tiedossa. Olin tänä vuonna fiksu ja hankin suurimman osan lahjoista ajoissa nettikaupoista. Jos et tiedä vielä mitä hankkisit joululahjaksi lähimmillesi niin tässä muutama hyvä vinkki!

  1. Hyödykkeet ja tarpeelliset asiat

Hankin itselleni tänä vuonna kaksi lahjaa ja toinen niistä on uusi kiharrin, koska vanha käryää ja haisee pahalta. Miehelle taas hankin uuden tukanleikkuukoneen, koska asunnossamme pidetään myös Jonnan salonkia. Helpoimpia joululahjoja ovat sellaiset joille on aidosti tarve, kuten pyyhkeet, astiat, kodinkoneet jne. Näihin lahjoihin ei tarvitse hirveästi käyttää mielikuvitusta, kunhan vain saa päätettyä laitteen mallin, värin, hintatason… Pukinkonttiin eksyi tänä vuonna näiden omien lisäksi yksi kodinkone.

Lahjaideoita itselle ja muille

Lahjaideoita itselle ja muille

Hiustenleikkuukone täältä.

2. Treenaavalle tyypille

Treenaavalle tyypille on mun mielestä todella helppo ostaa lahjoja! Uusi treenilaukku ja juomapullo osuu aina. Treenivaatteita en ehkä lähtisi ostamaan ellei tiedä lahjan saajan makua ja kokoa todella hyvin. Paljastettakoon, että miehen lahjapaketista kuoriutuu tänä vuonna myös treenivaatteita (tiedän ettei hän lue tätä). Terenaavalle sopii myös hyvin lahjakortti esim. Fitnesstukkuun tai muuhun lisäravinteita myyvään nettikauppaan/liikkeeseen. Myös hieronta ja kuukauden salikortti tai uusi lajikokeilu on varmoja valintoja! Tsekkaa Offerillasta edulliset urheilutarjoukset.

3. Lapset

Mitä lapset haluavat? No leluja tietysti! Jottei lelumäärä kuitenkaan räjähtäisi käsiin, kannustan hankkimaan myös lapsille aidosti tarpeellista tavaraa, kuten vaatteita, kouluvälineitä tai vaikkapa kunnolliset talvikengät. Anna lapselle lahjakortti, jossa lupaat viedä hänet vaikkapa HopLopiin tai uimaan tai vaikkapa leffaan ja syömään. Meidän tyttö sai tänä jouluna kummiltaan lahjaksi lupauksen ensi kesän Linnanmäen reissusta. Arvatkaa onko tästä puhuttu jo paljon!? No on!

Lahjaideoita itselle ja muille

4. Lahjakortit ja liput

Erilaiset lahjakortit toimivat aina. Jos et tiedä mitä teini haluaa lahjaksi, hanki hänelle suosikkivaatekaupan lahjakortti. Ravintolalahjakortit, hemmottelulahjakortit sekä liput esimerkiksi teatteriin tai leffaan saa varmasti jokaisen iloiselle mielelle. Anoppi ja käly saivat viime vuonna yhteisen lahjakortin Tomi Björckin ravintoloihin ja olin kateudesta vihreä! Itse tykkäsin viime vuonna hirmuisesti saamastani kampaamon lahjakortista. Erilaisia hemmottelu- ja ravintolalahjakortteja kannattaa tsekata esim. Offerillasta. Kiireinen perheen äiti tai vanhus ilahtuu varmasti esimerkiksi valmiiksi maksetusta siivouksesta. Wash up -siivousfirmaan saa vielä minun kauttani 35 euron alennuksen, kun ottaa vähintään 2h siivouksen. Alennuksen saa koodilla Palasia arjestani. Voimassa 1.4 asti.

Lahjaideoita itselle ja muille

Lahjaideoita itselle ja muille

Gantin pyyhkeet hankin alennuksesta pukin konttiin. Pyyhkeet täältä.

5. Itse tehdyt lahjat

Rakastan itse todella paljon itse tehtyjä lahjoja, kuten villasukkia! Näppärimmät virkkaavat ja neulovat sukkia, lapasia ja huiveja, mutta itse voi tehdä lahjaksi myös ruokaa tai leivonnaisia. Erilaiset lahjakorit toimivat aina ja me saatiinkin viime vuonna aivan huikea lahjakori, jossa oli mm. muffinssimixiä, oliiviöljyä, lasinaluset, käsipyyhkeet ja vaikka vallan mitä kaunista ja käytännöllistä. Lahjakoreista voi helposti tehdä saajansa näköisen hänen kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Itse tehtyihin lahjoihin voitanee laskea myös erilaiset palvelukset, kuten lupaus olla lapsenvahtina jonain iltana, että sisko pääsee miehensä kanssa leffaan. Lupaus tulla pesemään mummon ikkunat tai lupaus viedä kummilapsi leffaan tai Linnanmäelle. Laatuaika läheisten kanssa on ehkä parata mitä kenellekään voi antaa lahjaksi vai mitä olette mieltä? Kaikkeen ei aina tarvitse kuluttaa rahaa, ajatus on tärkein!

Joko teillä on lahjat hankittuna? Minkälaisia lahjoja hankitte tänä vuonna? Teittekö lahjoja itse?

Muistattehan, että tänään on viimeinen päivä tilata nettikaupoista joululahjat kotiin!

Ai niin, se mun toinen itselleni hankkima lahja oli säilytyspenkki keittiöön. Sain sinne kätevästi piiloon mm. ison kattilan, crock potin, säilytysrasioita sekä muuta keittiösälää, jotka eivät millään löytäneet paikkaansa. Itse asiassa hankin meille vähän aikaa sitten myös uuden maton, joka laitetaan perjantaina paikoilleen. Kyseessä on mun kauan kuolaama Tanger-ryijymatto <3 Saa nähdä kuinka käy kissojen kanssa. Onko jo ensimmäisenä päivänä oksut matolla!

Lahjaideoita itselle ja muille

 

 

 

Yksi kommentti

  1. ninna kirjoitti:

    Hyvät vinkit ja varsinkin jos tulee viimetippaan ”hätä” lahjakortin saa usein mistä vaan. ja tosiaan lahjan voi antaa etukäteen tai myöhemmin kuten tuo lintsi tai joku muu kesäreissu, muumimaailma tai teatteri. Meidän perheessä/lähisuvussa ollut vuosia ettemme osta mitään. tosin äiti on niin jääräpäinen että vaatii ostavansa aina yhden lahjan minulle ja veljelleni. lupasi nyt hierontalahjakortin ja ostaa proteiinijauhetta jota toivoin hyödyllistä siis. veljenpojalle eivät halua opettaa joulun kaupallisuutta liikaa joten maksavat hänen uintikoulunsa(sikakallis!)kummitytön 7v vein hoplopiin ja talleille hevosia katsomaan toiselle 16v tytölle sai lokakuussa robin keikkaliput(kalliit nekin)hyödyllistä ekologista aineetonta sitä suosin. ruokalahjat ovat myös hyviä niitä annan kavereille(itsekuivatut hedelmät ja vihannekset, granola, hillo…)koska tiedän varmasti heidän ”allergiansa” muille voisi olla riski esim konvehdit ja alkoholi jos ei syö/juo tai tykkää. aikoinaan saanut töissä viiniä jotka menivät vanhemmille kun en juo. ja itselle pitää ostaa jotain! ostatko? ajattelin laadukasta peittoa, pitäisi uusia kun vanha on vuosia vanha. joulusiivousta en harrasta sen kummemmin perinteenä uutenavuotena perusteellisemmin pestä lattiat ym. entä te? kaappeja en ymmärrä miksi pitää jouluna siivota jos siellä ei joulua vietä kuten martat sanoo. lahjakortit toimii varmana valintana kunhan muistaa voimassaoloajan. Lehtitilaus on myös hyvä tai bussikortti/vr junalahjakortti/museolahjakortti. Vanhemmat ostaneet toisilleen lotto 10vkon arvan ja hesarin tilauksen. Vaatteita en lähtisi ostamaan ellei tiedä tasan mitä toinen haluaa. Treenaajalle juomapullo/kassi en myöskään ainakin itsellä on niitä liikaa. Salihanskat paremmin ne kuluu nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *