Hae
Palasia Arjestani

Kylmäsavulohi-parsakaalilasagne

Processed with VSCO with a6 presetKas, yksi resepti on jäänyt teille jakamatta. Tämän kun olen rustannut niin eipä olekaan enää yhtään reseptiä jaettavaksi ennen kuin saan aikaiseksi uusia testailla. Tämä ohje on viimeinen Anton & Antonin ruokakassin mukana tulleista ja ehkäpä yksi parhaista mitä olen hetkeen omassa keittiössäni väsännyt. Harmittaa suunnattomasti, kun en nyt kykene ruokakassia tilaamaan, sillä ensi viikon ruokalista näytti varsin hyvältä… mutta näillä mennään!

En ole tainnut koskaan tehdä lasagnea kalasta. Tämä oli mukavaa vaihtelua ”normilasagneen”, mutta aika suolaista, joten ei kannata lisäillä kauheasti extrasuolaa. Parsakaali ja purjo toi kivasti rakennetta lasagneen!

Kylmäsavulohi-parsakaalilasagne

 • 1 purjosipuli
 • 1 parsakaali
 • 200g kylmäsavulohta
 • 1/2 pkt tuorelasagnelevyjä (heh, mä tungin kyllä ihan koko paketin…)
 • 2 rkl voita
 • 3 rkl vehnäjauhoja
 • 5 dl maitoa
 • 130g juustoraastetta
 • suolaa, valkopippuria

Paloittele parsakaali ja keitä sitä muutama minuutti suolatussa vedessä. Valuta vesi.

Suikaloi lohi. Puhdista ja suikaloi purjo ohueksi. Kuullota voissa tai öljyssä pehmeäksi, mutta älä ruskista.

Sulata 50g voita kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita. Kaada maito joukkoon, sekoita huolella ja anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia. Lisää puolet juustoraasteesta ja mausta suolalla & pippurilla. Sekoita kunnolla.

Kerrosta lasagnelevyt lohen, purjon, parsakaalin ja valkokastikkeen kanssa syvään pieneen voideltuun vuokaan. Pohjaan ja pintaan kastiketta. Sirottele loput juustoraasteet lasagnen päälle. Paista 220 asteessa noin 30 minuuttia.

3 kommenttia

 1. Amanda kirjoitti:

  Nam! Kolme mun herkkua, lasagne, parsakaali ja kylmäsavulohi? Toi purjo vaan mietityttää. Maistuuko vahvasti? Se taas ei oo niin lemppari ?

  • Jonna kirjoitti:

   Ei maistunut ainakaan mun mielestä. Samaa mietin nimittäin minäkin, kun aloin tätät tekemään 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.