Hae
Palasia Arjestani

Banaani-suklaabrownie

kuvia 009

Instagrammissa (@jonnam1983) jo lupailin, että jaan tämän herkullisen banaani-suklaabrownien ohjeen teille joten tässä tulee! Kyseessä on taas mun nykyiseen ruokavalioon sopiva leivonnainen eli browniessa ei ole valkoista sokeria ja gluteenitonkin se on vaikken mitenkään erityisesti gluteenia välttelekään 🙂 Maidottomankin tästä suklaisesta unelmasta saat jos käytät voin tilalla kookosöljyä. Itselläni oli kookosöljy aivan finaalissa, joten käytin sen tilalla voita. Ei se ole niin vakavaa!

kuvia 011

Banaani-suklaabrownie

 • 100g kookosöljyä tai tavallista voita
 • 100g agavesiirappia*
 • 50g hyvälaatuista tummaa kaakaojauhetta
 • 50g mantelijauhoja*
 • 2 keskikokoista kypsää banaania
 • 2 kananmunaa
 • 1 rkl kookosjauhoja
 • 1 rkl mantelimaitoa (tavallinenkin käy!)
 • 1 tl vaniljajauhetta
 • 1/2 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata kookosöljy/voi mikrossa tai vesihauteessa. Muussaa banaanit kunnolla. Lisää muussatut banaanit ja agavesiirappi kookosöljyn/voin sekaan ja sekoita kunnolla vispilällä. Anna jäähtyä hetken ja lisää sen jälkeen vielä kananmunat. Sekoita.

kuvia 006

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää vielä mantelimaitoon ja sekoittele taikinaa varovasti (pallo) vispilällä. Kaada taikina esimerkiksi pieneen leipävuokaan tai irtopohjavuokaan niin että taikinaa on vuoan pohjalla reilun parin sentin kerros. Paista uunin keskitasolla 30-45 minuuttia. Aika riippuu uunisi tehosta sekä vuoan koosta! Kokeile brownien kypsyyttä esimerkiksi haarukalla.Brownie on valmista kun haarukkaan ei tartu enää taikinaa.

Anna brownien jäähtyä hetki ja tarjoile esim. vaniljajäden kanssa! Näppärimmät voivat taiteilla brownien kylkeen vaikkapa cashewkermaa 🙂

kuvia 010

kuvia 008

Suklaisia herkkuhetkiä!

*mainoslinkkejä. Psst. Hyvinvoinnin tavaratalossa tuotteidein toimitus pakettiautomaattiin 1e! Lisäksi viikolla 42 tilatessasi saat kampanjakoodin, jolla saat 15% alennusta koko tilauksestasi, kampanjakoodi voimassa 15.11- 18.12.2014!

2 kommenttia

 1. Saimi kirjoitti:

  Kiitos taas loistavasta ohjeesta. Hyvää tuli ja jäden kanssa taivaallista

  • Jonna kirjoitti:

   Saattais toimia myös kermavaahdon kera 🙂 pähkinätkin sopisi tähän varmasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *