Hae
Palasia Arjestani

Minttusuklaa raakaleivokset

Processed with VSCO with a6 preset

Jo viikko sitten päätin, että yritän tänä viikonloppuna herkutella edes pikkasen terveellisemmin. Noh, kyllähän me purkillinen uutta Ben&Jerry´siä ostettiin ja tuhottiin se miehen kanssa kahteen pekkaan, mutta muuten otin homman kerrankin vähän iisimmin. Jossain vaiheessa tein raakakakkuja todella paljon, mutta sitten innostus hiipui. Nyt olen taas pikku hiljaa alkanut keräilemään mielenkiintoisia reseptejä taltaan ja tarkoituksena olisi tehdä raakaleivoksia vähän useammin. Raakakakut hakkaa ravintoarvoillaan vehnä-sokerikakut mennen tullen eikä raakakakkuja tarvitse syödä läheskään niin paljon kuin normaaleja leivonnaisia. Melkoisen tuhtia tavaraahan nämä on ja jo yksi pala riittää taltuttamaan herkkuhimon!

Olen kerran pari aikaisemmin tehnty minttusuklaista raakakakkua, mutta näiden leivosten ohjeen bongasin Ainon blogista. Aino oli tehnyt tällä ohjeella isomman kakun ja minä tein omat leivokseni vähentämällä kakun raaka-ainemääriä. Jos siis tahdot leivosten sijaan tehdä kokonaisen kakun niin käytä Ainon ohjetta. Neliön muotoiset leivosmuotit sain appiukolta, joka oli ostanut ne minulle Lidlistä. Olin kuulemma tullut mieleen heti kun hän oli ne nähnyt. Olen näitä samoja muotteja nähnyt aika ajoin Lidlin valikoimissa eli kannattaa pitää silmät auki jos pienet leivosmuotit kiinnostaa! Noissa muoteissa on muuten se kätevyys, että voin tehdä vain muutaman leivoksen kerralla. Kokonaisesta kakusta saattaa jäädä huonolla tuurilla osa syömättä, mutta muutama leivos häviää ainakin meillä parempiin suihin varsin vauhdikkaasti 🙂

Processed with VSCO with a6 preset

Minttusuklaa raakaleivokset

POHJA

 • 1,5 dl pähkinöitä (itse käytin Luontaistukun cashew- ja parapähkinöitä)
 • ripaus suolaa
 • 3 taatelia kivet poistettuna
 • 1,5 rkl raakakaakaojauhetta (omani on Luontaistukulta sekin)

TÄYTE

 • 2 patukkaa Puhdistamon raakaminttusuklaata (TAI 1 Cocovin 60g raakaminttusuklaalevy)
 • 4 rkl kookosmaidon jähmettynyttä osaa (jähmetetty jääkaapissa)
 • 1 rkl kookosöljyä (Nu3)
 • 2 rkl raakakaakaojauhetta
 • 4 taatelia kivet poistettuina
 • lusikan kärjellinen aitovaniljajauhetta

Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Muoteissa ei ollut pohjaa, joten laitoin muotit lautaselle ja painelin pohjamassan muottien pohjalle tiiviisti.

Valmista seuraavaksi täyte. Laita paloitellut suklaat, kookosöljy ja kookosmaito pieneen kattilaan ja keittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja ainekset ovat sekoittuneet. Kaada suklaamassa tehosekoittimeen ja lisää joukkoon raakakaakaojauhe, taatelit sekä aitovaniljajauhe. Aja tasaiseksi. Lusikoi täytettä pohjamassan päälle jokaiseen muottiin yhtä paljon. Nosta jääkaappiin asettumaan tai jos on oikein kiire niin laita leivokset pakkaseen.

Koristele esim. cashewpähkinöillä ja kaakaonibseillä.

Processed with VSCO with a6 preset

Tsekkaa myös mun minttusuklaa raakakku, Balilainen suklaakakku sekä vadelmainen raakasuklaakakku.

5 kommenttia

 1. Terppa kirjoitti:

  Mikä maku B & J:ssä?

  • Jonna kirjoitti:

   Se uus mikä on vasta tullut ärrälle ja k-kauppoihin myyntiin. Olikohan Switch it up tai jotain sinne päin… Oli todella hyvä!,

 2. Piipsa kirjoitti:

  Aivan tajuttoman hyvän näköisiä! Kyllä nyt tällaisilla leivoksilla mielellään herkuttelee vs. mikä vaan muu herkku 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joooh, kun vaan jaksaisi aina alkaa värkkäämään! Pesee sata nolla kaiken maailman valmisleivokset 😉 Täytyy viikolla katsella jo valmiiksi hyviä reseptejä niin viikonloppuna ei tarvitse kuin toteuttaa ne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *