Hae
Palasia Arjestani

Viikon 50 ruokapäiväkirja – muutoksia ruokavalioon

viikon 50 ruokapäiväkirja

Aloha los pulleros, tarjolla olisi viikon 50 ruokapäiväkirja! Kuis mahat jaksaa näin joulupäivänä? Omani on erittäin pinkeänä, sillä nousin juuri ruokapydästä. Ruokapäiväkirjaa on kaipailtu ja ajattelin tässä vaiheessa palata niihin. Vielä on ainakin yksi joulupostaus tulossa, mutta se saa odottaa huomiseen. Tekee mieli jo puhua jostain muustakin kuin vain joulusta, joten tähän väliin rehellisiä ruokajuttuja. Dieettiä on porskuteltu jo 11 viikkoa (12:sta alkoi juuri) ja ensimmäiset muutokset ruokavalioon tehtiin toissa viikolla. Kaloreihin ei varsinaisesti koskettu, mutta fiksattiin makroja treeni- ja lepopäivien välillä. Alkuun tuntui, että mitään tapahdu siitä huolimatta, mutta viime viikolla kroppa hörähti taas käyntiin. Oikeilla jäljillä siis ollaan!

Pidemmittä puheitta, viikon 50 ruokapäiväkirja olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.00 puuroa mustaviinimarjoilla

14.15 protsku ja piltti + teetä

16-18 treeni: työntävät lihasryhmät salilla

treenin aikana malto + bcaa, treenin jälkeen palkkari

19.15 kanaa, riisiä, tomaattia, paprikaa, oliiviöljyä

21.30 riisikakkuja + kalkkunaleikettä

TIISTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30, välipäivä salilta

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja hapankaalia

11.00 kanaa, vihanneksia ja pähkinöitä

13.00 teetä iso mukillinen

15.00 protsku ja pähkinöitä

17.30-18.45 tytön joulujuhlassa

20.00 iso satsi puuroa, puolukoita ja kanaa

KESKIVIIKKO

viikon 50 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 ruispuuroa ja marjoja

14.30 protsku ja banaani

16-18 treeni: vetävät lihasryhmät salilla

treenin aikana malto + bcaa, jälkeen palkkari

19.15 riisiä, jauhelihaa ja kasa vihanneksia

21.30 hapankorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

TORSTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 lohta, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 ruispuuroa mustaviinimarjoilla

14.15 protsku ja omena

16-18 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa, jälkeen palkkari

19.30 makaronia, jauhelihaa ja punaisia vihanneksia

21.30 hapankorppua, oivariinia ja kalkkunaleikettä

PERJANTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 jauhelihaa, vihanneksia ja vähän kalkkunaleikettä

13.15 iso muki teetä

15.00 protsku ja pähkinöitä

18.00 iso satsi puuroa marjoilla

20-22 Ultra Bran konsertissa

23.15 pari paksua siivua savustettua kalkkunaa

LAUANTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

10.00 riisipiirakoita kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla + iso muki teetä

13.30 kiinalainen buffa

17.00 smoothie: avocadoa, banaania, marjoja, heraa, kauramaitoa

19.30 Pirkan mozzarella- ja hawaipizzaa (ei olleet kovin kummoisia)

ruissipsejä ruohosipulilevitteelle ja 1/4 purkillista Ben&Jerry´siä illan mittaan

SUNNUNTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

9.30 riisipiirakka juustolla ja kananmunalla, banaani ja Ehrmannin protskuvanukas

11-13 salilla vetävät lihasryhmät (tsekkaa tästä videosta)

treenin aikana malto + bcaa, jälkeen palkkari

14.30 muutama pala itse tehtyä pizzaa

teen kanssa tyttöjen tekemiä pipareita

18.00 smoothie: banaania, marjoja, heraa, pähkinöitä ja kauramaitoa

21.00 pari kauraleipää juustolla ja kananmunalla, pari siivua savustettua kalkkunaa

Tällä viikolla opin miten tärkeää vatsan hyvinvoinnin kannalta on itselleen hyvä ruokavalio. Viikonloppuna käytiin kiinalaisessa syömässä eikä mun vatsa kestänyt sitä ollenkaan. Sanotaanko näin, että elettiin aika jänniä aikoja matkalla hakemaan tyttöä Hoplop-synttäreiltä. En tiedä mitään kauheampaa kuin se, että vatsa kääntyy ympäri ja seisot keskellä kauheaa jouluruuhkaa kaukana vessasta. Mun vatsa ei yksinkertaisesti kestä mitä tahansa ja kun tämä sama ongelma ilmeni taas eilen jouluillallisen jälkeen, totesin että saattaisi olla aika alkaa tutkimaan asiaa tarkemmin. Epäilen itse ärtyvän suolen oireyhtymää, koska mulla ei ole mitään tiettyä ruoka-ainetta, josta vatsa ärtyy. Se saattaa ottaa nokkiinsa ihan mistä tahansa. Viime aikoina olen myös saanut allergiaoireita ihan oudoista ruoka-aineista, siis sellaisista joille en ole aikaisemmin oireillut pahemmin. Vietin tuossa jo muutaman päivän kitalaki auki ja turvoksissa ja ikenet turvoksissa. Tuntui ettei suu kestänyt oikein mitään.

No, nämä on näitä ihmiselimistön merkillisiä juttuja! Mulla on nyt säännöllisessä käytössä sekä hapankaali, että Fermix, jota mies tilasi meille Fitnessfirstiltä. Onko tuote tuttu teille? Mutta tällainen oli viikon 50 ruokapäiväkirja. Miltäs näyttää?

Psst. Fitnesstukulla alkoi välipäiväale, jossa tuotteita jopa -70% alennuksella + ilmaiset postikulut! Shoppailemaan tästä. Isosti suosittelen 8kg:n pakkausta whey-100:sta ja ainakin yhtenä makuna vanilja-päärynä! On aivan superhyvää!!! Tsekkaa tästä.

Myös Elloksella on alkanut talviale ja tuotteita jopa -70% alennuksella! Tsekkaa talviale täältä. Juuri nyt saatte myös -20% alennusta kodintuotteista (myös merkkituotteet ja huonekalut!!!) koodilla 365727. Voimassa 1.1.2018 asti. Tsekkaa kodintuotteet tästä. Lämpimästi suosittelen tätä mattoa. Laitoin juuri meille lattialle ja rakastan <3 Jopa mies tykkää siitä erityisen paljon!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Kuinka välttää joulukilot (+ Rocky roadin ohje)

Lue myös: Viikon 35 ruokapäiväkirja.

 

8 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Jee kiitos ja mahtavaa joulupäivää. ihan hyvältä näyttää, paljon ”suosittelemani” lohi myös mukana, paljon hedelmiä ja marjoja onneksi niitä et jättänyt. herkuttelu maltillista ja suolaisempaa nyt kun ennen. tykkäätkö muuten sushista? huomasin et sitä oli kiinalaisessa buffetissa. protskuvanukaskin on ”back”. mitä muutoksia teitte makroihin? huomasin että ehkä rasvoja vähennetty? ainakin puurosta hävinnyt maapähkinävoi. aivan ihana kuva tuo iso puuroannos puolukoilla, nam! oliko hyvä ultra bra konsertti? kiinalaisesta itsekin huonoja vatsakokemuksia, luulen että mausteet/maustekastikkeet syynä? toiv vatsaongelmasi selviää ikävä nuo oireet. kannattaa pitää ns. oirepäiväkirjaa ja katsoa mitkä ruoat aiheuttaa. kypsentäminen voi auttaa joissain esim. porkkana tai tomaatti. mitä ehkä olisin toivonut lisää on kasvisruokia, nyhtökaura esim josta olet pitänyt? la yllätti ei kananmunaa! plussaa kun ei ollut makkararuokia ja kohtuullisesti jauhelihaa/punaista lihaa. pientä jouluherkuttelua myös pipareiden myötä. miten riisipuuro uppoaa?

  • Jonna kirjoitti:

   Tykkään tosi paljon sushista, se on aivan ihanaa! Muuteltiin rasvojen paikkoja eri päiville, samoin hiilareita vähän kikkailtiin. Ultra Brahan oli aivan loistava! SAin sinne lahjaksi liput siskolta, koska hänen tyttärensä olivat laulamassa encoressa Kuopion nuorisokuoron kanssa. Oli aika mahtavaa nähdä heidät niin isolla lavalla ja nimekkään bändin kanssa 🙂 Oirepäiväkirjaa pidin jossain vaiheessa, mutta ei siitä saanut mitään selkoa. Mun vatsa elää ihan omaa elämää. Koskaan ei voi tietä mistä se suuttuu. Ja ehdottomasti nyhtökaura taas käyttöön! Se on niin hyvää 🙂 Eilen juuri mietin, että voisi vaikka ensi viikonloppuna tehdä riisipuuroa aamupalaksi <3

 2. Susana kirjoitti:

  Minäkin olen alkanut epäilemään itselläni ärtyvää suolta. Näitä oireita ollut jo yli puolet elämästäni, mutta syskyllä poistettiin sappirakko ja sen jälkeen vaan pahentunut. Itselläni selkeästi stressi pahentaa, ruokavalio on muutenkin ollut suht vatsaystävällinen refluksitaudin takia. Pitäisi vaan alkaa enemmän kokeilemaan mitkä ruoka-aineet mahdollisesti pahentaa tilannetta. Allergia oireita iholle olen myös saanut tämän loppu syksyn aikana useita, joita en ennen koskaan ole saanut. Olen epäillyt niiden tulleen mm. kosteusvoiteista. Nyt tuli vasta mieleen jos ne voisivat ollakin jonkun ruoka-aineen aiheuttamia. Mutta kuten sanoit merkillisiä juttuja nämä.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen myös kärsinyt tästä ongelmasta niin pitkään kuin muistan. Parikymppisenä vasta oli sekaisin kolme kuukautta putkeen, mutta mitään selittävää syytä ei löydetty. Nyt saattaa mennä ihan hyvin pari kolme viikkoa ja sitten onkin viikon helvetti irti.

 3. Sara kirjoitti:

  Minäkään en voi kiinalaisbuffassa enää syödä, huomaan että tulee tosi huono olo. Mutta sehän on halvalla tehtyä ja totta puhuen aika moskaa, täynnä kaikkea epäaitoa ja arominvahventeita yms. Jos vaan olisi laadukas buffa niin juttu olisi ihan eri, mutta sellaisia halpispaikkojahan ne Suomessa on. Siksi suosin thaimaalaista, on hintavampaa mutta myös laadukkaampaa. Toivottavasti vatsaoireet selviää, niiden kanssa on tosi kurja elää.

  • Jonna kirjoitti:

   Minä söin tuossa paikassa itse asiassa ensimmäisen kerran koko buffasta. Normaalisti olen hakenut pelkkää sushia eikä siitä ole tullut mitään oireita. Voi siis hyvin olla leivitykset ym shaiba, jotka saivat aikaiseksi oireet.

 4. miltsu kirjoitti:

  mulla on ärtynyt suolisto myös ja tiedän niin ton tunteen kun maha ei kestä jotain ja on kaukana vessasta.. pahimmillaan aamusin ei pääse pariin tuntiin kotoa mihkään. myöskin outoja allergioita ilmaantui kerran aina omenan tai kauraleivän syömisen jälkeen,kämmenen kokoista urtikariaa ympäri kehoa. syyksi paljastui stressi, kun sen sai aisoihin niin johan taas kärsi syödä niitä. kummallinen on ihmiskroppa tosiaan! fodmap ruokavalioon kannattaa perehtyä, se on ollu pelastus. jouluna kyllä sallin itselleni kaikki jouluherkut ja laatikot ja niin siinä kävi että pakki sekos taas totaalisesti ja on aivan turvonnut ilmapallo. onneksi saa olla kotona hehheh.

  • Jonna kirjoitti:

   Fodmapia olen lueskellut paljon, mutta mullahan ei esim. raakasipuli tai omena tee yhtään mitään. Voin syödä niitä ihan huoletta. Epäilen, että ainakin maitotuotteet ovat yksi syy vatsan oikutteluun ja varmasti moni muukin juttu. Juustoa kestää hyvin, mutta maitoa taas ei. Kotona on ihmisen hyvä olla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.