Hae
Palasia Arjestani

Pirteä puolukka-toscapiirakka

Processed with VSCO with c3 preset

Hävikkiviikon kunniaksi aloin eilen koluta mökin kaappeja ja miettimään josko niistä saisi jonkinlaista leivonnaista aikaiseksi. Vaihtoehtona oli leipoa jotain omenoista tai puolukoista, koska molempia oli käsillä yllin kyllin. En oikein pidä puolukasta muussa kuin smoothien seassa, joten heitin itselleni haasteen leipoa siitä jotain hyvää ja selättää omat ennakkoluuloni. Löysin Lunni leipoo-blogista mielenkiintoisen kuuloisen puolukka-toscapiirakan ohjeen, joten ei muuta kuin mantelilastujen ostoon. Muut ainekset olivatkin jo valmiina!

Piirakka oli todella hyvää! Kirpeä puolukka ja kinuskinen tosca ovat lyömätön yhdistelmä. Piirakka on ihanan pehmeää, mutta samalla rouskuvaa. Kovat reunukset olivat meillä suuri hitti. Maistuivat ihan keksitaikinalle <3

Processed with VSCO with c3 preset

Puolukka-toscapiirakka (pellillinen)

 • 4 munaa
 • 2 dl sokeria
 • 200g voita
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 1 rkl leivinjauhetta
 • 1 dl kermaa tai maitoa
 • 3 dl puolukoita

TOSCAPÄÄLLINEN

 • 200g mantelilastuja
 • 100g voita
 • 2 dl kermaa
 • 2 dl sokeria
 • 2 rkl vehnäjauhoja

Ota munat ja kerma huoneenlämpöön ajoissa.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sulata voi ja anna jäähtyä hetken aikaa. Vaahdota munat kuohkeaksi sokerin kanssa, lisää jäähtynyt voisula ja siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Kääntele huolellisesti joukkoon. Lopuksi lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Ripottele päälle puolukat, paista uunissa n. 10-15 minuuttia kunnes piiraka näyttää pinnalta kypsältä.

Samalla kun piirakka paistuu, mittaa kattilaan toscapäällisen aineet. Sulata ne yhteen ja anna hetken poreilla miedolla lämmöllä.

Ota piirakka uunista ja levitä toscapäällinen pinnalle. Paista uunissa vielä n. 10-15 minuuttia tai kunnes leivos on saanut kauniisti väriä. Leikkaa jäähtyneenä sahalaitaisella veitsellä paloihin. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera!

Processed with VSCO with c3 preset

Herkullista viikonloppua!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.