Hae
Palasia Arjestani

Pasta nokkospestolla – helppoa arkiruokaa

pasta nokkospestolla

Pasta nokkospestolla – todellista lohturuokaa!

Ennen reissuun lähtöä tein kolmannen ja samalla viimeisen ruokalajin Anton & Antonin arkikassista. Luulen etten nyt hetkeen tilaa sitä, vaan alan testailla läpi reseptejä, joita mulle on kertynyt kasapäin kotiin odottamaan. Mulla on olemassa ikeasta ostettu laatikko jonne olen leikellyt lehdistä hyvän kuuloisia reseptejä. Kyseinen laatikko alkaa olemaan jo ihan täynnä, joten lienee aika käydä lippulappusten kimppuun. Leipoakin voisi pitkästä aikaa ihan urakalla, koska tyttö on kinunnut leivontahommia jo tovin. Nythän olisikin hyvä sauma sekä opettaa tytölle leipomista että viedä herkkuja työkavereille. Ei huono suunnitelma ollenkaan!

En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt nokkosta ruuanlaitossa aikomuksista huolimatta. Jo monena kesänä mun on pitänyt tehdä nokkoslettuja, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt pääsin testaamaan nokkosta ensimmäistä kertaa ja pakko myöntää, että hyvää tuli! Pesto ei petä koskaan ja varsinkin itse tehtynä se on jumalaisen hyvää. Kunnon lohturuokaa, sanoisin 😉 Mun suosikkilohturuoka on ehdottomasti pestopasta, jota olen tehnyt useamman kerran. Reseptin löydät täältä. Teen pestopastaa aina kun olen yksin kotona, koska muut perheenjäsenet eivät siitä niin paljon välitä. Mutta hei, en pistä vastaan koska mä rakasta pestopastaa! Nokkospasta yltää aika lailla samoihin pestopastan kanssa, joten tästä lähtien onkin vaikeaa valita kumpaa tekisin…

pasta nokkospestolla

Pasta nokkospestolla

 • 80g manteleita (kuorettomia)
 • 1 rasia nokkosia
 • 1 rasia basilikaa
 • 50h parmesaanijuustoa
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1/2 valkosipulinkynsi
 • 1/2 dl oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria
 • pastaa syöjien mukaan

Paada mantelit kuivalla pannulla, noin pari minuuttia. Kääntele kunnes ne saavat väriä pintaan. Anna hetken jäähtyä.

Nypi basilikanlehdet, raasta juusto, purista puolikkaan sitruunan mehu ja hienonna valkosipuli. Lisää kulhoon tai tehosekoittimeen.

Ryöppää nokkosenlehtiä muutama minuutti kiehuvassa vedessä ja huuhdo kylmällä vedellä. Valuta.

Lisää tehosekoittimeen nokkoslehdet, oliiviöljy ja 2/3 manteleista ja soseuta. Lisää vettä ja/tai öljyä tarpeen mukaan. Lämmitä tilavassa kattilassa vesi kiehuvaksi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää runsaasti pestoa ja murskatut loput mantelit valmiiseen pastaan. On hyvvää!

Onko pasta nokkospestolla teille tuttu tai oletteko ylipäänsä käyttäneet nokkosta ruuanlaitossa?

Tässä vielä kuvat basilika- ja nokkosrasioista.

pasta nokkospestolla

pasta nokkospestolla

4 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Nokkosia tuli kerättyä kesällä ja kuivatettua, ilmaista terveellistä ja ekologista ruokaa. Kaupassa järkyttävän kallista. ostanut joskus nokkosjauhetta mutta nyt tuntuisi oudolta kun saa ilmaiseksi metsästä. Ravinnerikas kuitenkin ja hyvää. Kiva kun tämän pystyy vegaanisenakin tehdä juuston tilalla vaan vegejuustoa. valkosipulia laitan kyllä koko kynnen. ehdottomasti omatekoinen pesto, kaupan sisältää aina sitä auringonkukkaöljyä mikä ei ole parasta öljyä. rypsi tai oliivi ehdottomasti. nokkosesta olen tehnyt lettuja ja keittoa. sitä perinteistä. täytyypä tuota pestopastaasi tehdä. onko sulla suosikkipastaa?

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Pastoista mulla menee melkein mikä vain! Niiden osalta olen erittäin kaikkiruokainen 🙂 HArmittaa, kun ei tullut kerättyä nokkosta talvea varten. Varmaan vähän löytyy vielä kaapista kuivattuna viime kesäistä..

 2. Noora Katariina kirjoitti:

  OI näyttääpä herkulta. Itsellä myös pasta kuin pasta menee. 🙂 Joskus itsekin Anton&Antonin ruokakassia kokeillut ja täytyy sanoa, että toimii! Tulee testattua täysin uusia ruokia ja tietenkin plussaa, että ainekset tuodaan kotiovelle.

  http://noorakatariina.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Anton&Antonin ruokakassi on aivan mahtava! Ja hei, tervetuloa Fitfashionille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.