Hae
Palasia Arjestani

Let’s nuukaillaan!

Jos joskus täytyy laittaa kukkaronnyörit tiukalle niin alkuvuodesta. Mun talous kaatuu joka vuosi jouluun, koska vedän sen aina överiksi. Siis ihan joka ikinen joulu. Tilasin taas suurimman osan lahjoista netistä ja aina jotain lahjaa tilatessani ajattelin, että rahat riittävät hyvin vielä tähän. No, laskun tullessa huomasinkin ettei tainnut riittääkään. Vaikka olen nykyään todella järkevä rahankäyttäjä verrattuna nuoruuteeni niin kyllä mua vaan hämmästyttää mitä tuli taas tehtyä!

Aina ennen joulua päätän, että tänä vuonna pidän järjen päässä lahjojen kanssa. Jotenkin sitä aina vaan hullaantuu ja siinä sivussa shoppaa myös itselleen jotain pientä kivaa. Vaikka olen fiksu ihminen niin silti unohdan, että menoja on aina muitakin kuin vain joululahjat. Nyt tässä onkin alkuvuosi kärvistelty, kun kaikki mikä tulee myös menee saman tien. Että voi ihminen olla tyhmä! Mutta aina tästä seuraa jotain hyvääkin. On pakko seurata taas omia kulutustottumuksia ja miettiä mikä on oikeasti tärkeää. Tarvitsenko juuri noita kalliita treenihousuja tai uutta päiväpeitettä juuri nyt vai voisiko ne mahdollisesti odottaa? Pakolliset menot toki on aina, kuten ruoka, mutta mitään turhaa en halua enkä voikaan nyt ostella. Ja hyvä niin, koska nurkat ovat aivan tarpeeksi täynnä tavaraa. Mulla oli vaihe jolloin sain säästöön todella hyvin rahaa. On mulla edelleenkin säästötili, johon säästän rahaa ensi kesän matkaa varten ja yritän aina olla kajoamatta tähän tiliin. Nyt olen joutunut sieltäkin pari kertaa pienen summan lainaamaan mm. bussikorttiin, mutta säästäminen jatkuu silti edelleen. Niin ja onhan meillä edelleen se s-tili, jonka saldoa ei olla kertaakaan katsottu ja sinne on bonareita kerätty jo 11 vuotta!

Nyt on siis kunnon nuukailut menossa. Kaikki turhat jutut on karsittu pois ja punaisten lappujen perässä juokseminen aloitettu. Katson muutenkin aika tarkkaan aina tarjoukset ja ostan lapullisia tuotteita, mutta nyt entistä tarkemmin. Juuri eilen kävin kaupassa ja sieltä tarttui mukaan alesta jauhelihaa. Tämän päivän agenda on tsekata kauppojen tarjoukset ja suunnitella loppuviikon ruokalistaa. Myös turhan tavaran pois myyminen on taas aktiivisesti käynnissä ja latasin mm. Toriin joitain mun treenivaatteita myyntiin. Niitä onkin ihan kivasti mennyt jo kaupaksi 🙂 Onneksi ei ole tällä hetkellä tarvetta millekään suuremmille hankinnoille! Kotona olisi kiva tuunata yöpöytiä ja tehdä vähän sitä sun tätä, mutta ne hommat saavat odottaa vähän aikaa

Onko siellä muita nuukailijoita ja tarkan markan vartioita?

8 kommenttia

 1. Maikki kirjoitti:

  Täältä ainakin löytyy yksi nuukailija! Johtuen vain siitä että palkka on oikeasti tooooodella pieni, joten saa koko ajan miettiä kaikki ostokset tosi tarkkaan. Tosin aika ajoittain se ahdistaa todella paljon kun tietää että tilanne ei muutu. Säästän kyllä minkä pystyn. Oon tässä neljä vuotta jo yrittäny säästää ensimmäiseen ulkomaanmatkaan, mutta kaukana vielä ollaan eikä muitakaan reissuja voi oikein tehdä =/
  Sitten kun näkee somessa mitä kaikkee muut hankkii, saa ostettua ja tehdä kaikkee kivaa ni ahdistaa itseä. Siksi onkin kiva lukea myös tälläisiä postauksia missä ei vain hehkuteta mitä kaikkee on ostellu yms. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Mua ahdistaa ihan yhtä lailla katsella, kun jengi ostelee koko ajan jotain ja matkustelee monta kertaa vuodessa. Ei näillä tuloilla! Me päästään just kerran vuodessa reissuun, kun molemmat säästää. Nyt mulla on ollut niin paljon ylimääräisiä menoja etten ole saanut juuri mitään säästöön 🙁 Harmittaa suunnattomasti!

 2. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Ja mulle mankka tulosa.✌? Aina kannattaa kytätä aleja, sehän on pelejään säästyä!?

 3. Anna Liljeroos kirjoitti:

  Juu ei oo nuukailijaa täällä. Juuri tässä huomasin karvaasti, että entiset kulutustottumukset ja syksyn pitkä opiskeluputki ja joulu päälle, ei ollut hyvä yhdistelmä! Nyt on pakko tehdä töitä enemmän ja opiskella vähemmän. Tänään meni 1500 euroa neljässä tunnissa. 400 euroa lasten lääkäriin aamulla (3 lasta ja labrat) ja sen jälkeen maksoin kotona laskuja. Kauaa ei pysy kyllä raha kädessä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, ei pysy raha kädessä ei! Mulla jäi 40e tilille kun maksoin laskut.. Nyt on pakko ottaa taas kulutuslaskuri käyttöön, että nään mihin ne rahat oikeasti menee. Jotain pitää alkaa saamaan säästöön, että päästään reissuun ens syksynä 🙂

 4. Ninna kirjoitti:

  Nuukailija olen henkeen ja vereen uutta vaatetta en ole ostanut vuoteen. teetpussia käytän monta kertaa. Kirpparilta kaikki paitsi alusvaatteet ja sukat, siinä menee mun raja. Äsken kilpailutin kotivakuutuksen(suosittelen!)Nuukailu ei ole vain raha asia vaan elämäntapa ja tyyli, ekologiset arvot on mulle mm tärkeitä. Kaikki käytetään loppuun, rikkinäiset pyyhkeet menee pyöränhuoltoon tai isän verstaalle. Ruoassa ostan sen minkä syön, kaikista helpoin ja myös vaikein neuvo. Sitä en ymmärrä miksi kaikkea pitää omistaa yleensä? Siis jos käyttää ompelukonetta/puutarhasaksia/vohvelirautaa kerran vuodessa pitääkö se omistaa? Tai omistaa yleensä ”koskapitää” En omista kahvinkeitintä koska en juo kahvia, silitysrautaa koska luovuin silittämisestä(koen turhana ja aikaavievänä)ja ripsiväriä koska en voi käyttää. Eikä tarvitse omistaa niitä kaikkia muumimukeja.

 5. Hanna kirjoitti:

  Täällä yksi nuukailija ilmoittautuu! Havahduin alkuvuodesta siihen, että kaikki palkka oli törsätty heti kuukauden ekana päivänä. Loppu kuun joutui olemaan ilman rahaa. Päätin, että näin ei voi elää. Olin kuukauden ostolakossa ja huomasin, että ei tämä ostelu ole hauskaa. Kivempaa on, kun on rahaa tilillä ja lompakossa jonkin verran,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *