Hae
Palasia Arjestani

Kirppistelijän ABC

Meillä oli eilen pikkumimmin kanssa tyttöjen päivä ja päätettiin tyhjentää isin kukkaro ja lähteä kirppikselle tuhlaamaan. Mä rakastan kirpputoreja, mutta on onni onnettomuudessa että pääsen kirppikselle nykyään niin harvoin. Joka kerta onnistunut nimittäin löytämään jotain kivaa. Joinain päivinä enemmän ja joinain vähemmän! Useimmiten käyn kirpparilla Malmilla, mutta välillä innostun laajentamaan reviiriä myös muihin kaupungin osiin. Facebook-kirppiksetkin on tulleet viime aikoina melko tutuiksi!

Rennoissa vaatteissa kirpparille!

Rennoissa vaatteissa kirpparille!

Kokosin teille muutamat vinkit miten kirpparille kannattaa varustautua, jotta hyvien löytöjen tekeminen olisi mahdollisimman helppoa 🙂

 • kirpparille täytyy lähteä hyvällä fiiliksellä ja varata riittävästi aikaa
 • varustaudu rennoilla vaatteilla ja kengillä, joilla on hyvä kävellä ja seisoa. Vaatteet kannattaa olla sellaiset, että ne on helppo riisua ja pukea mahdollisissa sovitustilanteissa
 • mieti mikä on budjettisi ja varaa vain sen verran käteistä mukaan. Jos mulla on paljon rahaa mukana, mulla menee myös paljon rahaa…

20141011_130305

 • ota mukaasi tilava kassi + muovikassi ostoksia varten
 • itse kirppistelen usein yksinäni, mutta myös kaverin kanssa kiertely on hauskaa!
 • tongi kaikki mahdolliset pöydät. Joskus parhaimmat aarteet löytyykin sieltä kaikista nuhjuisimpien vaatteiden ja tavaroiden alta!
 • aikaa säästääksesi voit miettiä etukäteen mitä olet etsimässä. Yleensä jo pienellä silmäyksellä näkee sisältääkö kirppispöytä juuri niitä etsimiäni asioita.

20141011_130412

 • jos et ole etsimässä mitään erityistä tai vastaavasti etsit vähän kaikkea, kannattaa pysähtyä rauhassa tutkiskelemaan jokaista pöytää.
 • tutki vaatteiden saumat, napit ja vetoketjut tarkkaan. Tarkasta vaate myös mahdollisten pinttyneiden tahrojen varalta. Jengi yrittää nykyään myydä todella paskaisiakin vermeitä!
 • jos ostat sähkölaitteen niin kysy voiko sitä testata kirpparilla tai onko sillä palautusoikeus.
 • testaa kenkiä aina jalkaan ja kävele niillä hetki. Oikeasta koosta huolimatta kenkä saattaa olla väärän mallinen tai siinä on muita omituisuuksia sisällä, kuten vääntynyt kanta tms.

collage

 • sovita kaikki vaatteet! Oikeaksi oletettu koko ei takaa varmuutta vaatteen sopivuudesta ja virheostos harmittaa aina jälkeen päin.
 • kerää koriisi kaikki kiinnostava, sovita ja tutki tuotteita rauhassa ja palauta ne kierroksen lopussa jos et päätäkään ostaa niitä. Itselläni jäi eiliseltä reissulta yksi kori ostamatta, koska aioin hakea sen viimeisenä matkaani… Harmittaa, koska sille olisi ollut tarvetta eikä ollut hinnalla pilattu 🙁
 • vie kohteliaasti kierroksen lopussa hylkäämäsi tavarat paikalleen, jotta jollakin muulla on mahdollisuus ostaa ne ja samalla kirppis pysyy myös siistinä ja miellyttävänä vierailla meille kaikille 🙂

collage1

 • mieti vielä kierroksen lopussa, että tarvitsetko tavaroita oikeasti vai ostatko ne vain halvan hinnan vuoksi? Kirppariltakaan ei kannata kantaa tavaraa, jotka jäävät vain kaapin perälle homehtumaan
 • kotiin päästyäsi pese vaatteet ja muut ostokset ja karsi saman verran pois omista kaapeistasi 😉

Meillä oli eilen tytön kanssa varattu kirppisreissua varten 40e, josta tuhlattiin 28e ja loput menikin sitten ruokaostoksiin. Löydettiin tytölle pussillinen pikkuleluja, kirja sekä talveksi hyvä hattu. Itselleni löysin kauan etsimäni mustan bleiserin (joka vielä istui hyvin!), pinkin hennesin treenipaidan, jota joskus himoitsin itselleni mutta se oli loppuunmyyty (nyt sain sen 4 eurolla!) sekä Vallilan tyynynpäällisen. Ihan hyvä kierros siis 🙂 Astioita tosin lähdin etsimään, mutta niiden osalta jäin tällä kertaa tyhjin käsin. Tänään naputtelin vähän tavaroita myyntiin facebook-kirpparille eli kun uutta tulee sisään niin vanhaa lähtee ulos 😉

¨´

Ootteko te kovi kirppistelijöitä ja tuleeko jotain muita hyviä vinkkejä mieleen?

8 kommenttia

 1. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Mulla ei kestä hermot kirppareita, ja oonkin joskus aiemminkin tästä maininnut. Koen että suurin osa kirppareilla myytävästä kamasta on romua ja rääsyä mitä en huolisi, mutta varmasti löytöjäkin voi tehdä, ja siitä sun saalis on todisteena! Tosi hyvä siis tuo H&M paita ja bleiseri, tykkään!

  Huuto.netiähän mä käytän todella aktiivisesti niin myyntiin kuin ostamiseen, joten siinä suhteessa jonkinlainen kirppikseen rinnastettava toiminta on tuttua ja kannustan kyllä tavaran kierrättämistä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on nyt huuto.net jäänyt vähän unholaan mut eilen innostuin taas selailemaan. Kotiin kun olisi hankittavana yhtä sun toista, syksyn sisustusvillitys menossa! Vinkkaa hei, jos laitat jotain sisustuskamaa myyntiin 😉

 2. Leena kirjoitti:

  Hyviä kirppistelyvinkkejä, ei tuu noiden lisäksi mitään nyt mieleen. 🙂 Korostaisin sitä, että varaa riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä penkomiseen. Ja tosiaan kannattaa tutkia huolella tuotteet ennen ostamista.

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, ajan kanssa kannattaa lähteä! Tytön kanssa reissu kirppikselle meni odotettua paremmin koska hänellekin oli paljon katseltavaa. Tyttö olis kantanut kotiin vaikka mitä nuhjuista lelua, mutta onneksi ole äiti toppuuttelemassa 😉

 3. Petra kirjoitti:

  Hienoja löytöjä! 🙂 Ite oon aktiivisempi myyjä kirppiksellä kuin ostelija – tuntuu et oon tosi huono penkomaan 🙁

 4. LauraR. kirjoitti:

  Mä olen harmikseni todennut, että ne oikeasti hyvät kirppikset on pääasiassa pääkaupunkiseudulla tai muissa isoissa kaupungeissä. Mä en täältä kirppiksiltä ole löytänyt pitkään aikaan mitään, vaikka säännöllisen epässäännöllisesti käyn niitä kurkkimassa. Pelkkää kuraa, vanhoja mummon varastoja tms. SIt niistä mitä tarvittais, niin vauvan vaatteet on ihan nyppysiä ja ohkaseksi pestyjä 5 eri lapsella käytön jälkeen (täällä päin uskonnollisista syistä paljon isoja perheita) ja sit taas isommalla on sellainen vaatekoko että niiden omistajat rymyävät niin paljon, ettei niistä vaatteistä jää myytävää…

  Kirppistelisin siis mielelläni, mutta en täällä.

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  Se on kyllä harmi 🙁 Ootko paljon ostellut huutonetin tai facebook-kirppisten kautta? Meillä olis aika paljon joutavia vauvanvaatteita joita on aikomus myydä pois jos kiinnostaa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *