Hae
Palasia Arjestani

Mökkihöperö, oli koronaa tai ei!

Mökkihöperö

Mökkihöperö täällä moi! Pohdiskelin aamulla, että miten mun elämä on muuttunut koronan myötä? Pakko sanoa, että hyvin vähän! Mä olen luonteeltani erakko ja mökkihöperö eli voin ihan helposti eristäytyä muusta maailmasta useammaksikin viikoksi, jos siihen vain tulee mahdollisuus. Kaupassa käynti on melkeinpä ainoa asia, jonka koen tärkeäksi ja tietysti haluan ulkoilla lapsen kanssa, mutta siihenpä se jääkin. Mulla ei ole ollut pätkääkään ikävä ostoskeskuksissa vaeltamista tai menoja joka viikonloppu sinne tai tänne. Uskon, että minunkaltaiselleni ihmiselleni korona-aika ja sen vaatima eristäytyminen on ollut helppoa, mutta sosiaalisemmalle henkilölle taas ei. Olen päivisin eristäytyneenä kotiin ja iltaisin eristäytyneenä töissä yksin koronanäytteenottoon. En silti laita pahakseni! Minä nautin omasta ylhäisestä yksinäisyydestäni.

Hitaat aamut best

Viime päivinä olen pessyt ja viikannut iiiison kasan vaatteita kaappiin. Suunnitelmissa on hyökätä lähipäivinä vaatekaapin kimppuun ja erotella sieltä mökille menevät ja ”pesussa kutistuneet”. Myös monta muuta kaappia täytyy koluta läpi, vaikka aika ison urakan olen kotona kökkiessä jo tehnytkin! Minusta on ihanaa puuhastella kotona ilman aikatauluja. Olenkin vedellyt aika rauhallisia aamuja, joihin kuuluu jakso jotain hyvää ohjelmaa kera aamupalan, kuppi teetä pitkän kaavan mukaan, käsitöitä ja sen jälkeen vasta kotityöt verkkaiseen tahtiin. Tällaiseenhan voisi varsin hyvin tottua! Joulukuisen uupumisen jälkeen olen alkanut miettimään enemmän omaa hyvinvointiani ja aion jatkossakin tehdä vain kuuden tunnin työpäiviä, jos se vain on mahdollista. Pari tuntia enemmän vapaa-aikaa päivässä tekee jo ihmeitä. Kohta tosin sitä vapaa-aikaa saattaa olla enemmänkin, jos tunnit eivät riitä enää meille keikkalaisille, mutta se on sitten sen ajan murhe! Olen perusluonteeltani enemmän ”pessimisti ei pety” -tyyppiä, mutta olen hämmästynyt miten positiivisesti olen suhtautunut tulevaisuuteeni vaikkei se tällä hetkellä kovin hehkeältä näytäkään. Jännää!

Mökkihöperö

Mökkihöperö

Mökkihöperö tykkää!

Meidän asuntohan on vain 63 neliöinen kaksio, joten voisi luulla, että seinät kaatuisivat päälle, mutta ei! Tämä mökkihöperö ei moisista välitä, vaan jatkaa omaa elämäänsä ihan tyytyväisenä. Minun kodin hoitohuoneeni on meidän sängyllä ja siitä noin puolitoista metriä vasemmalta löytyy hyvin varusteltu kotikuntokeskukseni/viihdenurkkaus/käsityöhuoneeni. Kaikki kompaktissa paketissa! Ennen tila tuntui ahtaalta, mutta ei enää tavaroiden karsimisen jälkeen. Koska vietän kotona paljon aikaa ihan normaalistikin, ideoin jatkuvasti uusia asioita kotiin. Ajatuksenjuoksuni on tosin sitä luokkaa vauhdikasta, että usein olen unohtanut kaikki hyvät ideani seuraavana päivänä 😀 Viime päivinä olemme saaneet nauttia mahtavasta aurinkoisesta säästä ja lämmöstä ja olen käynyt jo vähän kurkkimassa parvekkeen suuntaan. Sitäkin olisi kiva alkaa laittelemaan pikku hiljaa. Kissojen kiipeilypuu ei selvästikään ollut pakkasen kestävä ja suurin osa siitä joudutaan murtuneiden osien vuoksi poistamaan. Pääsiäisen seutuun taidan istutella parvekkeelle ainakin narsisseja ja helmililjoja sekä pestä sohvan päälliset. Jos oikein innostun, niin voisin vaikka käydä ulkoilemassa!

Onko siellä muita mökkihöperöitä, joilla aktiviteettia riittää neljän seinän sisälläkin? Vai alkaako sisällä oleminen jo kyllästyttää?

Edellinen postaus: en osta mitään – huhtikuu

Lue myös:

Tulot ja menot viimeisen viikon ajalta

Hauskin viikonloppu hetkeen Himoksella

Olen yrittänyt

Tiedätkö mikä on säästöasteesi?

Ps. The Body Shopilla alkaa huomenna pääsiäisyllätys! Kaikki tuotteet -20% alennuksella The Body Shopin verkkokaupassa 9.4-12.4! Jos on tarvetta, niin tsekkaa valikoima täältä 🙂

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.