Hae
Palasia Arjestani

Mission ojentajat.

Eipä tullut paljon viikonloppuna treenailtua. Iski joku vatsapöpö siinä perjantaina iltapäivällä ja se sit jylläskin melkein sunnuntaille asti. Tai jylläskin. Muutenkin viikonloppu meni ihan harakoille, tuli syötyä ja juotua mitä sattuu. Ei paljon jaksanut välittää, kun ihan sama mitä tonne suuhun pisti niin vatsa ei kestänyt mitään. Niinpä sit sunnuntaina…

Siinäpä sitä bodari ruokavaliota kerrakseen 😀 Kahteen viikkoon en kauheesti herkutellut ja sunnuntaina sit työnnettiin kiduksiin kaikenlaista paskaa. No, eipä ne tuolla vatsan pohjalla kauhean kauan viihtyneet. Tuskin kerkes mikään ees imeytyä. Lääkärilläkin kävin lauantaina ja se laitto mut keliakiatesteihin. Tuloksia odotellessa..
Jätin sit maanantaina kaikki viljatuotteet pois. Ainoa siihen vähänkään viittaava on tattarihiutaleet, joita vielä syön. Heti on vatsakin rauhoittunut ja ruoka tuntuu imeytyvän kohtuullisen hyvin ja mikä hienointa: mulla on ollut taas nälkä! Ja koko ajan onkin..
Treenitaukoa tuli pari päivää ja maanantaina sit päästiin taas salille. Vuorossa rintaa ja hauvista ja niille pudotuksia. Tein pitkästä aikaa penkkiä ja voin sanoa, et paino kuin synti. Tää on sarjassa liikkeitä, et kun on vähänkään aikaa tekemättä niin ei siitä tule yhtään mitään. Päätin kuitenkin olla tyytyväinen semmosiin painoihin millä nyt saan kunnon sarjan aikasiks ja pääasiahan on, että liike menee oikeelle lihakselle, ei niinkään ne painot.. Mä kun oon nykyään tämmönen tuntumatreenaaja 🙂
1. Penkki 3*5-9*42,5kg-52,5kg ekassa sarjassa pudotus 52,5kg–>42,5kg
2. Vinopenkki 3*5-8*35-45kg ekassa sarjassa pudotus 45kg–>35kg
3. Vipunostot kp tasapenkillä 2*10-11*7-10kg ja ekassa pudotus 10kg–>7kg
4. Ristitalja vaakatasosta 2*7-10*30-40 lbs ekassa pudotus 40lbs–>30 lbs
5. Hk mutkatangolla 2*6-8*25-30kg ekassa pudotus 30kg–>25kg, tästä eka sarja kapealla otteella ja pudotuksen jälkeen vaihoin leveään otteeseen. Tulee vähän vaihtelua.
6. Hk kp seisten 2*7-8*7-10kg ekassa pudotus 10kg–>7kg Eipä tartte nykyään enää tehdä kovin isoilla painoilla, että saa sarjat kunnolla loppuun ja huipputuntuman. Mieluummin teen pienemmillä painoilla hyvällä tuntumalla kuin isommilla heijaten ja fuskaten.
7. Hk scott talja 2*6-7*30-40kg ekassa pudotus 40kg–>30kg tässäkin eka sarja kapealla ja pudotuksen jälkeen leveällä.
 

Eilen sit vuorossa selkää mikä oli varsin mielenkiintosta treenata, koska hauikset oli aivan törkeen kipeet. Noo, selällähän sitä treenataan eikä hauiksilla 😀 Tässä treenissä sit alotettiinkin rest pauset ja niitä tehdään loppu viikko.

1. Leuat lev mo 3*6-9*kelt kumi-5kg 

2. Vipuvarsiveto 3*7-8*60-70kg Tän liikkeen oon todennut itselleni erittäin hyväksi selkäliikkeeks. Saan tän tosi hyvin menemään perille 🙂

3. Kulmasoutu kp 3*7-8*31-36kg Tää taas ei ole mulle ihan niitä parhaimpia ja taitaa mennäkin vaihtoon. En vaan saa tässä semmosta kunnon fiilistä, vaikka kuinka yritän rutistella ja tunnustella. En kuitenkaan viitti tehdä liikkeitä, joiden jälkeen ei voi olla varma et meniköhän perille vaiko ei..

4. Selänojennus penkissä 10*5kg Tällä korvattiin 3 sarjaa maastavetoa. En sit päässyt mihinkään mavettamaan, kele! Eihän tätäkään jaksa vemputtaa yhtä sarjaa pidempään, joten –>

5. Alatalja käppyrätangolla 2*8-9*55kg

Treenin päälle 15 minsaa subtrooppista.

Tänään meinasin jo skipata treenin ja siirtää sen suosiolla huomiseks toooosi kipeiden olkapäiden takia. Rintatreeni päälle taisin tehdä muutaman sarjan vipareita ja sain jo niillä olkapäät hirmu pumppiin ja vaikka mihin. Tietty penkilläkin oli oma osuutensa etuolkapäiden aristamiseen. Vähän aikaa koululla arvottuani päätin sit kuitenkin tehdä tänää olkapäät ja ojentajat ja pitää huomenne huilin.

1. Pystypunnerrus smith niskan takaa 3*7-9*30-32,5kg

2. Sivuviparit kp käsi kerrallaan 4*7-10*6kg eipä tarttenut taaskaan kovin isoja painoja ottaa ja silti sain tehtyä sarjat ihan loppuun asti ja olkapäät kauheeseen pumppiin!

3. Takaolkapäät kp vinopenkillä maaten 3*9-12*7kg

4. Dippi 3*8-9*BW-10kg Tää oli taas jotenkin vaikeeta. Muutama toisto menee aina tosi hyvin ja sit alkaa kiristää olkapäitä ihan helvetisti 🙁 Yritin kuitenkin tehdä kohtuullisen hitaasti ja puristellen ettei ainakaan menis jonnekin muualla kuin ojentajiin. Saatoin jopa onnistua!

5. Ranskalainen mutkatangolla 2*7-8*25kg Taas testasin edellisellä kerralla oppimaani uutta tekniikkaa ja nyt se ehkä suju jo paremmin. Mulla kyl lähtee väkisin kyynerpäät leviämään jossain vaiheessa vaikka kuinka yritän niitä puristaa yhteen. Silti tuntuma säilyy tosi hyvänä ja se kait se on tärkeintä?

6. Puhdown köydellä 25kg–>20kg>15kg–>10kg toistot 5-9, ihan mukava pudotus ja pumppi 😀

Joo, pitäis oikeesti opetella reenaamaan noita ojentajia kunnolla. Tai siis oikein. Tuntuu vaan ettei niihin ole viime aikoina kauheesti tullut mitään kehitystä enkä aina saa niihin mitään tuntumaakaan. Pitää vaan opetella parempia tekniikoita ja etsiä parempia liikkeitä. Ranskalainen tangolla ainakin säilyy ohjelmassa, kun se on niin hyvä liike, mut dippi ja kapee penkki on mietinnän alla. Pitäis vaan keksiä et mitä niiden tilalle ottaa. Ehkä konsultoin taas tuota parempaa puoliskoani…

Kuviakaan ei enää viittis kauheesti tänne ottaa, kun ei ole mitään näytettävää. Rasvaa on kertynyt vähän ajan sisällä aivan pirusti ja paino on katossa. Ajatukset kisaamisen suhteen on viime aikoina olleet aika negatiivisia ja mitä lähemmäks kevättä on menty niin sitä vähemmän innostaa kisaaminen. Dieetillä lähden joka tapauksessa, mut en tiedä viekö se kisoihin asti vai pudottelenko 10 kiloo pois ja jatkan lihasten hankkimista. Kohta siis popsitaan näitä 😉 Varmuuden vuoks pitäis varmaan lisenssikin maksaa. Mikään kiire sinne kisalavoille ei tällä hetkellä todellakaan ole. Pitää vähän tuota rahapuoltakin miettiä, kun töistä ei vielä ole tietoakaan ja jostainhan ne rahat on revittävä valmennusmaksuihin, kisa-asuihin, hotelleihin, kisaväreihin, kilpailumaksuihin yms. Se ei oo mikään ihan pieni menoerä!

Jaahas, yöks kait sitä duuniin. Pitäis ottaa pienet päikkärit ennen töitä, mut ei nukuta. Blääh.

2 kommenttia

  1. Anonymous kirjoitti:

    Tsemppiä Jonna treeneihin ja täysillä vaan kohti syksyn kisoja! Viime kisoista on tullut lihasta valtavasti, joten anna mennä vaan 🙂

  2. Jonna1983 kirjoitti:

    Katsotaan miten se dieetti lähtee sujumaan ja onko ylipäänsä mahdollista päästä hyvään kisakuntoon. Ainoa tavoitehan ensi syksyä ajatellen olisi päästä parempaan kuntoon kuin viimeksi.. Lihasta on tullut ihan selkeästi lisää joo, mut on tuota rasvaakin ihan nuotiolla poltettavaksi asti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *