Hae
Palasia Arjestani

Testissä 2-jakoinen treeniohjelma

testissä 2-jakoinen treeniohjelma

Yhteistyössä Ellos.

Edellisessä postauksessa kerroin, että mun crossfitit on nyt crossfitattu ja olen palannut takaisin salitreenien pariin. Pyörin hetken aikaa salilla ihan pallo hukassa ja tein mitä mieleen juolahtaa. Ymmärsin melko nopeasti ettei sellainen peli vetele ja sovi mun luonteelle, joten miehen innoittamana mulla on nyt testissä 2-jakoinen treeniohjelma. Ennen crossfitin aloittamista treenasin 4- ja 5-jakoisilla ohjelmilla, mutta nyt ei maltti enää selkeästikään riitä niihin. Crossfitissä tehtiin paljon liikkeitä yhdessä treenissä, joten aion noudattaa samanlaista kaavaa jatkossakin. Teen yhden tai kaksi liikettä per lihasryhmä ja liikkeet vaihtelevat joka treenissä. Vielä en ole ottanut mitään treenikirjoja käyttöön johon merkkaisin treenipainot kullekin liikkeellä enkä sellaista välttämättä ota käyttöön ollenkaan. Tykkään mennä päivän voimatasojen mukaan ja nostan painoja oman fiiliksen mukaisesti. Näillä treenivuosilla osaan jo aika hyvin hahmottaa millä painoilla kannattaa kulloinkin tehdä.

Nyt siis testissä 2-jakoinen treeniohjelma, jonka toteuttamiseksi oli kaksi vaihtoehtoa. Joko tekisin yhtenä päivänä yläkropan ja toisena alakropan tai jakaisin treenit vetäviin ja työntäviin. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, joka tuntuu varsin hyvältä systeemiltä. Mun mies tekee mulle päivän treeniohjelman edellisenä päivänä, jotta tiedän miten varustautua treeniin. Lähinnä, että tarvitsenko painonnostokenkiä (kyykyt) vai en. Noin puolitoista kuukautta olen ehtinyt vasta salilla nyt aktiivisesti treenailemaan, joten harjoitteluahan tämä vielä on! Vaikuttaa kuitenkin taas mielenkiintoiselta puuhalta ja motivaatiota riittää. Kun nyt vain pysyisi terveenä….Olen nimittäin tälläkin hetkellä flunssassa ja pelkään että sairastelu johtuu astmalääkkeiden vähentämisestä. Jäämme seuraamaan tilannetta!

Kuvasin teille myös videon yhdeltä treenikerralta, joten pääsette mun mukaan salille! Salijuttuja ja -videoita tulee varmasti jatkossakin, joten pistähän kommenttia jos nämä vain kiinnostaa. Mun kanavalle pääset tästä tsekkailemaan muita videoita ja muistahan laittaa myös kanava tilaukseen, se ei maksa mitään 🙂

Olis kiva kuulla minkälaisella treeniohjelmalla te treenaatte? Onko teillä joku valmentaja, joka tekee ohjelmat vai suunnitteletteko ne itse? Miksi juuri tämä ohjelma on toimiva? Tsekkaa myös Piia Pajusen postaus 2-jakoisesta treeniohjelmasta täältä.

Videolla olevat Reebokin housut löydät täältä ja paidan täältä.

Reipasta tiistaita tyypit! Mä jatkan täällä köhimistä…

4 kommenttia

 1. Laura K. kirjoitti:

  Paranemisia! Toi on kyllä raivostuttavinta (!!), että kun pääsee treeneissä nousujohteisesti eteenpäin niin sairastuu :(. Itsekin pelolla odottelee milloin flunssa iskee kun juoksuinto on nyt kuumimmillaan!

  Kanava on tilauksessa 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Toivottavasti ei iske ollenkaan! Mulla tämäkin flunssa johtuu todennäköisesti astmalääkkeen vähentämisestä…

 2. Laura K. kirjoitti:

  Hei ja katsoin tän blogin kautta nyt ton videon niin tuli mieleen, että onko sulla joku tietty biisilista mitä kuuntelet salilla ja videotoiveena vois olla jotain kehonhuoltoon liittyvää.. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Laitetaan kehonhultojuttuja tulemaan! Mä kuuntelen salilla spotifysta milloin mitäkin. Nappaan sieltä aina valmiin listan, mutta on mulla toki omakin. Senkin voisin toki tänne laittaa näytille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *