Hae
Palasia Arjestani

Helsinki-matkailua.

Me ollaan asuttu Helsingissä nyt puoltoista vuotta. Sillon kun muutettiin niin olin aivan innoissani miten pääsen shoppaamaan keskustaan ja tutustumaan uusiin paikkoihin. Arvaatteko miten on käynyt? Keskustan puolella käynnit voi varmasti laskea yhden käden sormilla 😀 Ei taidakaan olla ihan niin urbaani cityihminen kuin luulin. Onhan se tosin hienoa, että on mahdollisuus tehdä vaikka mitä, kuten lähteä extempore risteilylle vaikka Tukholmaan 🙂 Sitä päivää odotellessa…

Eilen koppasin tytön matkaan ja lähdettiin heti aamusta bussilla kohti Kamppia. Mulla olis siellä yksi miitinki, jonka jälkeen mentiin vielä kaverini Emmin kanssa lounaalle Picniciin. Emmin kanssa treenattiin Kuopiossa samalla salilla ja meillä on nyt saman ikäiset mukelotkin niin yhteyttä on tullut pidettyä jonkin verran. Jännä muuten huomata miten moni tuttu on muuttanut Helsinkiin sen jälkeen kun mekin tänne rantauduttiin. Vielä kun ehtisi kaikkia näkemäänkin!

Tämmösissä vetimissä eilen miitingissä.
Paita kirpparilta, housut H&M.

Ainoat vaatekaapin sopivat housut.
Isolla kahvilla Robert´s coffeessa. On se oma keittämä silti parasta!

Tytöllä riitti ihmeteltävää.

Tyypillä pää pyöri kuin väkkärä. Hyvä kun syöttiksessä pysyi 🙂

Lounaan jämät 😀 Nälkäinen ehti vetämään paahtopaisti-vuohenjuusto-salaatin ennen kameran esiin saamista. Tyttö söi patongin.

Pieni kosmopoliitti söi myös villasukkia.

Tytölle tekisi varmasti ihan hyvää päästä näkemään vähän enemmän muutakin elämää kuin tämä meidän lähiö. Sen verran innoissaan hän katseli ympäriinsä ja osoitteli busseja, ihmisiä ja kauppojen ikkunoita. Täytyykin alkaa suunnitella uutta reissua johonkin päin Helsinkiä heti ensi viikolle 🙂 Kuka lähtee treffeille!? Musta on kyllä ihanaa kun joka päivä ei tartte reissata jonnekin vaan välillä saa ihan vaan olla kotona ja käydä kävelyllä auringon paisteessa. Lapsen kanssa liikkeelle lähteminen on aina vähän hankalampaa, kun täytyy miettiä syömiset, vaipanvaihdot, mahdolliset itkupotkuraivarit, lelut mukaan jne. Väsyneitä oltiin molemmat kotiin tullessa.

Hieman väsynyt pieni reissaaja 😀

Väsytti tai ei niin salille kävi taas iltasella Jonnan tie. Viimeinen pelkkä käsitreeni ennen uutta treenijakoa. Vaihdan tässä välissä nelijakoisen treeniohjelmani kolmijakoiseen. Ihan vaan vaihtelun vuoksi. Tovin aikaa on tullut jo tahkottua tuota nelijakoista niin onhan se aikakin jo vaihtaa 🙂

Jumpalle kirmaamassa.
Casallin hupparin löysin kirpparilta 🙂 Tsih!
1a. Dippi omalla painolla 4x
1b. Hk suoralla tangolla 4x
2a. Ranskalainen vinopenkillä kp 3x
2b. Hk vinopenkillä kp 3x
3a. Pushdown köydellä 3x
3b. Hammer kp 3x
4a. Hk scott mutkatangolla 2x
4b. Ranskalainen mutkatangolla 2x
Intervalli crossarilla 10 minsaa.

Päätinpä taas pitkästä aikaa kokeilla dippiä. Sen kanssa on tullut päätä hakattua seinään jo vuosikausia, mutta aika ajoin vaan tekee mieli sitä tehdä. Mullahan on aikaisemmin rintaranka kipeytynyt tosi pahasti dippaamisesta eikä olkapäätkään ole varsinaisesti hurraata huutaneet. Ainakin nyt omalla painolla tehtynä sain ojentajat hyvään pumppiin eikä rintaranka tai olkapäät pistäneet vastaan. Katsotaan mitä tapahtuu ensi kerralla kun otan mukaan lisäpainon….Yritin vetää koko jumpan suhteellisen kovalla temmolla että saisin tehtyä paljon sarjoja. Mielestäni onnistuin kohtuullisen hyvin, mut vielä on parantamisen varaa. Pudotussarjojakin tein muutamissa liikkeissä. Hah, tänään on muuten kätöset aika kipeinä. Perille näköjään meni 🙂

Dippiä omalla painolla.

Kohtuullisen alaskin pääsin!

Vähän häiritsee kun tuo seinä on noin lähellä. Siihen vielä joku tissikuva nenän eteen niin avot 😀

Ranskalaista mutkatangolla.

Ei lukita käsiä yläsennossa!

Sinne otsalle lasketaan.

Viimesiä toistoja…

Ja ojentajilla puristamalla ylös!

Ihanainen Annakin kerkesi tekemään pienen habailutreenin ohjauksiensa välissä. Naurettiinkin, että hauiksiahan bikinikisaajan nimenomaan täytyy priorisoida 😀

Hauiskääntöä vinopenkillä.

Perille meni!
Pitkä ja pätkä 🙂

Blogimammat <3

 Ääh, mulla on vieläkin vatsat kauhian kipeet siitä mun edellisestä kotitreenistä! Varsinkin alavatsat on aivan killerikipeet. Tahtoisin tänään tehdä jotain vatsajuttuja painojen kanssa, mutta ehkä on fiksuinta jättää välistä?

Eilinen illallinen: kanaa, fetaa, kurkkua, tomskua ja OMG -lightmehua!!! 😀

Just tässä samalla survoin suuhuni treeniä edeltävän hiilariaterian joka tällä kertaa sisälsi 400g bataattia. Nyt odotellaan mahan laskeutumista ja sitten suuntaan salille tekemään olkapäät ja selän 🙂 Täytyykin vähän suunnitella että mitä kaikkea sitä tekis… Olkapäille jokin pumppijuttu, koska olen ne jo kerran tällä viikolla treenannut ja selälle ainakin leukoja, t-kulmasoutua ja räkkivetoa! Pistetään se selkä kasvamaan, prkl! 😀

Huomenna voisin leipasta taas jotakin. Onko hyviä ehdotuksia? Mitäs teillä on suunnitelmissa viikonlopulle?

Ps. Mä laittelen niitä vertailukuvia tulemaan ihan omana postauksenaan. Kaivelen sekaan jotain vanhojakin kuvia arkistojen kätköistä 🙂

20 kommenttia

 1. Bobby Jean / Heidi kirjoitti:

  Hihih, mua niin nauratti tämä kuva lattialle kellahtaneesta pikkureissaajasta. 😀

 2. Adelheid kirjoitti:

  Niin suloinen on tämä pikkuneiti! =) Mulla ainakin alkaa niin pääsiäisaika tästä viikonlopusta. Leivo jotakin pääsiäiseen sopivaa juustokakkua. Sitruunaista ja kepeää. Hmm tästä sainkin yhden idean itselle mitä pitäis kokeilla.. Viikonlopun treeneissä tiedossa juoksentelua sekä jalkatreeniä punttipuolella. Jotakin pitäisi kylvää purkkiin ja penkkiurheiluakin tiedossa. Loput yksityiskohdat blogeissani! =) Hyvää viikonloppua!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Marjapiirakkaan päädyin! Sellaiseen jossa on mascarponetäyte, nam 🙂 ensi viikonlopuksi sitten joku juustokakku tai rahkapiirakka. Mulla lähti chilit nousemaan jo. Saa nähdä miten isoiksi saan ne tänä vuonna. Aina iskee ötökät :(Täytyykin käydä taas kurkkaamassa sun touhuja! Hyvää viikonloppua 🙂

 3. Elina kirjoitti:

  Lapset on ihania ku ne nukahtaa kopsahtelee millon minnekki 😀

 4. Emmie kirjoitti:

  Minä lähden!? Mullei tosin oo lasta, mut haittaaks se? Tai no kyl multa tollanen karvanakki löytyy ja ainahan sille voi putkee vaatteet ja laittaa rattaisiin.. 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Oikeesti!? Ei se haittaa jos vaan kestät yhtä kiukuttelevaa 😀 missä päin sä muuten treenaat? Vois salitreffejäkin miettiä?

 5. MissEvilEve kirjoitti:

  Siihen että sä käyt enempi keskustassa olis yksi ratkaisu. Muuta keskustaan! 😉 Mäkin olen nyt asunut reilun vuoden Helsingissä ja jo muuttaessa päätin että mua ei minnekään ”perämettiin” saa. Niinpä muutin kantakaupungin alueelle ja steissille on nyt n. 2km himasta, eli ihan vaikka kävelymatka 🙂 Mä käyn tosi paljon keskustassa koska metrolla menee pari minsaa, joten tulee lähdettyä ihan ilman sen kummempaa syytäkin 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   En kyllä muuta 😀 täällä perämettissä on tämmösen landen hyvä olla. Sit kun voitan lotosta niin ostan ullanlinnasta penthousen! Ei meiltäkään mene kuin puoli tuntia keskustaan mut ei vaan koskaan tule lähdettyä. Ehkä siksikin kun en paikkoja tunne ollenkaan niin en osaa minnekään mennä…

 6. MissEvilEve kirjoitti:

  Niin ja mä oon kyllä ihan city-ihminen 😀 Oon huomannu sen siitä että jos pitäis muuttoa ajatella, en suostuis asumaan oikeastaan missään muualla kuin akselilla Sörnäinen/Kallio, Hakaniemi, Kaisaniemi, Kamppi 😀 Elämän pitää olla helppoa ja liikkumisen vaivatonta ja nopeaa, heh 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Joo en mäkään enää minnekään ihan syrjään halua, kesämökki on sitä varten 🙂 oi, hakaniemessä olis ihana asua!

 7. Päivi kirjoitti:

  Mulla oli tänään aamulla vähän samanlainen fiilis kun teidän pikkuneidillä eilen 😀

 8. Anonymous kirjoitti:

  Mää mistään mitään tiedä……siksi mää kysynkin.Kun mulle on aina opetettu, että mm. ranskalaiset täytyy tehdä ”kainalot kiinni”. Eli ettei kyynerpäät leviä. Sun kuvissa tuuletellaan ihan kunnolla.Silmään on pistänyt monessa kuvassa selällään tehdyt liikkeet: selässä kunnon notko, ei sellainen luontainen. Eli napaa ei pyritä vetämään selkärankaan, ei siis sitä kautta vatsalihaksilla tukea.Itse en samassa määrin punttia harrasta kuin vaikkapa sinä, mutta tekniikkaa minä mietin pienessä mielessäni.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kyllä, oikeassa olet että ranskis kannattaa pyrkiä tekemään niin ettei kyynerpäät leviä. Ite teen niin sekä välillä annan levitäkin, varsinkin isommilla painoilla. Samassa treenissä tein ranskiksen käsipainoilla ja siinä nimenomaan keskityin pitämään kyynerpäät kapealla. Vaihtelen siis tekniikkaa tässäkin, pääasia että tuntuma säilyy :)Toi notko on mulla ollut aina tuollainen vaikka kuinka yritän sitä korjata. Osaksi tulee siitäkin kun suurimmassa osassa maaten tehtävissä liikkeissä vedän lavat taakse. Hyvä kun muistutit! Täytyy taas kiinnittää enemmän tuohon notkoon huomiota. Vatsaliikkeissä sen olen jo saanut hyvin haltuun mutta näköjään muissa liikkeissä se edelleen unohtuu…Kiitos erittäin asiallisesta ja ajatuksia herättävästä kommentista! Näitä arvostan suuresti 🙂

 9. Emmie kirjoitti:

  Joojoo, ihan oikeesti! 🙂 Kyllä mää kestän ja kyllä salitärskytkin sopii 🙂 Treenaan ite voimapuodissa vihdintien hollilla, mut äkkiikös täältä kehää malmille päräyttää (:

 10. Anonymous kirjoitti:

  Ei hitto tuota pikku-reissaajan nuokahtamista!:D minä oon muute AINA ihmetelly kun muiden kersat tuntuu vetelevän sikeitä ihan missä vaan,kun ei meillä ainakaan.kauppareissuilla tms tyyppi nukku ehkä ensimmäisen kk elämästään,sen jälkee on aina pitäny erikseen nukuttaa päiväunille,autossakin koisaa vaan jos matka kestää vähintään tunnin…mutta joo,kaikki aktiviteetit toimii kyllä hyvin väsyttäjinä,ei meilläkään päiväkotipäivinä kauaa tarvi unta odotella 😀 -R

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Meillä mimmi simahtaa suurin piirtein samantien kun vie autoon. Samoin Aamukävelyllä rattaisiin ja näköjään nyt keskelle lattiaakin täydessä varustuksessa :DMeillä alkais syksyllä päiväkotirumba! Iiiiiiik…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *