Hae
Palasia Arjestani
Kaupallinen yhteistyö

Suunnittelemalla helpotusta arkeen

Kaupallinen yhteistyö: Mt personal training

suunnittelemalla helpotusta arkeen

Oletteko kokeilleet saada suunnittelemalla helpotusta arkeen? Oletteko suunnitelmallisia listantekijöitä vai etenettekö elämässä hetkessä eläen suunnittelematta sen enempää? Minähän rakastan kirjoitella kaikenlaisia listoja ja jos en sellaista paperille asti saa tehtyä, niin ainakin päässä surraa jos jonkinlaista listausta. Elämä tällä suunnalla on sen verran hektistä ja heittelevää, että aloin taas sunnuntaisin kirjoitella tulevan viikon asioita paperille. Pidin viime vuoden puolella useamman kuukauden bullet journalia, mutta homma kuivui kasaan ajanpuutteen vuoksi. Siellä se journal odottelee laatikossa vieläkin ja voihan sen sieltä kaivella käyttöön jossain vaiheessa!

Suurin muutos -valmennus

Aloitin viime viikolla MT personal trainingin järjestämän Suurin muutos -valmennuksen. Sain käteeni valmiit ruokaohjelmat sekä kattavat ohjeet erilaisiin treeneihin. Valmennus on startannut mun kohdalla hyvin, sillä ensimmäisen viikon pudotus oli 900g ja kaikki on sujunut vallan kivuttomasti. Monnan ja Tuukan valmennuksessa on mielettömän hyvät ruokaohjelmat! Joka päivälle eri ruokaa suunniteltuna, mutta samaakin ruokaa vois syödä useamman päivän. Näin olen itsekin tehnyt, jos olen tehnyt vaikkapa makaronilaatikkoa ruuaksi. Olen voinut hyvin, ollut tosi energinen ja jaksanut treenata ja noudattaa ruokavaliota täysin. Mun tavoitteena ei ole pelkästään pudottaa hieman painoa, vaan saada taas terveelliset ruokailut osaksi arkea ja jaksaa treenata säännöllisemmin.

suunnittelemalla helpotusta arkeen

Kärryn sisällön löydät mun instasta!

kerralla koko viikon ruuat kaupasta

Valmiit ruokaohjelmat helpottavat arjen suunnittelemista todella paljon. Olen välillä miettinyt, että pitäisi alkaa suunnittelemaan enemmän, mutta en sitten ole saanut aikaiseksi. Eilen pläräsin tulevan viikon ruokaohjelman läpi ja laitoin ylös mitä ruuista aion valmistaa tulevalle viikolla. Tämän ajatuksen kanssa menin eilen ruokakauppaan ja haalin kaiken tarpeellisen vihanneksista aamupala- ja lounastarvikkeisiin. Jotain pieniä juttuja täytyy toki käydä ostamassa viikollakin, mutta suuremmat asiat löytyvät joko pakkasesta tai ne päätyivät eilen ostoskoriin. Eilen kokkasin muutamalle tulevalle päivällä lounaaksi porkkanasosekeittoa ja tänään aion tehdä jonkin ruuan jauhelihasta, jonka ostin eilen. Ensin tarkoituksena oli tehdä lihapullia, mutta mies tekikin niitä jo eilen ja lisäksi anoppi oli kokannut sunnuntain lounaalle lihapullia. Joten jotain muuta kiitos 😀 Ehkäpä keittoa tai kastiketta. Katsotaan mitä huvittaa illalla valmistaa! Olen alkanut myös valmistamaan aamupalan valmiiksi jääkaappiin edellisenä iltana, joten sen tekemiseen ei mene aikaa aamulla.

suunnittelemalla helpotusta arkeen

Salilla perjantai-iltana

treenien suunnitteleminen

Ruuan lisäksi on tärkeää laittaa ylös viikon treenit ja viikon muut menot sekä työvuorot. Yritän päästä tekemään viikon aikana neljä aikidoa/salitreeniä/kotitreeniä ja pari kävelylenkkiä + kehonhuoltoa ja yhden lepopäivän, jolloin ei tarvitse tehdä yhtään mitään ellei huvita. Huomiselle olin suunnitellut alunperin itselleni aikido-treenin, mutta aikataulullisista syistä se ei ole mahdollista, joten vaihdan sen kotitreeniin. Olen tykästynyt paljon myös kotitreeneihin, koska ne on nopeita tehdä ja voi sen jälkeen painella suoraan suihkuun ja jatkaa muita hommia. Matkoihin ei näin mene yhtään ylimääräistä aikaa. Olen muuten suunnitellut seuraavat pari kotitreeniäkin jo valmiiksia! Suurin muutos -valmennuksessa on saatavilla paljon erilaisia treenejä ja olen niistä jokusen jo tehnytkin, mutta tykkään myös tehdä ihan omiakin juttuja välillä 🙂 Kannattaa ottaa mun insta seurantaan, jos treeni- ja ruokajutut kiinnostaa! Löytyy sieltä toki paljon muutakin. Löydät minut instasta nimimerkillä @jonna_musakka.

Mun mielestä saan parhaiten suunnittelemalla helpotusta arkeen. Näin kaikki päivämäärät eivät ole vain päässä ja treenit jää tekemättä, kun aikataulut mättävät pahemman kerran. Ruokien etukäteen suunnittelu poistaa arkipäiviltä painetta, kun kaikki on jo valmiiksi paperilla. Myös ruuanlaittopäivät voi merkitä kalenteriin ylös ja prepata (esim. pilkkoa vihanneksia tai ottaa protskuja sulamaan pakkasesta) ruokia jo edellisenä iltana. Mikä teidän mielestä on paras keino helpottaa arkea?

Vielä huomisen mulla on iso treenivaatepaketti myynnissä huuto.netissä! Käy tsekkaamassa ja huutamassa, jos kiinnostaa! Pääset ilmoitukseen tästä.

Edellinen postaus: Tahmapullat – Nisua pöytään pitkästä aikaa!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Kaupallinen yhteistyö: Mt personal training

4 kommenttia

 1. Aurinko kirjoitti:

  Itse kirjaan myös aina seuraavan viikon treenit ylös kännyn muistioon, kun tiedän muutenkin viikon aikataulut. Pidän myös kännyssä ylhäällä kauppalistaa, johon lisään aina kun tulee mieleen mitä pitää ostaa seuraavalla reissulla niin ei tarvi erikseen koluta kaappeja läpi ennen kauppaan lähtöä. Myös ruokia teen kerralla enemmän, esim paistan kilon kanaa ja laitan pakkaseen annoksia valmiiksi rasioihin. Helppo sulattaa valmiiksi paistettu 🙂 Vielä pitäis suunnitella opiskelua vähän tarkemmin, mulla on 95% hommista itsenäisiä nyt maisterivaiheessa mut jotenkin aina treenien suunnittelu motivoi enemmän 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on kans kännykässä ostoslista-sovellus! Se on mielettömän kätevä. Voin vaan kuvitella nuo opiskeluhommat. Ei välttämättä aina nappaa ?

 2. Kristiina kirjoitti:

  Mulla on kännykän muistiinpanoissa itse tehty viikkokalenteri eli siis viikot peräkkäin vaan ja sinne sommittelen treenit valmiiksi viikon etukäteen. Pitää vähän pohtia miten saa salit, juoksut ja uinnin sopimaan (jalkatreeni ja juoksu ei oikein onnistu peräkkäisinä päivinä :’D). Siellä on myös lepoviikot merkattuna. Toi sommitelma voi muuttua vielä useaan otteeseen, mutta sitten kun on varma treeni niin merkkaan sen myös kalenteriin missä on muutkin menot (missä työpisteessä olen, kyläilyt jne…). Tää on toiminut hyvin. 🙂

 3. Jonna kirjoitti:

  Tuo kännykälle merkkaaminen on kans hyvä ja se kulkee aina matkassa 🙂 Jostain syystä tykkään itse merkata kaiken perinteiseen tapaan paperille, mutta tuotakin vaihtoehtoa voisin kyllä kokeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *