Hae
Palasia Arjestani

Tarina Tafferista

7Olipa kerran pariskunta Jyväskylän seudulta. Olkoon miehen nimi vaikka Otto ja naisen nimi vaikka Ira. Heistä kumpikin opiskeli säännöllisesti – Otto energiainsinööriksi ja Ira tradenomiksi – ja vapaa-aika kului salilla raudan parissa. Elämä oli kaikin puolin mukavaa, mutta jotain puuttui. Kumpikaan ei tiennyt mitä tämä jokin saattoi olla. Eräänä päivänä Otto kyllästyi salilla loppuun ajettuihin vetoremmeihinsä ja päätti kehitellä jotain entistä parempaa niiden tilalle. Otto sai valtavan hyvän idean, kävi ostamassa tarvittavat välineet ja marssi äitinsä tykö ompelukoneen ääreen. Äidin opastuksella Otto ompeli itselleen juuri sellaiset vetoremmit, joista oli aina haaveillut. Ja niin oli haaveilleet muuten muutkin. Kyselyitä remmien alkuperästä alkoi sadella ja siitä pariskunta saikin idean… Ehkä se jokin elämästä puuttunut asia oli löytynyt? Ni-in. Totisesti olikin.

6Ira ja Otto päättivät yhdistää rakkaan harrastuksensa sekä työnteon ja siitä syntyi mahtava liikeidea. Firmalle keksittiin nimeksi Taffer, joka tulee englanninkielisesti sanasta tougher = kestävämpi, parempi. Pariskunnalla on halu tehdä asioita entistä paremmin eikä pelkästään fysiseellä osa-aluella tai tuotteiden kestävyydessa, vaan ihan kaikessa. Alusta asti on ollut selvää, että tuotteet tehdään niin, että niiden alkuperä on selvillä: tiedetään missä tuotteet valmistetaan ja kuka ne valmistaa. Iralle ja Otolle on tärkeää tietää, että ihmiset tuotteiden takana työskentelevät hyvissä olosuhteissa ja että he saavat työstään riittävän korvauksen. Tafferin tuotteet valmistetaan Suomessa jolloin voidaan olla varmoja, että nämä seikat toteutuvat!

2Virallisesti Taffer laitettiin pystyyn noin puolitoista vuotta sitten kahden ihmisen voimin 2500 eurolla, joka koostui opintolainasta sekä pariskunnan viimeisistä säästöistä. Homma polkaistiin käyntiin Iran ja Oton omassa 49 neliön asunnossa, siinä tutulla keittiön pöydällä. Pahvilaatikot ja Tafferin kamat valtasivat pariskunnan asunnon varsin nopeasti, mutta kun jotain oikein haluaa niin pieni tilan ahtaus ei edes ahdistanut. Paitsi ehkä ihan vähän. Ira ja Otto tekevät itse tuotteiden eteen niin paljon kuin mahdollista ja koko ajan on jokin idea raksuttamassa ja pari eri projektia kesken. Erityisen tärkeää heille on tuotteiden kotimaisuus. Kaikki mahdolliset materiaalit hankitaan kotimaasta ja tuotteiden valmistus on 100% suomalaista kaikkien työvaiheiden osalta. Helppoahan se olisi ostaa ulkomaisia vaatteita valmiina ja painattaa niihin vain omat tunnukset, mutta voisiko silloin olla ylpeä omasta työstään ja erottuisiko sillä massasta? Juu ei. Taffer myy tällä hetkellä suomalaisia urheiluvarusteita sekä -vaatteita, mutta mistäpä sitä tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan 😉

4

No miten minä sitten liityn Tafferiin? Minä aloitin yhteistyön Oton ja Iran kanssa noin vuosi sitten. Sain testattavaksi Tafferin krippersit joihin ihastuin ikihyviksi ja siitä se yhteistyö sitten lähti. Arvostan isosti Iran ja Oton työtä jokaisen tuotteen eteen ja ennen kaikkea sitä, että Suomeen on saatu näin laadukkaita, kestäviä ja täysin kotimaisia tuotteita! Siitä saa ja täytyykin olla ylpeä! Mulla itselläni ei älli riittäisi tuotesuunnitteluun (muuta kuin testaajan roolissa) saati pyörittämään firmaa omassa asunnossani. On jotain todella käsittämätöntä miten pienestä ideasta on saatu aikaiseksi jotain näin suurta. Ja sanoinko jo, että tuotteet ovat kotimaisia 😉

5Tämä ei ole mikään mainospostaus enkä ansaitse tällä yhtään mitään. Tämä postaus on kirjoitettu ihan puhtaasti omasta halusta, koska diggaan tätä pariskuntaa ihan hulluna! Tafferin tuotteista jokainen on ollut priimaa ja säilynyt ehjänä kuukaudesta ja käyttökerrasta toiseen. Mulla itsellänihän vakikäytössä on krippersit, rannetuet sekä vetoremmit. Lämpimästi voin suositella myös Tafferin treenivaatteita!

Mutta hei, ihan meinasi unohtua. Sen lisäksi, että Taffer tekee laadukkaita treenivermeitä niin Otto on aktiivinen kaveri myös kameran takana. Otto on kuvannut treenivideoita ympäri Suomea mm. Bettina Gräsbeckin, Essi Vasankarin, Hanna Turtiaisen sekä Pekka Kotipohjan kanssa. Kannattaa käydä tsekkaamassa!

Tafferin youtubeen tästä. Uuteen (!!!!) verkkokauppaan tästä. Facebookiin tästä. Instagramiin tästä. Ehkä jonain päivänä näemme Tafferin myös snäpissä….?

8 kommenttia

 1. Karkki kirjoitti:

  Mulla on ollut Tafferin vetoremmit tammikuusta saakka ja voin sanoa, että ovat ehdottomasti hintansa väärti! Ihan huiput esim. ylätaljassa ja maastavedoissa. Ei nimittäin jää isommat painot näppivoimasta kiinni. Itse arvoin Taffereiden ja Versa Grippsien välillä, lopulta kotimaisuus vei voiton.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla oli ennen Tafferin vetoremmejä Versa Grippsit, mutta möin ne heti pois kun sain Tafferit. IMO parhaat vetoremmit mitä olen koskaan käyttänyt (siis Tafferit :D).

 2. Anna kirjoitti:

  Mä oon jyväskylässä yhdellä kuntokeskuksella töissä. Meillä kyseinen pariskuntakin silloin tällöin treenailee ja meillä on heidän vetoremminsä myynnissä. Ja ai että. On maailman parhaat vetoremmit ! Hommahan menee niin, että aina kun joku niitä testaa, niin päätyy sellaiset ostamaan ! :–D

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, niinhän siinä saattaa käydä! Enkä yhtään ihmettele miksi 😉

 3. Michelle80 kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! Ostin ja aivan loistavat. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ne on! Tafferin rannesiteet sekä krippersit on parasta laatua mitä mulla on koskaan ollut. Mikä parasta, tarraosatkin on edelleen kivan käytön jälkeen ihan priimaa 😉

 4. Tuula kirjoitti:

  Itselläkin on kyllä suuri kunnioitus kotimaista tuotesuunnittelua kohtaan. On hienoa kun uusia innovaatioita syntyy. Tuo Taffer ei olekaan itselleni vielä tuttu, mutta pitänee katsastaa. https://mecaplan.fi/palvelut/tuotekehitys-ja-suunnittelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.