Hae
Palasia Arjestani

Töhnämunat pois vyötäröltä – Vatsatreeni kotona!

töhnämunat pois vyötäröltä

Nyt töhnämunat pois vyötäröltä ja treenien kimppuun. Täytyy sanoa, että olen paukutellut pääsiäisen seutuun kohtuullisen hyviä treenejä. Uskon, että se on runsaamman syömisen ansiota ihan täysin. Kaloreita on tullut mätettyä nassuun viime päivinä ihan kohtuullisesti ja se on näkynyt salin puolella varsin positiivisina viboina. Ensi viikko vedetään taas pikkasen tiukemmin ja työvuoroista johtuen teen enemmän myös kotitreenejä. Tulen kuvaamaan niitä myös tänne blogiin sekä tuben puolella, joten stay tuned!

Mä suorastaan vihaan vatsojen treenaamista. Ne on pohkeiden ohella ehdottomasti ärsyttävin lihasryhmä treenata, mutta esimerkiksi kyykyn ja maastavetojen kannalta erittäin tärkeitä pitää ohjelmassa. En itse treenaa vatsoja sixpackin toivossa, vaan parantaakseni kyykky- ja mavetuloksia. Niissä kun tarvitaan vahvaa ja tiukkaa keskivartalon pitoa. Yritän vaihdella vatsaliikkeitä koko ajan, koska kyllästyn tekemään samoja liikkeitä todella helposti. Teen vatsaliikkeet pääasiassa ilman painoja, mutta silloin tällöin sisällytän treeniin myös jonkin painoilla tehtävän version, kuten köydellä tehtävät taljavatsat tai kierrot kahvakuulalla. En tosin edes muista koska olisin noita kahta viimeksi tehnyt. Siitä on aikaa!

Tämän postauksen vatsatreenin tein muutama päivä sitten kotona, koska ”mystisesti unohdin” treenata vatsat salilla. Edellisestä vatsatreenistä oli kulunut aikaa ainakin kolme viikkoa, joten oli vähän pakkokin jo ottaa itseään niskasta kiinni. Tykkään tehdä vatsatreenit kiertoharjoitteluna eli teen ensin kaikki liikkeet putkeen, pidän tauon ja teen taas kaikki liikkeet putkeen. 3-4 kierrosta on varsin passeli tappamaan mun olemattomat vatsalihakset!

Tässäpä liikkeet. Tee siis jokaista liikettä 10-15 toistoa, kaikki liikkeet putkeen, pidä minuutin tauko ja tee koko setti uudestaan. Tee 3-4 kierrosta. You´re done!

Ps. pahoittelen kauheaa rytökasaa kuvissa. Kun inspiraatio iskee, ei ole aikaa siivota kuvia varten!

Jalkojen nostot maaten

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Mene lattialle selin makuulla ja aseta kädet molemmin puolin pakaroiden yläosan alle. Näin saat tuettua alaselkää koko liikkeen ajan. Pidä alaselkä tiukasti lattiassa kiinni. Nosta jalat suorana yhdessä ylös ja lähde laskemaan niitä hitaasti alas. Älä laske jalkoja lattiaan asti, vaan jätä noin 10 cm irti lattiasta. Lähde alhaalta nostamaan jalkoja hitaasti ylös alavatsalla puristaen. Muista hengittää!

Istumaannousu kädet suorina

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Mene selinmakuulle jalat koukussa ja pidä alaselkä tiukasti lattiassa kiinni. Laita kädet reisille. Nosta itsesi ylös vatsalihaksilla puristaen. Kädet pysyvät suorina koko liikkeen ajan. Tämän liikkeen voi tehdä myös lisäpainon kanssa, mutta nosta painoa yläasennossa kohti kattoa. Hapottaa kivasti myös olkapäissä! Laske itsesi hitaasti vatsoilla jarruttaen alas ja toista liike. Muista hengittää!

Jalkojennostot vol 2

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Tässä hieman erilainen versio jalkojennostosta. Mene selinmakuulle ja laske jalat lattiaan. Nosta lavat irti lattiasta vatsoilla puristaen ja pidä alaselkä koko ajan lattiassa kiinni. Lähde nostamaan ja laskemaan jalkoja suorana hitaasti koko ajan vatsoilla työskennellen. Muista hengittää!

Sivulankku

töhnämunat pois vyötäröltä

töhnämunat pois vyötäröltä

Mene kylkimakuulle ja asetu toisen käden kyynernojaan niin, että kyynärpää tulee olkapään alle. Laita jalat päällekkäin ja katso että olet suorassa linjassa. Lähde nostamaan ja laskemaan lantiota hitaasti ylös kohti kattoa ja laske alas kohti lattiaa. Pysäytä hetkeksi aina yläasennossa. Pitäisi tuntua alemmassa kyljessä. Mielestäni tämä on huomattavasti parempi liike kyljelle kuin iänikuiset sivutaivutukset! Muista hengittää myös tässä liikkeessä.

Sitten ei muuta kuin treenaamaan töhnämunat pois vyötäröltä! Tehosi varsin hyvin ainakin meikäläiseen ja vatsat oli pari päivää melkoisen hellänä. Ehkä mäkin innostun vielä joku päivä treenaamaan vatsoja ihan ilman suurempaa pakottamista 😀

Treenaatteko te usein vatsoja ja mikä on sun suosikkiliike? Ideoita otetaan vastaan!

Pss. Sportamorella vielä tänään kengistä -25%, kun summa ylittää 79 euroa! Tsekkaa valikoima ja tarkemmat ohjeet täältä.

Edellinen postaus: viikon 12 ruokapäiväkirja – muutoksia aamupalaan

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

4 kommenttia

  1. maikki kirjoitti:

    Mä tykkään tehdä vatsoja mm. pienen painopallon kanssa, mm. samalle seinään nakellen yms. Tai jumppapalloa kuljettaa jalkojen välistä käsien väliin, tai tangolla polvia kainaloon / varpaitaa tankoon. Yms. sellaista toiminnallisempaa.. Perus istumaan nousut jne. on niin tylsiä 😀

    • Jonna kirjoitti:

      Täytyykin pumpata taas jumppapallo täyteen ja ottaa se käyttöön 😉

  2. GM kirjoitti:

    ”passeli tappamaan mun olemattomat vatsalihakset”

    Nauratti 🙂 niinhän se on, että ne vatsat unohtuu tehdä vaikka ois tärkeitä!

    • Jonna kirjoitti:

      Niin ne vaan unohtuu 😀 Vatsoja olisi hyvä treenata säännöllisesti ihan vain jo senkin vuoksi, että ryhti pysyy hyvänä ja kyykyt kulkee paremmin, jos paketti on kunnossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *