Hae
Palasia Arjestani

Kannikat kireenä.

Täällä on vietetty pakkolepoa viime päivinä. Alaselkä on ollut vähän turhan huonona viime päivinä ja kannikat on ihan tuhannen jumissa. Tiistainahan ne hierottiin ja saatiinkin hyvin auottua, mut jo torstaina mokomat oli taas ihan jumissa ja kipeenä. Eilen menin kuitenkin salille, mutta jo pyörää polkiessa arvasin etten todellakaan tule tekemään mitään ennätystreeniä. Kävelin salin toiselle puolelle missä kaikki jalkalaitteet sijaitsee ja joka paikka oli varattuna. Käännyin kannoillani ja päätin vain venytellä. Jalka- ja selkäosasto sai eilen kolme venyttely sessiota. Eipä ollut niistäkään mainittavaa apua.

pääsin pisteltäväksi eli kokeilin miten akupunktio toimisi näihin jumituksiin. Neulojen laittaminen teki pikkasen kipeetä, mut ei mitenkään pahasti. Akupunktion, päiväunien ja saunan jälkeen kannikoiden kireys alko vähän hellittää, mutta palasi melko nopeasti takaisin kun aloin puuhastelemaan kotona. Luulen, että koko homma tosiaan johtuu jostakin raskauden aiheuttamasta lantion muutoksesta. Joku tuolla vetää pakarat jumiin ja siitä johtuu alaselän kivutkin. Kai se pitää lähteä lääkärin kautta kohta fysioterapeutille tai johonkin. Inhottavaa istua tässä nojatuolissakin, kun hanuri on kipeässä kestopumpissa koko ajan 😀 Nyt on vaan mentävä päivä kerrallaan ja toivottava, että syy näihin jumituksiin ja kipuihin löytyis ja sais taas selän kuntoon!

Kissametsällä.

Muutenpa täällä on elämä ollut aika tapahtumaköyhää viime päivinä. Sitä samaa mitä aina ennenkin, paitsi treenaamista. Mimmi mönkii lattialla kovaa vauhtia ja taitaa tälläkin hetkellä viilettää tuolla kissojen perässä 🙂 Keittiössä sen saa nostaa pois kissojen ruokakipolta jatkuvasti. Sitten ollaankin jo menossa kukan kimppuun. Kohta saa tosiaan nostella tavaroita ylemmäs! Konttausasento on jo tosi tukeva, nyt vaan odotellaan millon mimmi hiffaa että siitä pääsee kätevästi liikkumaankin 🙂

Ainoo mihin multa imurin lisäksi löytyy ajokortti!

Porkkanakakkusia.

Mut hei, tänään sain vihdoin ja viimein verhotangon makkariin! Vuoden sitä vain odottelin 😀 Huomenna pääsen sit verhojen asennukseen 🙂 Pienestä on ihmisen ilot taas kiinni. Kohta se onkin hyvä taas kömpiä massu pullollaan pizzaa ja porkkanakakkua unille. Huomenna mä niiiiin meen salille, ihan sama missä juntturassa hanuri on.

Vauvajumppaa 😀

6 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Hei mulla ois tosi mahtava fyssari/akupunkiohoitaja tiedossa.tapanilan terveystalolla ihan teidän liki 🙂

 2. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Hei koita osteopaatile saaha aika. Uskon kans et lantio varmaan keikahtanu ja lantionikamat lukosa. 🙂

 3. Minna kirjoitti:

  Kerropa jos löydät ratkaisun alaselkäongelmiin! Mulla on nimittäin ihan samanoloinen probleema – raskausaikana selkä on ollut ihan ok, mutta heti synnytysten jälkeen alaselkä jämähtää niiiin mahtavaan jumiin. Minkään sortin venyttelyt sun muut ei tunnu auttavan, vaan jumin syy tuntuisi olevan jossain syvemmällä. Välillä tuntuu että jalat lähtee alta, kun sattuu niin kovasti. Salitreenitkin kärsii, ja sehän tässä oikeastaan eniten harmittaakin 😀

 4. Outi kirjoitti:

  Heippa! Mulle sanoi naprapaatti että kestää lähemmäs vuoden ennenkuin on raskaudesta kroppa palautunut kokonaan..Just mm.lantio ja sitä kautta jalat ja selkä kipuilleet täälläkin! Kävin fys.ter lähetteellä ite 15 kerran sarjan ”aktiivista kuntoutusta” eli pikkulihasten jumppaa keskivartalolle jne.tekemässä selkäklinikalla ja se auttoi kyllä aika paljon. Mutta kai se aika auttaa kanssa..meilläähän raskauksista aika sama aika nyt jo 🙂

 5. mami12 kirjoitti:

  Mulla on tuollainen samanlainen boschin kone 🙂 ihana.Mulla on kanssa alaselkä vaivannut raskaudesta asti ja edelleen, hieroja oli sitä mieltä että liitokset löystynyt niin paljon. Kestää saada taas kuntoon…

 6. Jonna1983 kirjoitti:

  Anonyymi: pistähän vaikka sähköpostiin tietoja tulemaan niin voin ottaa yhteyttä jos/kun tarve vaatii :)Kerttu: mulla ei oo kauheen suurta luottoa osteopaatteihin. Ei ole hyviä sattunut omalle kohdalle. Luotan naprapatiaan ;)Minna: mä kerron jos ratkaisu löytyy.. Nyt hieronnan jälkeen tuntuu taas selkä paremmalta mut katsotaanpa uudemman kerran parin päivän päästä. Venyttelyt multa nyt kiellettiin. Max. kaksi kertaa viikossa saan venytellä. Liika venyttely kuulemma vaan venyttää niveliä ja nikamia, jotka todennäköisesti nyt yrittävät ”kiristyä” entiselleen raskauden jälkeen. Katsotaan onko tästä venyttelemättömyydestä mitään apua!Outi: kävitkö täällä helsingissä vai missä? minkälaisia liikkeitä ne laittovat tekemään?Mami12: jokaisen kotiäidin paras kaveri 😀 näin mäkin luulen, että aika tässä vain auttaa. Välillä hierotuttaa selkää auki ja hoitaa sitä itse minkä pystyy. Eiköhän se siitä taas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.