Hae
Palasia Arjestani

Taikinasta teräkseksi.

Olette varmaan jo huomanneet, että mä olen kova tyttö testailemaan kaikenlaisia juttuja ja etsin uusia virikkeitä koko ajan. Musta on hauskaa kehittää itseään ja olla oman elämänsä tutkimusmatkailija. Tykkään testailla erilaisia tuotteita, ruokavalioita ja treenijuttuja. Nyt olen hurahtanut myös kosmetiikkatuotteisiin 🙂 No, halusin taas jotain uutta ja jännää elämään, jotain josta olisi mulle hyötyä ja saisin uusia ideoita ja vinkkejä ruokailuihin ja treenaamiseen. Enpä pistä pahakseni jos kroppakin muuttuu vähän siinä samalla 😀 Lähdin siis mukaan Optimalperformansen Taikinasta teräkseksi-nettivalmennuksen ilmaiskokeilujaksolle! Onko teistä joku mukana myös? Jos olet kiinnostunut niin lisää tietoa (ja liittyminen) löytyy täältä.

IMG_20140412_080440

Toissa päivänä sähköpostiin pläjähti melkoinen paketti tietoa ruokavaliosta sekä treeniohjelmat. Itse aion jatkaan treenejä niin kuin aiemminkin eli crossfit päälajina, mutta mökillä voisin testata myös noita saamiani uusia treeniohjeita 🙂 Vaihtelu virkistää! Ensimmäisenä tehtävänä oli tarkastella omaa aamupalaa ja sen proteiinimäärää. Omalla kohdallani protskumäärä on kyllä ihan kohdillaan, mutta monella ei näin varmasti ole. Sopiva proteiinimäärä on noin kämmenen kokoinen annos proteiinia (naisilla). Raejuustoa ja rahkaa tuplamäärä. Aamupalaa kannattaa vaihdella viikon mittaan yliherkkyyksien syntymisen estämiseksi. Mun aamupala on kuta kuinkin joka päivä sama – smoothie. Vieläpä samoilla raaka-aineilla. Tähän seikkaan tuleekin nyt muutos ja aion muutella smoothien raaka-aineita ja lisäksi ottaa mukaan aamupalavalikoimaan rahkaa pähkinöillä ja marjoilla, munakkaan kinkulla ja kasviksilla (ja juustolla!) sekä välillä punaista lihaa vihanneksilla ja pähkinöillä, lohikin voisi toimia.  Minkälainen teidän aamupala on? Syöttekö joka päivä samanlaisen aamupalan?

Tänä aamuna puolukoita smoothieen.

Tänä aamuna puolukoita smoothieen.


Tiistaina aamupalalla jauhelihamureketta, kurkkua, päärynää, saksanpähkinöitä ja manteleita.

Tiistaina aamupalalla jauhelihamureketta, kurkkua, päärynää, saksanpähkinöitä ja manteleita.

Tiistaiaamuna söin aamupalaksi smoothien sijaan jauhelihasta tehtyä mureketta (lisänä vain kananmuna ja mausteita), päärynää, kurkkua ja pähkinöitä. Pelkäsin, että nälkä yllättää jo tunnin päästä, mutta kyllä tuolla annoksella pötkittiin nelisen tuntia eteen päin! Olin myös hyvin virkeä koko aamupäivän eikä väsymyksestä lyhyemmistä yöunista huolimatta ollut tietoakaan 🙂 Jotta olo olisi virkeä ja energinen ja iltapäivän herkkuhimoilta vältyttäisiin, ohjeiden mukaan kannattaa suosia aamupalalla:

 • nauta, lammas, riistaliha, porsas
 • kalat
 • kana, kalkkuna
 • avocado
 • kurpitsan- ja pinjansiemenet
 • mustasilmä-, fava- ja pintopavut
 • raejuusto
 • kananmunat
 • kaviaari ja mäti (paremilla tuloilla joo :D)
 • tummanvioletit vihannekset ja hedelmät kuten tummat viinirypäleet, munakoiso
 • mustikat ja mustaherukat
 • soijalesitiini
 • juusto
 • parsakaali, kukkakaali, valkokaali, ruusukaali
 • selleri
 • mantelit
 • appelsiini

Monet noista ylläolevista ruoka-aineista ei ole proteiinivoittoisia, mutta ne sisältävät runsaasti tyrosiini-aminohappoa ja koliinia, joita tarvitaan dopamiinin ja asetyylikoliinin rakennukseen. Nuo pienet kemikaalit taas saavat meidät motivoituneiksi, itsevarmoiksi sekä luoviksi. Ne myös parantavat muistia, aloitekykyä ja tiedonkäsittelyä. Huh, miten paljon ruoka-aineilla onkaan loppupeleissä merkitystä!

Maanantain illallinen: jauhelihamureketta, peruinoita, porkkanoita ja vihanneksia.

Maanantain illallinen: jauhelihamureketta, peruinoita, porkkanoita ja vihanneksia.


Eilen iltapalalla rahkaa, omenaa, mansikkaa ja manteleita.

Eilen iltapalalla rahkaa, omenaa, mansikkaa ja manteleita.


Tänään lounaalla kanaa, avocadoa ja vihanneksia.

Tänään lounaalla kanaa, avocadoa ja vihanneksia.

Jotta saisin kaiken mahdollisen tästä kolmen viikon jaksosta irti, harkitsen vakavasti hankkivani Kaisa Jaakkolan ja Katleena Kortesuon opuksen Taikinasta teräkseksi – kropparemontti kiireiseen arkeen. Ja tämä ei ole mikään maksettu mainos! Multa löytyy itseltäni Kaisan kaikki muutkin kirjat, joten tämäkin opus olis aika mielenkiintoista lukaista 🙂

Onko siellä ruudun toiselle puolen muitakin oman elämänsä tutkimusmatkailijoita? Haha, siinäpä mulla oliskin tälle blogille uusi hieno nimi ”Oman elämänsä tutkimusmatkailija”. Pitikö vaihtaa?

6 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Yhtenä päivänä olet tyytyväinen siihen että mitä olet ja miltä näytät ja toisena aloitat jonkun dietin joka ehkä kestää vain hetken verran. Ei sillä etteikö siinä mitään vikaa olisi, mutta tuntuu että olet välillä varsinainen tuuliviiri, olet asioista sitä mieltä mistä suunnasta sattuu tuulemaan. Toivottavasti löydät kultaisen keskitien.

  • jonna1983 kirjoitti:

   Hmm…en nyt ihan ymmärrä sun pointtia. Jos halu kehittää itseään, uusien juttujen etsiminen ja testaaminen tarkoittaa tuuliviiriä niin olkoon niin!

   Mä haluan kannustaa ihmisiä kokeilemaan uusia asioita. Aina on jotain mitä voi tehdä paremmin! Aina voi saada uusia ideoita!Tarkoittaako se sitä ettei silloin voi olla tyytyväinen itseensä? Mun mielestä ei.

 2. Johanna kirjoitti:

  Kiva lukea että joku jonka blogia seuraan on tässä mukana. Näin mainoksen täällä FF:ssä ja oli pakko kokeilla nyt ku kerran saa jotain ilmaiseksi. 😉

  Mutta sinun kohdalla en kyllä taikinasta puhuisi. 🙂

  http://attkombinera2karlekar.blogspot.fi/

  • jonna1983 kirjoitti:

   Jee, kiva että olet mukana! Hyviä juttuja oli ekassa paketissa, tuli paljon uusia ideoita ja muistutusta vanhoista jo unohtuneista asioista 🙂

   Haha, mulla ei oo mikään painonpudotus tarkoituksena vaan lähinnä entistä paremman olon etsiminen 🙂 enpä muistanutkaab miten hyvin tuollaisella liha-aamiaisellakin jaksaa touhuta!

 3. Monna kirjoitti:

  Hei mielenkiintoista seurata tätä! 🙂
  Hyvän näköisiä ja kuuloisia ruokia.
  Mä en kyllä pystyis ehkä ikinä syömään aamupalaksi jauhelihaa.. 😀 Haha!
  Ainii, en tiiä päteekö tää tässä samassa, mutta jos haluut kokeilla halvempaa, mutta yhtä hyvää, niin osta kaviaarin/mädin tilalta kaviarttia. Se on tosi hyvää! Mutta se on merilevästä valmistettua.
  pus <3

  • Jonna kirjoitti:

   Jauheliha aamupalalla ei muuten ole ollenkaan huono vaihtoehto! Oon sitä joskus aiemminkin harrastanut ja vaikka se oudolta kuulostaakin niin kyllä pysyy nälkä poissa ja mieli virkeänä 🙂

   Kaviarttia! Muistankin että sä oot joskus siitä maininnut 🙂 Täytyy pistää mieleen ja maistella kunhan eteen sattuu!

   Pus itelles Super-Monna <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *