Hae
Palasia Arjestani

GST – Gymnastic Strength Training

Processed with VSCO with 6 preset

Mä olen vuosikausia haaveillut aloittavani voimistelun tai aikuisten sirkuskoulun. Yksinkertaisesti haluan parantaa liikkuvuuttani potenssiin sata. Olkapääleikkauksen jälkeen mun olisi oikeasti pitänyt panostaa liikkuvuuteen ja aikaa siihen olisi ollut vaikka kuinka, koska en juuri pystynyt treenaamaan. Mutta ei. Silloin ei mikään huvittanut! Nuorena mä handlasin kaiken maailman sillat, kaadot, kärrynpyörät, arabialaiset ja mitä näitä nyt on. Tällä hetkellä ei varmasti edes silta onnistuisi, mutta olen vakaasti päättänyt opetella erilaisia voimisteluliikkeitä systemaattisesti. Sain tämän GST:n ohjelman itselleni jo kolme vuotta sitten, mutta muistin sen olemassaolon viime viikolla. Ohjelma on pitkä ja käsittää seitsemän eri liikettä: Front lever, straddle planche, side lever, manna, single leg squat, hollow back press ja rope climb. Jokaiselle liikkeelle on 5 eri progressiota, joista jokaista tehdään 12 viikkoa. Toki jos jonkin progression osaa heti hyvällä tekniikalla ja vaadituilla toistomäärillä niin silloin voi hypätä seuraavaan progressioon.

GST on jenkkiläinen ohjelma, jonka tarkoituksena on ottaa nämä seitsemän liikettä haltuun hitaasti, mutta varmasti. Eri progressioilla ja kasvavilla toistomäärillä varmistetaan ettei loukkaantumisia tapahdu ja että urheilija edistyy liikkeissä pikku hiljaa. Ohjelmaa voi toteuttaa 3-5 kertaa viikossa. Itse valitsin tuon kolmen kerran tahdin, koska en millään pystyisi sitoutumaan suurempaan treenimäärään. Treenin tekemiseen menee 20-30 minuuttia, mutta sarjojen kasvaessa myös treeniin käytettävän ajan määrä kasvaa luonnollisesti. GST sisältää voimisteluliikkeiden progressioiden lisäksi myös erilaisia liikkuvuutta lisääviä liikkeitä, jotka tehdään aina varsinaisten voimisteluliikkeiden välissä.

Omana tavoitteena tämän ohjelman suhteen on ottaa haltuun ohjelman liikkeet sekä saada lisää liikkuvuutta kroppaan. Harmittaa suunnattomasti, että ohjelmaa on uudistettu sen jälkeen kun minä tämän sain käsiini ja uudessa on erinomaiset progressiot esimerkiksi siltaan. Ohjelmaan on saatavana lisäosana kurssi esim. käsilläseisontaan, mutta hinta on todella suolainen.. Ainakin alkuun menen näillä nykyisillä ohjeilla ja katson mitä tuloksia saan. Uskon liikkuvuuden paranemisen lisäksi myös keskivartalon vahvistuvan paljon ja mikäs sen mukavempaa, jos saan vihdoin ja viimein myös pistoolikyykyn kunnolla haltuun!

Onko GST teille tuttu?

Ps. Kannattaa tsekata Sportamoren Treeniuutuudet outlet-hinnoin täältä*!

2 kommenttia

  1. P kirjoitti:

    Huippua! Mä innostuin vuosi sitten kehonpainoharjoittelusta ja GST:stä, ja niitten harjoittelun myötä tuloksia on tullut reippaasti. Pistoolikyykky on ainakin mun mielestä noista helpoin ottaa haltuun. Mä taistelin pitkän aikaa sen kanssa, ettei se onnistunut vasemmalla jalalla ja oikeallakin sain vain pari toistoa. Sitten sain vinkin nojata yläkropan painoa reilusti kyykkäävän jalan puolelle, ja sitä kokeilemalla sain heti helposti useita toistoja molemmilla jaloilla. Joskus se on pienestä kiinni, kun puuhaillaan tekniikkalajin parissa. Iloa harjoitteluun ja jaa toki edistysaskeleitasi täällä 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Mulla on edelleen jäykät nilkat se ongelma ja siksi pistoolikyykyt ei onnistu. En siis pääsee edes alas asti laskeutumaan.. Mutta pikku hiljaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *