Hae
Palasia Arjestani

Se aika vuodesta

se aika vuodesta

Yhteistyössä Ellos.

Jösses mikä keli! Poljin tänään kunnon vesisateessa töihin ja olisi pitänyt taas luottaa omiin vaistoihinsa. Mietin jo lähtiessä, että pitäisikö laittaa kumisaappaat jalkaan tai edes ottaa vaihtosukat matkaan. Ajattelin kuitenkin optimistisesti, että sade lakkaa ja selviän kuivin jaloin perille. Toisin kävi. Takki mulla on onneksi vedenpitävä, mutta loput kamat eivät sitten olekaan. Olin reisistä varpaisiin aivan litimärkä ja hiippailen töissä ilman sukkia ja toivon, että ne kuivuisivat nopeaan. Rakastan syksyä ja sen tuomaa pimeyttä ja viileyttä, mutta vesisadetta ja kastumista minä vihaan yli kaiken. Toisaalta, mieluummin vesisade kuin tulipalopakkanen, jos jotain positiivista haluaa hakea. Eihän tässä voi muita syyttää kuin itseään. Suomi on sään mukaisen pukeutumisen maa ja tässä iässä sen pitäisi jo tietää. Nyt on nimenomaan se aika vuodesta, kun pukeutumiseen täytyy alkaa kiinnittämään huomiota. Niinpä niin. Joka vuosi sama juttu.

se aika vuodesta

se aika vuodesta

Se on muuten jännä juttu vuodesta toiseen, että tytölle kyllä hankitaan vaatteet sään mukaan, mutta itse tarvotaan milloin missäkin epäkäytännöllisissä vaatetuksissa. Jälkikasvu on siinä mielessä haastavassa iässä, että vaatteet saa laittaa uusiksi melkeinpä joka kevät ja syksy. Edellisen vuoden vaatteet ei mahdu varmasi enää päälle kengistä puhumattakaan. Juuri eilen tyttö kysyi, että missä hänen talvikenkänsä ovat. Vastasin ettei sinulla sellaisia ole, pienet on laitettu jo eteenpäin. Onneksi lapsille saa vaatteita myös käytettynä, mutta jostain syystä ostan niitä hänelle myös mielelläni uutena. Käytetyt menevät aina päiväkotikäyttöön, koska niillä myllätään ja möngitään milloin missäkin. Uusia taas käytetään enemmän kotona ja kotipihalla. Me hankittiin juuri tytölle veden kestävä takki ja kengät ja uudet ulkohousut on vielä hankittava. Onneksi hanskoja ja pipoja löytyy vielä sopivia omasta takaa, joten niitä ei tarvitse ainakaan vielä hankkia. Näin syksyllä viime keväänä ostettu sadehaalari on ihan ykkösjuttu! Päiväkään en ole katunut sen hankintaa. On osoittautunut jokaisen pennin arvoiseksi!

se aika vuodesta

se aika vuodesta

Sateen kestävä takki täältä / Vedenpitävät kengät täältä / pyörä ja kypärä hankittu käytettyinä. Balanssi säilyy 😉

Nyt hankitaan syysvaatteita ja kohta saakin siirtyä jo talvivaatteisiin. Ja taas alkaa sama ralli. Uudet kengät, takit, housut jne. Tyttö ei enää suostu toppahaalaria pitämään eli ensi talven juttu on ”isojen tyttöjen takki ja housut”. Mitä ne sitten lienevätkään. Selkeästi vaatteet alkavat häntä kiinnostaa ja hän onkin tarkempi garderopistaan kuin minä! Ei kuulkaas kelpaa enää ihan mikä tahansa riepu päälle. Ja vuosien mittaan tämä todennäköisesti vain pahenee…

Joko teillä on syysvaatteet hankittu?

Ps. Kannattaa tsekata Elloksen sivusto nyt! Siellä on mm. uutuustakit -25%, kodin valaisimet -20%, kengät -40% ja aletkin käynnissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *