Hae
Palasia Arjestani

Viikon 37 ruokapäiväkirja – Surkea esitys

viikon 37 ruokapäiväkirja

Viikon 37 ruokapäiväkirja tuppas jäämään aika viime tinkaan. Syytän tätä Turkin ihanuutta. On lämpöä, aurinkoa, hamam-hoitoa, uimista, hyvää ruokaa ja sitä rataa. Ei paljon ole koneen näppis tänään päivällä sauhunnut! Voin ihan rehellisesti myöntää ettei tee tätä ruokapäiväkirjaa mieli edes julkaista. On sen sortin skeidaa luvassa että hohhoijaa. Tulin viime viikolla alkuviikosta (taas!!) kipeäksi ja ruokavalio oli sen mukainen. Nyt olen satavarma, että kaksi peräkkäistä flunssaa ei voi johtua mistään muusta kuin astmalääkkeen puolittamisesta. Niinpä palautin määrät omatoimisesti, tosin lääkärin ohjeistamana, takaisin entiseen. Katsotaan pysynkö nyt terveenä! Lämpimät voileivät oli se viime viikon ”juttu” ja valehtelematta söin jäätelöä melkein joka päivä, vaikka se ei ruokapäiväkirjassa näykään. Maistelin muistaakseni viitenä päivänä pienen määrän kolmea erilaista Ben & Jerry´siä (yhtä makua per päivä) ja lisäksi maistoin Jymyn uutta vegaanista minttusuklaa jädeä. Se oli muuten nannaa!

No mutta, mennäänpä sitten tsekkaamaan miltä viikon 37 ruokapäiväkirja näyttää (se ei näytä hyvältä).

MAANANTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, teetä

9.45 puolet smoothiesta, jossa avokadoa, banaania, pinaattia, heraa, mustaviinimarjoja, kauramaitoa, msm:ää ja ruusunmarjajauhetta

13.00 muutama pala sunnuntailta jäänytta pizzaa + porkkanoita

päivän aikana monta kuppia teetä + erinäisiä aseita flunssaa vastaan

16.30 loput smoothiesta

19.30 lämpimiä voileipiä, joissa jauhelihakastikkeen jämät ja juustoa

TIISTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

Kotona sairaslomalla

11.30 Lidlin kauraleipää, juustoa, kananmunaa ja teetä (kävin paastokokeissa ja lääkärissä, siksi aamiainen näin myöhään)

13.00 cappucino ja puolet Lidlin korvapuustista

16.30 lämpimiä voileipiä jauhelihakastikkeella (samaa kuin eilen) ja juustolla

19.30 makkarakastiketta, perunoita ja suolakurkkua

KESKIVIIKKO

viikon 37 ruokapäiväkirja

9.30 lämpimiä voileipiä juustolla ja jauhelihakastikkeella + teetä

13.00 Sportti-kulho (resepti täällä)

14.30 cappucino ja muutama lusikallinen jäätelöä

17.00 banaani ja puolikas omena

19.30 lämpimiä voileipiä same old same old

TORSTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

9.00 real-leipää kinkulla, juustolla ja tomaatilla + teetä

13.00 lohta ja vihanneksia

15.30 cappucino ja Fitnesstukusta tilattu proteiinikeksi*

18.30 kauraleipää päällisillä

20.45 riisipuuro mansikkahillolla

PERJANTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14

5.20 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, teetä

9.00 teetä

11.15 riisiä ja makkarakastiketta + vihanneksia

14.30 omena ja pähkinöitä kotona

automatkalla mökille muutama Fazerina-pala sekä banaani

19.30 Lidlin kauraleipää juustolla ja vihanneksilla, saunamakkara perunasalaatilla

LAUANTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

9.00 puuroa mehukeitolla, keitettyä kananmunaa ja teetä

11.30 kauraleipää päällisillä +. mandariini

13.30 Nordic bowl (resepti täällä)

15.30 teetä ja sitruunamuffinssi

Netflixiä katsellessa muutama rivi Maraboun minttusuklaata

18.30 saunamakkara

20.30 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, teetä

päivällä jooga 30 minuuttia

SUNNUNTAI

viikon 37 ruokapäiväkirja

9.30 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, kaksi kuppia teetä

13.30 perunaa, jauhelihakastiketta, punajuuria, kukka-, ruusu- ja parsakaalia

jälkkäriksi vaniljavanukas

16.30 proteiinivanukas ja mandariini + teetä

18.30 omena ja pähkinöitä

21.00 Lidlin kauraleipää kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla

En tiedä mitä torstaina tapahtui. Miksi en syönyt illalla kunnon ruokaa ollenkaan vaan korvasin sen leivillä? Ei mitään käryä mitä silloin on ollut meneillään…Odotan oikeastaan innolla, että mun ruokavalio aletaan laittamaan tarkempaan syyniin loman jälkeen. Saan taas järkeä tähän touhuun, koska tuntuu etten syö mitään järkevää jos en ajattele asiaa ollenkaan. Voisin elää pelkällä leivällä. Niin se vain on. Varsinkaan mökillä en keksi mitään järkevää syömistä. Tartun ensimmäisenä leipäpussiin enkä todellakaan voi vastustaa Lidlin kaurapaloja. Ne vaan on maailman parhaita. Kasvisruokapäiviä ei tullut. Ne ei tule mulla niin selkärangasta että pystyisin tuosta vain sellaisen pitämään. Täytyy suunnitella tarkasti. Ehkä ensi viikolla tulee. Täällä Turkissa en ala sellaista edes miettimään, vaan maistelen vähän kaikkea. Täällä on sekä lounaalla että illallisella mielettömät salaattipöydät! Olispa kotonakin samanlainen…

Noh, turha ehkä edes kysyä, mutta kysynpä kuitenkin: miltäs viikon 37 ruokapäiväkirja näyttää?

Ps. Tilasin meille vähän lisäravinteita Fitnesstukusta, josta ruokapäiväkirjan proteiinikeksikin on. Samassa tilauksessa tuli Star nutritionin sikahyvää protskua* makuna suklaa-maapähkinävoi! Jumatsuikka miten nannaa <3 Kyseisen merkin tuotteet on nyt -25% ja synttäribileiden kunniaksi postikulut ovat nyt ilmaiset 🙂 Omaan tilaukseeni eksyi näiden lisäksi myös lavallinen Noccoa* sekä uusi treeniboosteri, Mr Hyde! Kerron tuosta boosterista käyttökokemuksia myöhemmin.

6 kommenttia

 1. Jennikki kirjoitti:

  Minusta ei näytä ollenkaan niin pahalta kuin ajattelet. Jos aterioilla olisi enemmän kasviksia ja marjoja messissä, en kiinnittäisi hirveästi huomiota noihin herkkuihin ? Ei joka päivä voi olla täydellinen ruokapäivä, mutta sulla kuitenkin on useimmiten monta hyvää ja terveellistä juttua mukana ruokailuissa päivittäin. Nautinnollista Turkin lomaa ja tsemppiä tulevaan ruokavaliomuutokseen!

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Juu, kyllähän se on noinkin! Ei sentään pelkkää skeidaa ole. Kipeänä ei juuri vihannekset maistu, mutta joskus voisi toki yrittää marjoja saada vaikka smoothien muodossa juotua 🙂

 2. Ninna kirjoitti:

  En sanoisi että kauhean paha on; ruokarytmi oli sentään hyvä ja mitään överimättöjä tai annoksia et syönyt. Harmi kun olit kipeä otatko rokotteen? c vitamiini pitoisia ruokia olisi ollut hyvä olla enemmän, ainakin ti ja la jäi niukaksi? Samoin kasviksia olisi saanut olla reilummin alkuviikosta, tosin kipeänä ei ehkä maistu. Riisipuuro oli kiva yllätys, teitkö itse? Miltä tuo proteiinikeksi maistuu? Leipä ei ole mielestäni mikään pahis, ruisleipä ilahdutti tässä. Punaisen lihan osuutta pienentäisin nyt oli paljon makkaraa ja jauhelihaa, kanaa enemmän? Toivottavasti kasvisruokapäiviäkin saataisiin jatkossa. Lomalla siitä ei kuitenkaan kannata stressata. mikä on hamam hoito?

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   En tiedä vielä rokotteesta. Kahtena vuonna olen ottanut, koska meillä käy duunissa paljon influlenssalaisia. Muuhunhan rokote ei autakaan ja viime vuonna sillä oli todella huono vaste myös influenssaan. Kolme vuotta sitten en ottanut rokotetta, mutta en sairastunutkaan. Täytyy miettiä asiaa…

   Kipeenä ei tule kauheasti mietittyä paljonko tulee vitamiineja yms ruuasta. Kunhan vaan yrittää syödä jotain. Jauheena otan kyllä joka päivä ja muut vitamiinit siihen päälle. Riisipuuro on kaupan valmista. Olikohan Rainbown! On hyvää! Proteiinikeksi on aika lailla protskupatukan makuinen. Kivaa vaihtelua 🙂

   Hamam-hoito on perinteinen turkkilainen hoito, joka sisältää höyrysaunan, vaahtopesun, kuorinnan ja hieronnan, jossa laitettiin mulle pronssivoide samalla. Parantaa ja syventää kuulemma rusketusta. On tosi ihana hoito!

 3. Sanna kirjoitti:

  Eihän tuossa ole mitään ihmeellistä! Hyvää ruokaa, hieman herkkuja ja kipeenäkin olet ollut. Relaa Jonna, nauti lomasta ja jatkossakin siun touhuaa on mukava seurata. Ja mittään dieettijuutuja en jaksa lukea, jatka elämääsi ilman höpötyksiä.

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Joo, kipeenä tosiaan olin. Silloin ei jaksa kauheasti panostaa. Kunhan vain jotain saa alas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *