Hae
Palasia Arjestani

Ruokapäiväkirjaa mökkipäiviltä

No nyt tulee sitten vähän erilaista ruokapäiväkirjaa. Mökillä oon syönyt huomattavasti rennommin kuin normaalisti ja just sitä mitä on ollut tarjolla tai mieleen juolahtanut. Ruokailuvälit venyy helposti 5-6 tuntiin, koska kulutuskin on varsinkin alkuviikolla ollut aika vähäistä. Karkkia tai jotain muuta  herkkua olen syönyt päivittäin. Mökillä on tapana käydä sukulaisilla tai muilla naapureilla vierailulla ja aina siellä kahvipöydät notkuu. Yritän aina ottaa mahdollisimman vähän, mutta ei se aina onnistu. Mulla on paha tapa syödä silmilläni ja haluan maistaa ihan kaikkea mikä vaan näyttää hyvältä 😀 Palailen kotiin maanantaina ja voi olla ihan hyvä hetki vähän keventää ruokavalioo…

Maanantai

Autossa istumista 2,5h. Ei treeniä. Mökillä ulkona köpöttelyä ja luonnon ihmettelyä. Aina täytyy heti mökille tullessa tarkistaa mitä kasveja on noussut jo mullan seasta ja mitkä on nousemassa.

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150429070043/app/wp content/uploads/sites/5/2015/05/PicsArt 1430552876651Aamupalana kotona pari leipää, jossa parmankinkkua ja juustoa, lisäksi kahvia, vettä ja Bion3-monivitamiini sekä d-vitamiini // Mökillä välipalana rahkaa, omenaa ja pähkinöitä // päiväkahvit ulkona auringonpaisteessa kera pullapalan // illalla munakas, jossa Lidlin raakachorizoa, sipulia, munia ja tomaattia // töllöä katsellessa anopin tuliaisia eli ihanan tuoreita ja pehmeitä englannin lakuja // iltapalana turkkilaista juggaa, omenaa, mustaviinimarjoja ja pähkinöitä (ei kuvaa // ennen nukkumaanmenoa pari lusikallista chia-hyytelöä (hyisstana…)

Tiistai

Mäkillä touhuilua. Ei treeniä.

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150429070043/app/wp content/uploads/sites/5/2015/05/PicsArt 1430553123448Aamulla pari leipästä kinkulla ja avocadolla, keitetty kananmuna, kahvia ja vettä + vitamiinit // lounaalla lohilaatikkoa, vihanneksia ja kauraleipä // välipalana turkkilaista juggaa, mustaherukoita ja omenaa // illalla pari namia töllöä katsellessa // saunan jälkeen kaksi saunamakkaraa sinapilla, of course!

Keskiviikko

Aamulla reissu Orivedelle ruokakaupoille ja kirpparille. Illalla pallon kanssa lihashuoltoa.

PicsArt_1430553275181Aamulla kauraleipäset, paistettua kananmunaa, vettä, kahvia ja vitamiinit // lounaalla lohilaatikkoa ja vihanneksia // iltapäivällä useampi pala juuri leivottua yrttifocacciaa // munkkikahvit // illalla taas useampi pala focacciaa, viiliä sekä mandariinia

Torstai

Iltapäivällä treeni Origymillä: kyykkyjä 5×5 sekä oma 10 minuutin amrap, jossa leukoja, boxihyppyjä ja kahvakuulaheilautuksia.

PicsArt_1430553371832Aamupalana kaurapuuroa marjoilla, pala focacciaa kinkulla ja avocadolla, kahvia, vettä ja vitamiinit // välipalana mysliä, maustamatonta, jogurttia, pähkinöitä ja mustaviinimarjoja // salin jälkeen Teho-Sport palkkari (ei kuvaa) // mökillä jämät Evoken appelsiinimehusta // päivällisenä broiskun fileetä, itse pyydettyä siikaa, perunaa, salaattia ja creme cuisinea // illalla synttärikahvittelut naapurissa: kaffetta, pala kääretorttua ja pari after eight-suklaata // välipalana pari kaurapalaa kinkulla, savujuustolla ja kurkulla // saunan (nähtiin saunareissulla ilves!!) jälkeen saunamakkaraa perunasalaatilla ja sinapilla.

Perjantai

Päivällä puuhastelua mökillä ja illalla 50 minuutin kävelylenkki ( 5 kilsaa)  ja venyttelyä vetokumilla.

PicsArt_1430553548827

 

Aamupalalla pari ruispalaa kinkulla, kurkulla ja avocadolla, kahvia, vettä ja vitamiinit // aamupäivällä naapurissa kahvilla: kaksi kuppia kahvia, munkki ja pala kuivakakkua // lounaalla perunaa, kaalijauhelihamössöä, puolukkahilloa ja itse pyydettyä haukea // iltapäivällä anopin tekemää kaalilaatikkoa puolukkahillolla // lenkin jälkeen turkkilaista juggaa, marjoja ja omenaa // illalla pari ruispalaa kinkulla, savujuustolla ja kurkulla.

Ihan parhautta täällä mökillä on anopin tekemät ruuat. Kuvasin ja kirjasin itselleni eilen ylös kaalilaatikon teon ja laitan sen tänne blogiinkin. Häpeäkseni voin myöntää etten ole koskaan kaalilaatikkoa itse tehnyt. Arvostan muutenkin suuresti anopin ruuanlaittotaitoja, koska hän osaa laittaa hyvin perinteistä ruokaa, paljon patoja ja hyviä lihakastikkeita. Haluan itsekin oppia tekemään ihan aitoa ja rehellistä kotiruokaa! Tykkään toki kokeilla paljon muutakin ja välillä hifistellä, mutta kyllä se on kunnon kotoruokaa mikä toimii aina ja maistuu hyvältä vai mitä olette mieltä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJos tuota saunamakkaraa ihmettelette niin me laitetaan melkeinpä joka kerta saunan yhteydessä makkarat kiukaalle paistumaan. Mä vihasin nuorempana lämmintä makkaraa ja sain siitä joka kerta vain huonon olon. Menikin pitkä aika ennen kuin aloin taas lämmintä makkaraa syömään, mut onhan tässä ollut kohta 10 vuotta aikaa harjoitella 😀 Aivan mielenvikaista, että meille tulee miehen kanssa tänä vuonna 10 vuotta täyteen yhdessäoloa! Eikä olla ees naimisissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASain tuota maanantain munakkaassa käytettyä raakachorizoa Food for median ruokakassissa ja täytyy sanoa, että putosi aika hyvin! Tykkään ihan hulluna chorizosta, mutta ne on olleet aika suolaisen hintaisia tai sitten hyvin hankalasti löydettävissä. Jatkossakin siis tulossa chorizoreseptejä! Teettekö te paljon ruokaa johon tulee chorizomakkaraa? Saa jakaa reseptiä mullekin!

Vielä pari päivää mökkimaisemissa ja sitten koittaa mulla kotiin paluu. Mies jää tytön kanssa vielä mökille ja vietän muutaman yksinäisen päivän kotosalla. Saan huseerata himassa ihan rauhassa ja tehdä ruokaa vain itselleni. Tytössä on nimittäin alkanut näkyä nirsoilun merkkejä eikä läheskään kaikki mun kokkailut enää kelpaa.. Tänään me herkutellaan täällä ainakin juustokakulla, haukipullilla ja irtareilla!

 

2 kommenttia

 1. Mimmukka86 kirjoitti:

  Siis täh?!? Oisin oottanu paljon enemmän herkkuja sun ruokapäiväkirjalta,kun ootte mökiltä. Mutta ruokapäiväkirja olikin tosi siisti.
  Meillä tulee ens vuonna vasta 10 vuotta yhdessä oloa täyteen! 😀 Ei kyllä uskois! Mutta Jonna, ollaan molemmat ylpeitä siitä!

  • Jonna kirjoitti:

   Eiks joka päivä herkkuja oo ihan riittävästi 😀

   Ollaan todellakin ylpeitä! Aika on lentänyt kuin siivillä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *