Hae
Palasia Arjestani

Uskaltaisinko haastaa itseni?

Saanko kertoa teille salaisuuden? Älkää sit naurako! Mun suuri unelma on jo pitkän aikaa ollut osallistua johonkin juoksutapahtumaan. Tähän mennessä en ole uskaltanut mihinkään ilmoittautua, koska a) olen todella surkea juoksemaan, b) en jaksa juosta ja c) en fanita juoksemista ollenkaan. Haluaisin silti oppia tykkäämään juoksemisesta! Juokseminen on äärimmäisen hyvä peruskunnon kohottaja ja parhaimmillaan kuulemma erittäin mukavaa puuhaa 🙂 Ja halpaakin se on ellei nyt kauheasti ala brassailemaan merkkivaatteilla ja -kengillä. Juokseminen olis hyvä harrastus crossfitin ohelle. Tukevat toinen toistaan.

IMG_0934

No, nyt mä sit sen tein. Ilmoittauduin mukaan juoksukilpailuun! Iiiiiiiik! Helsingin Hietaniemessä järjestetään Summerrun 2.8.2014 ja sinne olis tarkoitus munkin lähteä lönköttelemään. Summerrun on uusi pieni 10 km juoksutapahtuma, joka järjestetään nyt toista kertaa. 10 kilsaa! Mies nauro eilen, että ethän sä ole koskaan juossut metriäkään, miten aion juosta 10 kilsaa 😀 Niinpä. Samaa mietin minäkin.

Juoksutapahtuman lisäksi paikalla on DJ soittamassa hyvää musiikkia. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaiken tasoiset juoksijat (myös aloittelijat niin kuin minä). Parhaat juoksijat palkitaan (en edes haaveile voitosta) ja ilmoittautuminen tapahtumaan on käynnissä ÄNYYTEENYT! Pääsymaksu tapahtumaan on 35e, josta saat koodilla SUMMER15 alennusta 15%. Lisää tietoja tapahtumasta ja ilmoittautuminen tapahtumaan klikkaamalla ylempänä olevaa kuvaa tai ilmoittaudu tästä mukaan SummerRun-tapahtumaan ja tule mukaan fiilistelemään kesää! 🙂

Juoksujutuista treeneihin. Taisinkin jo mainita, että perjantaina tehtiin clean&jerkkiä ja sain uuden cleanin PR:n eli 50kg 🙂 Jerkistä ei sen enempää, koska sen tekeminen loppu 35 kiloon kun ei olkapäät taaskaan tykänneet, pöh! Sunnuntain vietin tempauksen parissa ja tein tekniikkaa pelkällä tangolla aika hitokseen monta sarjaa. Tempaus on kyllä ihme liike: saattaa mennä pari toistoa aivan loistavasi ja sit seuraavat kymmenen ihan päin *ersettä. Sit taas liuta hyviä toistoja ja sen jälkeen pelkkää alamäkeä. Ihan käsittämätöntä! Otin pienen videon pätkän, kun yritin tehdä tempausta hi-hangista ja hangista. Ainakin videolta huomaa mun hienot metrin loikat eteen päin 😀

Suosittelen ihan kaikille ottamaan välillä videoita treenitekniikoista. Varsinkin jos ei ole ketään vieressä katsomassa ja neuvomassa tekniikkaa niin ehdottomasti videot pyörimään! Tiedän ettei mun tekniikat ole lähelläkään sitä mitä pitäisi olla, mutta niitä työstetään koko ajan. Tempauksen lisäksi en juuri muuta tehnyt kuin lihashuoltoa ja seurasin muiden treenejä. Antti ja Toni veti BoxBattlen 7 ja 8.lajit ja Laurat tekivät clean&jerkkiä. Mielettömiä suorituksia kaikilta! Kyllä minäkin vielä joku päivä jerkkaan yli 60 kiloo 😉

IMG_0920 IMG_0918 IMG_0925 IMG_0927 IMG_0928 IMG_0929 IMG_0931 IMG_0932En normaalisti koskaan treenaa sunnuntaisin ja meinas tämäkin kerta jäädä välistä, kun mut neuvottiin väärälle bussipysäkille 😀 Onneks mies heitti mut loppujen lopuksi boksille niin pääsin jumppailemaan. Meillä alkoi eilen treeneissä deload-viikko eli panostetaan enemmän liikkuvuuteen ja eilinen treeni olikin pelkkää mobbailua tangolla ja kuminauhoilla. Tarttis varmaan alkaa enemmän kiinnittämään huomiota lonkankoukistajiin ja sisäreisiin. Olivat mielettömän kireät (ei suinkaan rasvattoman kireät :D) ja kipeät 🙁 Ohjatut mobbaussessiot on aina mielettömän hyviä ja tälläkin kertaa takataskuun jäi monta hyvää liikettä, joilla aukoa kiristäviä paikkoja.

Tässä hyvä keino venyttää sisäreisiä! Laita paino toisen jalan päälle ja lähde työntämään toista polvea lattiaa kohti kädellä. Kipeetä teki!

Tässä hyvä keino venyttää sisäreisiä! Laita paino toisen jalan päälle ja lähde työntämään toista polvea lattiaa kohti kädellä. Kipeetä teki!

IMG_0943

Tässä hyvä liike lonkankoukistajien ja etureisine venytykseen. Asentoa muuttamalla eteen tai taakse sekä sivuille, saat venytyksen tuntumaan hieman eri kohdissa.

Tässä hyvä liike lonkankoukistajien ja etureisine venytykseen. Asentoa muuttamalla eteen tai taakse sekä sivuille, saat venytyksen tuntumaan hieman eri kohdissa.

 

Tämä oli ehkä paras kaikista! Asentoa muuttamalla saa hyvin lonkankoukistajat sekä loitontajat venymään. Tuntu mulla vähän joka paikassa. Jumissa ollaan :(

Tämä oli ehkä paras kaikista! Asentoa muuttamalla saa hyvin lonkankoukistajat sekä loitontajat venymään. Tuntu mulla vähän joka paikassa. Jumissa ollaan 🙁

 Tänään kiva ilta tulossa, mää lähen Linnanmäellä hurvittelemaan!

*postaus sisältää mainoslinkin

24 kommenttia

 1. t2 kirjoitti:

  Vinkki:panosta kenkiin ku rupeet treenaa juoksuu ja mistään muusta ei tuu Nii hyvii kiksei ku juoksust sit ku o vähä jo kertoja alla ja Se alkaa kulkee.tsemii juoksu treeneihin! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mitä, eikö mun neljä vuotta vanhat ja reikäiset Niket olis hyvät? 😀

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Jes, juoksutapahtuma on hyvä motivaattori. Ja juoksemaan oppii juoksemalla ja siitä tykkäämään juoksemalla. =) Pidät vaan huolen, että et juokse aina ittelles liian lujaa vaan rentoja peruskestävyyslenkkejä myös jotka on alun jälkeen varmasti tosi mukavia. Tsemppiä!

  • Jonna kirjoitti:

   Näin olen kuullutkin että juoksemaan oppii juoksemalla ja tykkäämään siitä juoksemalla lisää 🙂 Heh, ei ole pelkoa että liian lujaa juoksisin 😀

 3. Maarit kirjoitti:

  Kaikenlaiset juoksutapahtumat on kyl tosi kivoja. Ja parasta tietty olis, jos pystyis edes osan matkasta nauttimaan siitä fiiliksestä 🙂 Että nyt sit vaan treenaamaan sitä juoksua. Aloitat vaan tarpeeks rauhallisesti ettet heti juokse itteäs ihan piippuun. Juoksukunto nousee nopeasti ja crossfit -treeneistäkin on varmasti ollut hyötyä sitä ajatellen. Ja ehkä ois hyvä hommata uudet lenkkaritki 😀
  Tempaus…huoh! Samanlaista tahkomista sen kanssa on itelläkin vaikka crosssfittiä takana jo reilut 1,5 vuotta.Että voikin joku liike olla vaikea! Ja ihan pikkasen vaan turhauttaa, kun tulokset ei oo noussu sitten viime kesän jälkeen. Ja puhutaan siis vielä ihan pikkupainoista..
  Mutta hei tsemppiä sulle juoksuun! Ja siihen tempaukseenkin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Niin kivahan se olis jos ees vähän nauttisi siitä touhusta 😀 Vähän tuossa jo katselin uusia lenkkareita, mutta tuolla suuressa kenkäviidakossa on aika vaikeaa käsittää minkälaiset olis hyvät!

   Ehkä me molemmat joskus tajutaan tempauksen salat? 😉

   • Maarit kirjoitti:

    Mä oon ehkä jo pikkasen menettänyt toivoni ton tempauksen suhteen…Mut eihän sitä koskaan tiedä vaikka se joku päivä lohksahtais. Sitä päivää odotellessa 🙂

    Muutaman maratonin juosseena voin suositella Asicsen lenkkareita. Niitä löytyy nykyisin tosi kivoissa väreissäkin mikä on aina plussaa 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Haha, mä en oo ihan vielä menettänyt toivoani. Joka kerta kuitenkin jotain uutta tuntuu tuonne pääkoppaan uppoavan, mut samalla jotain vanhaa taas unohtuu 😀 Ehkä mä vaan keskityn vetämään kaikki tempaukset raakana! Se kyykkyyn pääseminen on ehkä suurin ongelma. Kaiken muun lisäksi..

     Asicseja on paljon kehuttu ja ne on tosiaan mageen näköisiäkin nykyään. Täytyy niitä alkaa vaikka katselemaan 🙂

 4. -didi- kirjoitti:

  Ihan mahtavaa 🙂 Varo vaan ettet hurahda täysin 😛 Kyseessähän on itsensä voittamisesta, itsensä haastamisesta, sijoituksella ei niin väliä.

  Hyviin kenkiin kannatta satsata, ettei tee niinkuin minä tein, että onnistuin saada penikkataudin molempiin sääriin juostessani liian vanhoilla kengillä (aloitus ei myöskään ollut kauhean maltillinen .. ja minunhan ei tarvitse venytellä*köh*).

  • Jonna kirjoitti:

   Itseäni lähdenkin sinne haastamaan! Pitkän aikaa olen jo miettinyt jotain juoksutapahtumaa, mutta en ole uskaltanut mihinkään lähteä… täytyy vaan ne uudet lenkkarit saada!

 5. Soile kirjoitti:

  Mahtavaa! Varmasti tosi hyvä rinnakkaislaji sulle. Juoksemiseen jää koukkuun 🙂 Ensi alkuun hitaasti ja välillä kävellen, väliin joku vauhdikas spurtti. Sit yhtäkkiä huomaat että jaksatkin juosta omaa vauhtiasi vaikka kuinka kauan! Juoksutekniikkaopetus olis muuten kullanarvoista jos sellaista jostain bongaat. Kun tekniikka on hyvä, se keventää juoksuaskelta NIIN paljon!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä ajattelinkin alottaa just tuolla tyylillä eli ensin tietty aika juoksua, sit kävelyä, taas juoksua… Hyvä neuvo tuo juoksukoulu! Oon aina välillä nähnyt sellaisista ilmoituksia 🙂

 6. Tanja kirjoitti:

  Hienoa! Juokseminen on niin kivaa!! Itse aloitin juoksemisen hölkkäämällä viime syksynä ja vasta maaliskuussa aloitin kunnolla juoksutreenin. Täytin maaliskuussa 40-v ja viime lauantaina juoksin ensimmäisen puolimaratonini. Juoksukoulusta on ollut todella paljon apua ja kengät on tosi tärkeet. Ostin uudet viikkoa ennen puolikasta ja hyvin meni silti. Vanhoissa tuli penikat kipeiksi.
  Ja niinkuin edellä jo neuvottiin, muista myös kevyitä lenkkejä tehdä.
  Tsemppiä treeniin ja tapahtumaan!! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Minkälaiset kengät tähän alkuun kannattaisi hankkia? Hui, puolimaraton kuulostaa hurjalta! Se olis jo kova suoritus 😉

   • Tanja kirjoitti:

    Kenkiä kannattaa kokeilla monia erilaisia ja kysyä neuvoa myyjiltä. Joissakin liikkeissä on myös laite minkä avulla saa selvitettyä millainen kenkä olisi hyvä.
    Mulla vanhoissa oli aloittelevalle juoksijalle liian ohuet pohjat ja siksi tuli paikat kipeiksi. Vähän kannattaa vaimennusta olla. Nyt ostin Nike Zoom Fly tossut.

    • Jonna kirjoitti:

     Juu, täytyy ihan liikkeessä käydä katselemassa ja sovittelemassa. Ainakin intersportissa taitaa olla se askelanalyysi saatavilla 🙂

 7. TiiA kirjoitti:

  Tuo sun tarinas kuulostaa niin tutulta, ihan samoilla fiiliksillä lähdin itsekin lajin pariin. Älä huoli liikoja, juoksutekniikkaa kun hioo niin tuolla sinun treenitaustallasi pääset nopsasti juoksun makuun. Itse en ole vieläkään varsinaisesti hurahtanut lajiin, juoksen ehkä 2-4 km yksikseni ja harvoin kun saa seuraa niin hiukan enemmän. Muuten kävelen, mutta kuukausi sitten tempaisin ystävän kanssa 10 km juoksutapahtumassa ilman ongelmia =D Eihän siinä mitään huippuaikoja juostu, mutta kävellen ei tarvinnut mennä metriäkään. Se, onko tällaisessa epämääräisessä juoksemisessa mitään järkeä, on ihan toinen juttu mutta tarkoitukseni onkin rohkaista sinua lajin pariin! Tsemiä harjoituksiin ja kiitos mukavasta blogista =)

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy nyt vaan päästä alkuun 🙂 Lähdetään tänään mökille ja siellä olis tarkoitus käydä hiekkateitä hölköttelemässä. Pienin askelin alkuun! Täytyy tuota tekniikkaa tutkiskella enemmänkin ja kysellä viisaammilta neuvoja 😉

 8. Juoksuttaa kirjoitti:

  Juoksu koukuttaa helposti ja niin myös juoksukisat. Ennen kisoja jännittää ja kisassakin saattaa ajatella, että tämä on ihan hirveää, mutta pian kisan jälkeen sitä on etsimässä taas uusia kisoja. Yllä olikin hyviä neuvoja eli maltilla alkuun ja pikkuhiljaa matkan ja vauhdin lisäystä.
  http://juoksuttaa.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Näin olen kuullut 🙂 Olis kiva saada juokseminen osaksi arkea ja ennen kaikkea se fiilis että osaa ja jaksaa juosta!

 9. LauraR. kirjoitti:

  Mulla on samanlaiset haaveet ollut jo pidemmän aikaa. Oon ajatellut, jos puolikkaan pääsisi juoksemaan viimestään kun täyttää 30. Siihen on vielä 6 vuotta aikaa, joten eiköhän tässä nyt ennen sitä opi juoksemaan.

  Itellä juoksun opettelu oli jo ihan hyvällä mallilla, se kun otettiin pt:n kanssa treenatessa yhdeksi tavotteista. Viime vuoden keväänä juoksin ekan juoksu tapahtuman 7km ja kyllä jäi kaivertamaan kun joutui pikkasen kävelemään. Pääsin kyllä alle asettamani aika rajan. Tänä keväänä oli tarkoitus osallistua samaiseen tapahtumaan ja tällä kertaa juosta koko matka ja siten parantaa aikaa. Noh, 30 viikolla raskaana on hieman vaikeampi juosta, joten jäi tältä kesältä kaikki juoksutapahtumat sitten siihen. Mutta syksyn ja talven aikana on sit tarkoitus aloittaa uudestaan ja toivon mukaan ei ole tällä kertaa ihan niin tuskaista kun pohjakunto on kuitenkin parempi kuin mitä pt:n kanssa aloittaessa.

  • Jonna kirjoitti:

   No osa matkasta menee varmasti mullakin kävellen mutta tarkoitus onkin päästä alkuun tässä touhussa! Jostain on aloitettava 😉

   Urheilusta tuo sinunkin olotilasi käy joten olet lenkkipoluilla synnytyksen jälkeen ennemminkin kuin arvaatkaan 😉

 10. Anu kirjoitti:

  Juokseeminen on loistava laji, kunhan seen aloittaa fiksusti ja pikkuhiljaa rasitusta lisäämällä. Ensin opitaan ylipäätään juoksemaan, sitten vasta vauhtia kun lihakset ja tukirakenteet on tottuneet iskuun. Hanki heti alussa hyvät, itsellesi sopivat kengät: Ota vaikka wanhat tennarit kauppaan mukaan, osaava myyjä pystyy niiden kulumisen perusteellakin katsomaan sopivia menokkaita. Kalleimmat eivät aina ole sinulle parhaat. Tsemppiä! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kun nyt pääsis vaan alottamaan! Jospa sunnuntaina pääsisin juoksulenkille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *