Hae
Palasia Arjestani

Viime aikoina lautasella – Laskeutuminen vhh:lle

laskeutuminen vhh:lle

Helou, pitkästä aikaa ruokajuttuja, sillä täällä on käynyt huomaamaton laskeutuminen vhh:lle eli vähähiilariselle ruokavaliolle. Olen täällä blogissakin monesti sanonut, että tiedän vhh:n olevan minulle se kaikista paras ruokavalio, mutta jännästi ajaudun aina ahtamaan itseni täyteen hiilaria, jolloin olotila ei ole aina se kaikista parhain. Tämä vhh:lle siirtyminen ei ole ollut mitenkään suunnitelmallista, sillä yhtenä päivänä huomasin etten ollut syönyt hiilareita juuri ollenkaan moneen päivään. Ei vain ollut tehnyt mieli. No, siitä se ajatus oikeastaan vasta lähti itämään ja nyt on parisen viikkoa menty alle sadan.

Laskeutuminen vhh:lle

Alkuun mietin, että onko tämä nyt taas joku näistä minun perinteisistä innostuksistani, mutta eipä sillä ole mitään väliä vaikka olisikin. En aio olla tässä asiassa millään tavalla ehdoton. Jos jotain olen vuosien mittaan oppinut, niin armollisuutta. Ehdottomuus ei myöskään sovi minulle, koska yleensä päädyn tekemään asiat juuri ”kielletyllä tavalla”. Kun hoidan hommat rennosti ja fiilistellen, lopputulos on kaikista paras.  Olin vajaa pari vuotta sitten melkein 9kk ketolla ja alkuunhan se meni todella hyvin. Loppua kohti palautuminen alkoi olla todella surkeaa ja minulta meni yöunet ihan tyystin, jolloin totesin ettei taida olla tuossa muodossa minun keholleni tehty. Vhh sen sijaan on aina sopinut mulle ja pyrin pitämään hiilihydraatit alle 100 grammassa, mutta tässäkin voi olla poikkeuksia, kuten viime viikonloppuna. Käytiin tytön kanssa lauantaina hampurilaisella ja illalla söin kotona vielä anopin tekemään palermon pastaa, nam! Eli en ole enkä aio olla tällä kertaa ehdoton. Etenen kropan signaalien ja oman olotilan mukaan. Treenien jälkeen aion jatkossakin ottaa annoksen pastaa/riisiä/perunaa ihan jo palautumisen vuoksi.

viime aikoina lautasella

Katsotaanpa mitä on viime aikoina syöty. Tässä tulee nyt melko sekalainen seurakunta ruuista, joista olen napsinut kuvia.

laskeutuminen vhh:lle

Täytetyt paprikat ja kesäkurpitsat on yksi mun suosikkiruuista, oli vähähiilarisia tai ei! Nämä on tosi helppoja tehdä ja teen usein näitä töihin lounaalle. Anoppi tekee ehkä maailman parhaat täytetyt paprikat!

laskeutuminen vhh:lle

Aamupala on melkein sama kuin aina ennenkin, mutta hieman modattuna. Lautasella vhh-sämpylä, jonka päällä juustoa ja paistettu muna. Mukissa vihersmoothie ja kaveriksi aina vielä kupillinen teetä. Välillä syön aamupalaksi munakkaan, mutta 90% aamuista mun aamupala näyttää juuri tältä.

laskeutuminen vhh:lle

Aamuisen vihersmoothien kaava menee näin: puolikas vihreä omena/päärynää/kiiviä, kurkkua, puolikkaan sitruunan mehu, puolikas avodado ja paljon pinaattia tai lehtikaalia. Nesteeksi vettä! On aika vihreetä 😀

laskeutuminen vhh:lle

Erilaisia uunikasviksia meillä tehdään monta kertaa viikossa. Tähän pellilliseen pääsi niitä asioita, joita jääkaapista sattui löytymään. Perunat on tytölle ja loput meni mun lautaselle. Päälle mausteita ja oliiviöljyä ja ei muuta kuin uuniin!

laskeutuminen vhh:lle

Tässä erään illan jämälautanen, jossa uunikasvisten jämät, fetajuusto, kanakastikkeen jämät, pari siivua pekonia ja puolikas avocado. Ostan edelleen meille kaikki punaiset lihat, kuten jauhelihat ja pekonit, punalapulla. Osittain rahaa säästääkseni ja osittain hävikkiä torjuakseni 🙂

laskeutuminen vhh:lle

Salaateista tykkään paljon! Kuvassa tämän päivän lounassalaatti töihin, jossa kanaa (kanankoivesta), fetaa, salaattia, paprikaa, tomaattia, kurkkua ja oliiviöljyä.

Huomaan, että tällä hetkellä syön vihanneksia eri muodoissaan paljon enemmän kuin ennen. Proteiinimäärät olen laskenut taas alemmas, sillä monissa rasvaisemmissa tuotteissa on myös proteiinia, kuten fetajuustossa ym. Tarkoituksena ei siis todellakaan ole korvata hiilihydraattien vähentymistä proteiinilla, vaan rasvalla ja mielellään hyvälaatuisilla rasvoilla. Rakastan juustoa yli kaiken ja voisin tunkea sitä ihan joka paikkaan, mutta yritän pitää järjen päässä sen osalta. Tälle viikolla ruokalistalla on suunnitteilla ainakin ”juustoburgeri-kiusaus” ja nakkikastike. Viikonloppuna olis kiva leipoa jotain uutta!

Onko siellä muita vähähiilarisella olevaa ja miten laskeutuminen vhh:lle onnistui? Tekikö tiukkaa?

Edellinen postaus: Säästöni kasvoivat 3269,39 euroa

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

 

2 kommenttia

  1. myprojectisme kirjoitti:

    En ole vhh:lla mutta saman olen tässä vuosien varrella oppinut että tietynlainen rentous tekemiseen tulee olla. Osaan olla tarvittaessa ehdoton mutta lähtökohtaisesti en näe enää syytä miksi niin tekisin.

    • Jonna kirjoitti:

      No just tämä: miksi olla niin ehdoton? Ymmärrän toki esim.keliaakikon täytyy olla ehdoton sairauden vuoksi! Mutta omalla kohdallani ehdottomuus ei vaan toimi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *