Hae
Palasia Arjestani

Jestas näitä mun unia

jestas näitä mun unia

Mekko täältä // housut: House of Brandon // kengät täältä. Kuva: Katri Gruner.

Mulla on nyt elämässä menossa aika hektinen vaihe ja huomaan sen heti unenlaadussa. Mulla ei normaalisti jää työasiat tai mitkään muutkaan mieleen pyörimään, mutta viime aikoina asiat on painaneet mieltä vähän liiankin paljon. Olen juuri saanut kotiasiat ja arjen luistamaan kodin puolella suorastaan loistavasti, mutta nyt tämä toinen puoli arjesta tökkii ja pahasti. Olen aina ollut hyvä työskentelemään paineen alaisena, mutta jos painetta ja kiirettä jatkuu liian pitkään, stressi ottaa vallan. Tiedän itse ettei mene kovin hyvin, kun töihin lähteminen ahdistaa ja ärsyttää. Normaalisti näin ei ole, koska viihdyn työssäni todella hyvin. Viime aikoina liiallinen kiire on vienyt työstä perimmäisen ilon ja tunnen olevani lähinnä kone, joka tekee sen mitä on pakko nauttimatta siitä sen enempää. Omaan korvaani tällainen ei kuulosta kovin hyvältä.

Nukun normaalisti todella hyvin ja yleensä koko yön putkeen ilman heräilyjä. Viime viikkoina olen heräillyt öisin enemmän ja enemmän ja nähnyt todella kummallisia ja painostavia unia. Ahdistaviakin. Herään tietysti kesken unen ja sen jälkeen on vaikeaa saada enää unta. Viime yön uni veti kyllä voiton kaikista. Aivan järkyttävä uni, jonka jälkeen asiat pyörivät entistä enemmän mielessä. Ei tosin työasiat, vaan ihan muut. Siinä yön pikkutunneilla itkeskelin itsekseni ja mietin minkälaista elämä olisi jos menettäisin kaiken. Miten siitä selviäisin.

Unessa olimme koko perheen voimin matkalla Balilla. Reissu oli ihana. Oli aurinkoa, yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Kauniita nähtävyyksiä, rantaleikkejä sekä iloisia kasvoja. Menimme porukalla johonkin vaateliikkeeseen, jossa paikallinen poliisi pidätti yhtäkkiä mieheni. Me oltiin kaikki ihan paniikissa. Mentiin tytön kanssa hotellille ja mietin mitä tässä tapauksessa pitäisi tehdä. Lähdimme sieltä poliisilaitokselle, josta ei kommentoitu muuta kuin että mies oli viety vankilaan. Kaiken huipuksi meidän lento kotiin oli lähtemässä samana päivänä. Pakkasin matkatavarat kiireellä ja lähdin taas poliisiasemalle. Minut päästettiin vankilaosastolle, jossa kerrottiin että miehen vaatteissa oli havaittu jollakin tunnistimella jäänteitä huumeista. Pyysin heitä tekemään uuden analyysin, joka osoittautui täysin puhtaaksi. Sain luvan hakea miehen matkaani ja kaiken piti olla ok. Menin selliin, jossa näin miehen makaavan sängyllä. Huhuilin häntä sillä hän oli kääntynyt selkä oveen päin. Hän kääntyi hitaasti minua kohti ja sanoi: Moi rakas, pääsenkö minä lähtemään täältä? Vastasin, että kyllä pääset ja käännyin ottamaan hänen tavaransa maasta. Kun käännyin takaisin häneen päin, kasvoilla oli vain lasittunut ilme. Hän oli kuollut. Yritin elvyttää, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Viimeinen ajatus oli, että me ei selvitä täältä pois. Uni päättyi siihen.

Tällaisia asioita kun alkaa aamun pikku tunneilla sitten miettimään, niin ei ihmekään, jos uni ei tule. Aloin laskeskelemaan, että pärjättäisiinkö me tytön kanssa kahdestaan vai pitäisikö myydä asunto. Paljonko saan kuukaudessa rahaa ja mihin se riittäisi. Entä hautajaiset, kuka ne järjestäisi? Selviäisinkö noin suuresta menetyksestä koskaan? Eniten mietityttää, että liittyykö tällaiset unet tähän vallitsevaan tilanteeseen vai mistä tällaiset oikein kumpuaa?

Siinä meni mun loppuyön unet. Eikä ollut ensimmäinen tällainen yö…

Hep! Elloksella taas hyviä tarjouksia:

 • -25% kalleimmasta tuotteesta (muoti), myös merkkituotteista! Tsekkaa tarjous täältä. ’
 • -25% rintaliiveistä ja pikkareista, myös merkkituotteista. Tsekkaa tarjous täältä
 • Jopa -50% alennusta talvikamppeista! Tsekkaa tarjoukset täältä
 • -20% verhoista, tsekkaa verhot täältä.

Edellinen postaus: Itseensä tyytymätön typerä ämmä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

4 kommenttia

 1. Mariem kirjoitti:

  Unista on hyvin erilaisia mielipiteitä. On unitutkimusta, tulkintaa, astrologiaa, merkityselämyksiä, uskonnollisia näkemyksiä, traditiohin liittyviä näkemyksiä jne..
  Varmaa on se, että unessa aivoista poistuu kuona-aineita eli aivot puhdistuu. Samalla aivot prosessoi päivän tapahtumat, aivot on kuin varasto, jonne kerääntyy päivän aikana saatu tieto ja koetut tunteet. Mitä täydempi varasto, sen enemmän järjesteletävää ja suurempi unen tarve. Joskus asiat sekoittuvat.
  Uni harvoi on suoraan kopio pelosta tai tapahtumasta. Esimerkiksi kiire töissä, tuntu ettei hallitse omaa työmäärää tai ei voi kontrolloida omaa työnkuvaa, voisi johtaa kuvaamaasi uneen, jossa koko elämältäsi ikään kuin viedään pohja ja perusturva eli menetät oman elämäsi hallinan.
  Eriäviä mielipiteitä varmasti löytyy. Yritä levätä ja nauttia nykyhetkestä, kaikille voi aina tapahtua tulevasuudessa ikäviä asioita, niiden ennalta murehtiminen ei estä niitä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Oi mikä tietopakettia unesta! Uskon myös, että nämä unet johtuu vain ja ainoastaan vallitsevasta työtilanteesta johon onneksi on tulossa nyt helpotusta 🙂

 2. Terhi kirjoitti:

  Huih! Ootkohan katellu Rajavalvojia tai Australian Rajalla telkusta, tai ehkä Vankilassa Ulkomailla? En tarkota siis missään määrin ”herjata” näkemäsi unen sisältöä, mutta tuli vaan noi ohjelmat mieleen. 😉 Mulla ainakin näkyy usein viitteitä jostain tv-ohjelmasta, tai aiemmasta tapahtumasta.
  Tuommoiset unet on kyllä rankkoja, ja vaikka sitä nukahtaisi uudestaan, on aamulla vähemmän levännyt olo. =(

  Ja oon myös viime aikoina nähnyt tavallista raskaampia unia, kaikenlaisia murhaajia on juostu pakoon yms. Toivon todella, että tuo Mariemin kommentti aivojen puhdistumisesta kuona-aineista pitäisi paikkansa!

  • Jonna kirjoitti:

   En oo kattonut mitään noista. Appiukko muuten katsoo noita kaikkia 😀 Nuorempana näin aina yhtä ja samaa unta, jossa joku sytytti meidän kotitalon tuleen ja lähti ulkona jahtaamaan minua moottorisahan kanssa. Heräsin aina siihen, kun olin hyppäämässä kerrostalon katolta tai kalliolta alas…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *